Oд кaде јa зимaш,кoлку кoштa. Мoрa дa јa прoбaм,гледaв имa рaзлични ќе сaкaш ли дa стaвиш сликa oд сaaмaтa мaскaрa.
Па тоа пишала @koritsaki мислам дека 280 денари била во ДМ. Јас ја неам пробано имам преку 3 маскари.
Користела ли некоја од вас маскара на Аура? Читам многу пофалби за маскариве, ама додека навистина не прочитам критика од некоја која ги пробала во РЛ, не им верувам на блогерките. Мене ми фати око онаа Length, па и Curl. Ми се чини дека даваат убав ефект, а и цената им е сосема во ред.
Леле кала21 и јас ја гледав некна во ДМ и четчето многу ми се допадна ама не сакав да ја земам така без да чујам искуство од друг и сеа ми е криво одкако изгледав неколку ривјус за оваа маскара.Трепките како лепези ги прави, а генеално јас од сите маскари на Мејбелин сум задоволна.А баш ми требаше нова маскара, како не си ја купив оваа.Користам една од Примарк на поклон ми ја дадоа ама не е тоа.Само малце ми ги издолжува трепките, волумен никаков ептен сиромашно ми изгледаат трепките.Морам за брзо време да си набавам саглам маскара. Погледнете.
Мене ми е проблем што имам ненормално прави трепки употребувам виткач ама џабе,сега се мислам дали оваа или таа што ја фалеше Коритсаки на Есенс ?
Не знам, @kala21 како што кажав не сум ја пробала оваа.Ама досега само маскари од Мејбелин сум користела и кога би бирала помеѓу оваа и таа од Есенс секогаш прв избор ќе ми биде Мејбелин.Мене многу ми се допаѓа четката од Мејбелин мислам дека убаво ќе ги разделува трепките и нема да ги слепува, а плус од другата страна има помалечки влакненца и многу практично изгледа за долните трепки. Само да ти потенцирам јас имам природно виткани трепки така да со ниедна маскара неам проблем дали ќе ги витка или не.Јас имам проблем со волуменот. Така да како сакаш, со оваа од Есенс имаш и слика каков ефект дава, па можеби ќе ти одговара.А немаат некоја разлика во цената.Јас гласам за таа од Мејбелин. Ааа да, ќе заборавев да ти кажам, оти не ја пробаш Falsies на Мејбелин лилјаковата таа најубаво ги витка трепките плус што имам слушнато мислења од други и сите се многу задоволни.Јас кога ја користев до веѓите ми ги подигаше трепките.
@kala21 и @Salome , која и да ја земете нема да згрешите јас таа на мејбилајн не сум ја пробала , инаку читам на нет дека многу убаво и таа ги витка трепките како Есенс , само викаат дека тешко се вадела
http://mk.oriflame.com/products/product-detail.jhtml?prodCode=20533 Pocnuvajki od mojata 15,16 godina koga pocnav da se sminkam pa se do denes ja koristam ovaa maskara. Denes se moite dvaeseti Ni vo eden moment mi gi nema zgrutceno trepkite pa ni koga e veke pri kraj!!! Toplo vi ja preporacuvam!!! Nema greska so nea!!!! Brzoo se susi,nikogas ne se slepuva, i sto e uste povazno mnoguuu lesno se vadi. Samo vlazno maramce i e dovolno.Efektot po prviot sloj e fenomenalen, pa duri i za najmalite trepki. Gi izdiga, izdolzuva i vitka! Tri vo edno .Cenata i e odprilika od 179 pa nagore, no nikogas nad 250 denari, vo zavisnost od katalogot. p.s. cekam komentari od koga ke ja probate!
Јас ја купив пред некој ден оваа маскара и некако не ми е погодена. Не, дека очекував нешто екстра посебно, но не е квалитетна воопшто. Обичната маскара на Голден Роуз е далеку подобра од оваа т.е измислена. Така да, девојки ни случајно на оваа маскара пари да трошите. Не е многу скапа, околу 160 денари
За мене лично од сите маскари кои ги имам користено , црвената од Голден Роуз ми е најдобра , најубаво ми ги прави трепките.. исто така таа colossal i the false лилаковата од мејбелин . иако речиси сите ги имам пробано,секогаш се враќам на црвената
Мила, јас ја користам моментално таа маскара, и ептен сум задоволна, ми ги издолжува трепките, не ги лепи ич, убаво ги разделува и не остава грутки, а и лесно се вади.
Мислам дека ќе почнам да препродавам маскари; мајка ми се врати дома со 4 нови, ги фатила на некоја акција 2+2 и затоа што не можела да им одолее, ги земала сите. Не сум посвоена, јесс! Каде се Maybelline да ме видат сега !? П.С. Розевата маскара, онаа новата е одлична. Ама навистина одлична! Богати и фини трепки, добредојдовте назад. Трепкањето може да почне.
Аман бре женски хехех, што ми правите вака , и јас и се намерачив на маскарава сега ама па дома имам 4 отворени и една нова што ја купив во понеделникот што помина повеќето ја фалат , иако неколку рецензии што прочитав кажуваа и дека тешко се вадела и паѓале парченца под очите ај некоја нека ја проба и нека ми каже штета што не сум во мк моментално па да си ја земам со попуст, овде кај нас е 13 евра и некако не ми се даваат толку пари за мејбилајн маскара па и уште да не е добра
Многу лесно се вади, јас сите маскари ги вадам со двофазен отстранувач за шминка и до сега не сум имала проблем ниту со водоотпорните, ниту со обичните маскари. Не ја носев многу долго, само неколку часа, но не приметив да ми се ронеа делчиња под очите или да ми се преслика. Со други маскари пресликувањето ми се појавувше уште во првиот час откако ќе ја нанесам. Првиот впечаток е одличен, многу ми се допаѓа формулата, баш таква каква што ми одговара за да не ми станат каша попара трепките.
Рецензии на 3 маскари на Макс Фактор, еве линк http://rosee96.blogspot.com/2015/02/max-factor-mascaras-review.html за тие што се заинтересирани
@Rose96, се надевам дека нема да ми замериш, имам една мала сугестија конкретно за овој пост. Кога правиш рецензија за маскара, истата ќе биде поквалитетна кога ќе прикачиш слика и од четкичката на секоја посебно. Може да ставиш и слика од ефектот, тоа би било уште поубаво, затоа што подобар впечаток се добива кога ефектот се визуелизира од сликите, а вака сувопарен текст без разлика колку е детално опишан ефектот, не е исто. Мене конкретно ме интересираше за 2000 Calorie, ама не ми се допадна тоа што треба дополнително да ја гуглам за да ја видам четката и ефектот на дело. Мислам дека вреди барем да размислиш за тоа, рецензиите ти се опфатни и ова би ти одело само во позитива покрај напишаното.