Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Маскара

Дискусија во 'Лице' започната од soledad, 21 ноември 2009.

1. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Порано и бев верна на Мејбилин Колосал жолтата, сега веќе долго време ја купувам жолтата на Голден Роуз и топ ми е. Трепките ко лепези :)

2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.582
    Допаѓања:
    201.801
    Со години наназад ја користам Gosh Show me volume Carbon Black

Ниедна не ми се погодила како оваа, и верна и останав. Се залетав лани во ДМ, имаше попуст на Rimmel Scandal Eyes маскарите, и зедов една да пробам. Ич не сум задоволна. Порано редовно ја користев и Maybelline Volum' Express, ама откако ја открив гореспомнатата на Гош, ретко се залажувам да купам друга. Има пристапна цена, солидна четкичка и лесно се вади, а не се пресликува. А ги имам пробано маскарите на Макс Фактор, Л'Ореал, Буржоа, Римел... од ниедна не бев вака задоволна.

На SV1911, sesilija, Giovanna и 5 други им се допаѓа ова.
  3. AnaAnaAna7

AnaAnaAna7 Нов член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Maybelline_cat_eyes_termek_ecsettel_preview.jpg Jac ja koristam ovaa i sum mnogu zadovolna. :)

4. magic.girl

magic.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2014
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    204
    јас ја користам оваа маскара ми ги раделува трпките и ми ги прави подолги не сакам да се приметува дека имам ставено маскара и затоа оваа ми е одлична :)

На mia993 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Значи, маскара користам од којзнае кога и веќе ми е смачено од тоа да цело време купувам од нова фирма. Да ви кажам право, ептен сум напиздена од сите можни маскари, која ја немам веќе пробано и дојдов до некој заклучок дека сите се исти. Да спомнам дека е продукт кој најчесто мораш да го менуваш, сакал-нејќел, се суши и чао тути. :emo:

Прво Авон и Орифлејм ме лажеа на времето, ајде ок, не се толку трагични, мада што ништо уау. Римел, така-така. Боржуа, искрено очекував повеќе за парите. Гош, фино, ама ги поскапеа и толку од моите инвестиции во тој бренд. :D Есенс ми се, меееееееех, некако несериозно ја сфаќам целава марка, па така и маскарите. Мејбелајн, ок, најдобри досега убедливо, ама што им е бре луѓе, од 280 на 400 денари, па не бришев вц-иња пола саат за една маскара. Имаше една Исидора, од странство ја купив, ептен дека имав ваучер, е оваа беше ВАУ, ама таа како за 3 саати чистење вц-иња. :envy: За поклон ја купив на Катрис една, пак така, најобична. Во Америка купив и Лореал, значи не е кинеска ете, не е да се сомневам во квалитет како што ми е мисла со овие тука и пак ништо. Не ми ни текнува веќе која ја имам користено.

Не знам, да сум до толку без трепки, најнормални си имам, нит нешто посебно се ошутени ни ништо. Не знам дали ја очекувам нешто премногу од маскариве, дали дека сите се некои нискобуџетни, не се пример од 15-20 евра и нагоре. Денеска се мислев на Аура дали да земам, па ваква па таква.... Или на Севентин еве немам пробано, на Максфактор исто читам ги фалите. Ама кога ќе видам цената, епа искрено, некако се подзамислувам, ај да работам друго е, вака само одлив имам од сработеното:rofl:, а на трошоците им нема крај. :drunk:

И на крај се изнервирав и си купив најобична од Голден Роуз, таа една жолта, највеќе ме бендиса четката.... барем да не ми биде мака за парите. Можам само позитивно да се изненадам, да ви кажам право. :envy: Секако ќе се исуши за 2 месеца максимум. :bug:

На Name, SV1911, Rose96 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Imam probano i skapi (od koi zamalku trepkite ke mi padnea), no najzadovolna sum od Golden Rose :)
    Ne e do maskarata, do trepkite e :rofl:

7. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Rimmel Scandalous eyes совршенство.. не прави грутки, дава волумен, должина на клепките, убаво ги раздвојува... при крај ми е и сега сакам да ја пробам новата од Римел со арганово масло :D

8. Amaris

Amaris Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2014
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    1.025
    без многу задоволна од оваа

и незнам зошто решив да ја сменам со оваа, која за ништо не чини
    на голден роуз имам купено еднаш и многу ме печеа очите од неа, неможам нити тушевите да им ги користам, на есенс воопшто не ми се допаднаа. досега најдобри ми се погодија макс фактор, не немам стандард за редовно да ги купувам, иоанака секој месец по една заминува

9. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    И мене ми се свиѓа ептен маскарава, тепките ми ги разделува многу убаво и ми ги издолжува.

На Amaris му/ѝ се допаѓа ова.
  10. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    решив да сменам маскара, па ајде си викам да ја пробам оваа, не е ништо посебно, ништо подобро од Голден Роуз.. четкичката изгледаше привлечно, па ме залажа..

Прикачени фајлови:

• 30719_1.png
      30719_1.png
      Големина на фајлот:
      157,7 KB
      Прегледи:
      23
  11. pink13

pink13 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2014
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    109
    И јас ја користам оваа маскара и задоволна сум.

12. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    24.750
    Ја има ли оваа маскара кај нас во Скопје?И некој дали има искуство со истата.Би сакала да ја пробам..
    Ме заинтрегира видеото на кое Кендл ја рекламира.Изгледа дека е доста добра маскарата.А и четката и е преубава.
    Screenshot_2015-01-21-18-05-34-1.png Screenshot_2015-01-21-18-13-25-1.png

13. thebutterfly15

thebutterfly15 Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2015
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    4
    Јас ја имам Avon Super Full.Маскарата ги издолжува многу трепките за таа намена е повеќе од добра,но мене ми треба некоја за волумен пошто имам доста долги трепки а оваа уште повеќе ми ги издолжува.Некој предлог?:)

14. maravillosa

maravillosa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2013
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    146
    Нема да зажалите. Дава зачудувачки волумен и ги издолжува. Ја обожавам.

Прикачени фајлови:

• bigdaring3.jpg
      bigdaring3.jpg
      Големина на фајлот:
      179,6 KB
      Прегледи:
      27
  15. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Еве јас уште еднаш најтопло ви ги препорачувам маскарите на Golden Rose.

Инаку сакам да им ја пробам златната, таа им е поскапа (околу 250ден) ама велат била исто одлична... Има некоја искуство??

16. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    81.351
    Многу е убава и дава одличен волумен, ама мене ми се пресликуваше под очите и затоа не би ја купила повторно.

17. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    91.767
    Ја користев јас и оваа и онаа ко металик розева што е ама обичната нивна она црната со златно капаче е многу подобра. Овие после некое време ко да ги снемуваше, се ронеа, се губеше бојата. Да не зборам дека трепките одма ми паѓаа надоле.

18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Ја има некој користено?

19. SunshineYo

SunshineYo Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2014
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    316
    Дa ви јa препoрaчaм црвенaтa мaскaрa нa Golden Rose тaa 3D штo е. Не ги лепи трепките и не ги зaтуткувa, истo и не прaви тaкви тoпчињa. Ги издoлживa трепките сoвршенo, е сaмo единствен недoстaтoк е тoa штo не дaвa некaкo мнoгу вoлумен. Јa кoристaм сo виткaч зa трепки. Сегa сим вo плaн дa јaпрoбaм злaтнaтa нa GR пa ќе нaпрaвaм спoредбa.

На girl1985 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Пиши искуство зошто и јас таа ја меркам :)