Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Маскара

Дискусија во 'Лице' започната од soledad, 21 ноември 2009.

1. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Јас во последно време сум малку разочарана од оваа маскара само ги одделува трепките една од друга а не ги подигнува :D

2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    И јас, и четката е поголема од моите трепки|(

3. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    81.351
    ^ Мене Super Shock пребрзо ми се сушеше. Не знам колку маскари купив и потрошив до крај, добивав преубави трепки, ама на три недели преку сила, бев принудена да менувам маскара зашто стануваше неупотреблива и пресушена.

Што се однесува до новата на Maybelline - Lash Sensational, навистина сум задоволна иако имам неколку замерки. :)
    Како прво - формулата е премногу мокра, делува воденасто и многу лесно може да ги залепи трепките до степен да не можете да им го најдете крајот. Ја избегнувам додека ми е се` уште нова, посебно кога се шминкам во брзање, зашто немам време за корекции.
    Ги разделува трепките многу убаво, нормално, доколку претходно не успеете да ги исполепите :D, а исто така и ги витка и подига, па немам потреба од виткач, кој и онака многу ретко го користам.
    Волуменот кој го дава ми се допаѓа и е токму она кое веќе долго време го барам, а за трајноста немам коментар. Ниту се рони, ниту се пресликува на капаците или под и околу областа на очите, а морам да потенцирам дека маскарата откако ќе ја нанесам во 7:30 ч. наутро, неретко се случува да ја носам и 12+ часови. Уредна е - како сум ја нанела, така ја вадам.

Четката е гумена - не е нешто кое го обожавам, ама ми е сосема во ред, а големината е малку чудна во комплет со влакненцата. До сега не сум користела друга маскара со ваква извитоперена четка, ама ми се допаѓа. И покрај големината, никогаш не сум ги замачкала деловите над трепките кои инаку секогаш ги правам лом, без разлика на тоа колку е четката тенка и прецизна.

Чистењето е малку чудно. Не е тешко, туку баш чудно, затоа што се дели на честички на памучната вата или туфер, како да се распаѓа од трепките. Не се вади воопшто тешко - мицеларната вода на Garnier исто така врши работа, а јас ја вадам со двофазен отстранувач - стандард како и секогаш.

Не сакам вакви „мокри“ маскари и ме нервира фактот што првиот месец секако ќе ми оди вака на ризик од дома да излезам со залепени трепки, додека не се подзасуши формулата малку од малку. Е тогаш, знам дека ќе биде полесно за манипулирање со четката и посакуваниот ефект ќе го постигнувам побрзо.
    Без разлика на ова погоре, маскарата многу ми се допаѓа и би ја купила пак доколку ја најдам на акција, инаку одамна се откажав од маскарите на Maybelline - навистина се едни од најквалитетните од покомерцијалните брендови, но никој не може да ме убеди дека вредат 400 факинг денари.
    Цената од 260-280 денари беше многу реална.

На crimson, Miss.M5, Marossa и 8 други им се допаѓа ова.
  4. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    609
    Допаѓања:
    1.086
    девојки а збор два за оваа маскара? Гледам дека и она е на попуст во космо, за оваа новата на мејбилин се премислив сега чим е воденаста :(
    images.jpeg

5. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.332
    Допаѓања:
    17.913
    Мене денеска ми стасаа овие маскари. и двете се убави, убаво ги прават трепките, ама првата биг даринг поубаво ми ги прави, по задоволна сум од неа
    [​IMG] [​IMG]

6. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.204
    Допаѓања:
    10.111
    Апдејт ја купив маскарата и задоволна сум до сега не сум имала никаква иритација на очите, бојата и четката се супер. Цената од 500 ден е на граница ама се трпи :)

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.880
    Допаѓања:
    5.216
    Дали ги има овие кај нас? Која цена се и која е подобра? :)

8. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125

Еве и рецензија за маскарава со пред и потоа слика http://rosee96.blogspot.com/2015/03/max-factor-masterpiece-transform.html

На mirandaa му/ѝ се допаѓа ова.
  9. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.473
    Допаѓања:
    10.908
    Девојки дали ја имате користено lash princess на essence и дали е задоволувачка?

На MissDior му/ѝ се допаѓа ова.
  10. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.644
    Допаѓања:
    106.683
    @baby-star

На baby-star му/ѝ се допаѓа ова.
  11. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    91.767
    http://maramasplace.blogspot.com/2015/02/essence-lash-princess-mascara.html Еве кај мене како изгледа.
    Подобра е нивната розева. Наскоро ќе спремам рецензија ама бидејќи ги имам двете, розевата е подобра.

На baby-star му/ѝ се допаѓа ова.
  12. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    1.095
  13. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    На LaBella му/ѝ се допаѓа ова.
  14. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.150
    Допаѓања:
    73.342
    околу 760-780 ден.

15. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Јас ја земав демек за волумен ама наместо тоа добив 4 трепки на цел капак :rofl:
    Мене до душа ретко некоја маскара да ми одговара додека е нова, особено ако е водеста како оваа, зошто ми ги слепуваат трепките и после ми отвара работа уште дополнителни 10 минути за да ги расчешлувам и да ги доведам во некаков ред. Од она што можев да забележам при единствената употреба е дека не ми се ронеше под очите, ниту пак пресликуваше што е позитивна страна. Има убава интензивна црна боја и четкичката мене ми е фаворит. Ќе и дадам шанса повторно за некој месец кога малку ќе отстои и се подзасуши зошто мислам дека ќе ми се допадне повеќе тогаш.

На Sanjichka007, Rose96 и baby-star им се допаѓа ова.
  16. Модо

Модо Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2015
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    90
    Ја купив оваа може пред повеќе од две години, беше во комплет со една пудра
    Најзакон четка, и една шминкерка ми кажа, фората е во тоа што е горе ко опашка, може многу лесно да се врти 360 низ прстите.
    И сега си купувам поефтини маскари, али гледам да може да ја собере оваа четка. Ја користев жолтата Голден Роуз, од тие што се имитација на Мејблајн, почна да се рони по два саати, али веќе и стара беше. Проблемот со поефтините маскари е што паѓаат за два саати низ цело лице, а после тоа го бришам три дена, не се брише. Особено последнава [​IMG]
    Значи не барав многу, само да не се лее по фаца. Можам да напишам есеј од 500 збора за тоа колку е глупа маскарава.

17. CatherineTheFox

CatherineTheFox Активен член

Се зачлени на:
    27 март 2015
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    81
    Имам кратки и ретки трепки, па ако знаете дајте некој предлог за добра маскара

18. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.880
    Допаѓања:
    5.216
    @CatherineTheFox Essence I love extreme, во црно пакување, 195 или 210 ден е. Со повеќе слоја се добива супер ефект. Би ти предложила да си земеш и виткач за трепки, 100тина денари се. :)

На CatherineTheFox му/ѝ се допаѓа ова.
  19. CatherineTheFox

CatherineTheFox Активен член

Се зачлени на:
    27 март 2015
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    81
    Фала ти многу, ја имав маскарава дома ама баш тој период имав некоја инфекција на очите па не користев маскара, ќе си ја порачам пак па галиба и виткачов ќе помогне нешто :D

20. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    И јас да се надоврзам на муабетов за маскарава од Авон, по втор пат ја порачав на попуст, и само си потврдив дека е катастрофа, ниту ги подига трепките, ниту волумен добиваш, ништо. Јас мислам дека третиот пат кога ја отворив веќе беше исушена право за во ѓубре. Маскари од Авон- никогаш повеќе.