И јас да го споделам моето мислење. Значи маскарата се направи лом и тоа сама од себе. Четката буквално како со лепак да сум ја поминала. Кога ја ставав маскарата на очите ми се лепеа трепавиците. Имам користено повеќе видови на маскара од Голден Роуз ама оваа е крш. Инаку да ти ја препорачам Golden Rose 3D Fantastic Lash Оваа ја користам можеби 4 месеци, и предобра е. Цената мислам дека е 150-180. Не ме земај за збор ич не се сеќавам. Исто и оваа од Орифлејм. Veryme Fat Lash Mascara. Овие две даваат добар волумен, и не ги лепат трепавиците.
искрено како што ти рече марама без виткач ништо...а за ефектот да трае виткач + водоотопорна маскара..кај мене така ефектот трае цел ден
Јас ги виткам, ставам маскара, па пак ги виткам и ми држат подолго. Само виткачот треба да е чист за да не ги уништите трепките.
јас ги користев на авон маскарите овие super shock ама згуснува ми се за брзо време и сакам маскара некоја онака по квалитетна парите не ми се битни ама да не се згуснува
Ти ги препoрaчувaм мaскaрите нa Лoреaл кoјa и дa јa земеш немa дa се пoкaеш сите се супер и не се згуснувaaт
@koritsaki se slozhuvam so tebe, sega ja koristam Loreal Lash Architect 4D Mascara i sum prezadovolna. Btw na blogot imam recenzija plus slika so pred i potoa ako nekoj go interesira za maskarava http://rosee96.blogspot.se/2015/01/loreal-false-lash-architect-4d-mascara.html
Јас ја имам користено маскарава и ми се допаѓа како ми ги правеше трепките, ама проблемот што јас го имав со неа е што после саат-два пола маскара ми се разлеваше и ми завршуваше под очите. Може да е до моите мрсни капаци и очи што често солзат, не знам, ама мене ми пречеше.
@crimson I jas imam mrsni kapaci, ama fala bogu so ovaa maskara nemav takov problem, inaku si pishav i vo blogot ne veruvam deka ke ja kupam pak zatoa shto na listata na cekanje imam drugi hahahah Inace mnogu dobro sto go napomena ova, za luge so osetlivi oci i mrsni kapaci definitivno ne e maskarava.
Lash Architect 4D е убедливо најдобрата маскара која некогаш во животов сум ја користела и единствена која никогаш не сум ја забележала на попуст! Прескапа ми е, никогаш не би дала повторно толку пари за маскара. Ја исцедив баш до последната капка, па потоа почнав да купувам други. Убава ми е и Miss Manga, ама ефектот не ми е ист. П.С. Мене на почеток не ми се разлеваше воопшто, а очите ми солзат премногу, без разлика на годишното време. Но, кога беше веќе подзасушена и при самиот крај, приметив дека многу ми се пресликува. Некој следен пат можеби би купила водоотпорна верзија. А што се однесува до онаа All around црвената на Catrice - немам пофални зборови и барем според мене, не вреди да се купи дури ни на попуст. Од поевтини маскари имам добиено поубав ефект, со оваа сум како без трепки. Ми ги слепува во снопчиња и потребно ми е многу време за да добијам барем пристојни трепки без многу волумен. Убаво издолжува, ама мене не ми е потребно тоа. Проблемот кај мене не е во густината, туку во самата боја - трепките ми се бебешко руси и ми треба интензивна маскара која дава добар волумен за да не сум саде очи. И на прсти се бројат маскарите кои ми го овозможиле тоа, а фала богу ова беше последна маскара што ја купувам од оваа фирма, следниот пат ќе одам со проверена, ми се смачи од „трчи трчи, сопни се - трепка“ ситуацијата.
Од Лореал маскарите, мене ми е најомилена telescopic, барем од тие што јас ги имам пробано. Следна пак ќе ја купам, да ја дотрошам мејбилинот. Инаку @delevingne, околу 700-800 денари.
Ги имаше во Космо за празниците на акција - околу 600 денари telescopic и million lashes заедно во кутивче. Акцијата ја повторуваат речиси за сите празници, така да - очекувајте повторно околу 8-ми Март. Јас го купив сетот лани, од telescopic останав тотално разочарана, затоа што не ми правеше никаков волумен, туку само ми ги донесе трепките до веѓи, а тоа ме нервира кога носам очила. За разлика од неа, million lashes е одлична, бев многу заодовлна и пак ќе ги земам. И уште од сега си барам „жртва“ за да и` ја тупнам telescopic-от, што ќе ја чувам кога не ми е вкус ... а баш бев убедена дека ќе ми одговара, ама тоа е.