Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Маскара

Дискусија во 'Лице' започната од soledad, 21 ноември 2009.

1. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Јас исто ја имам пофалено. Оваа маскара ми е една од омилените. Најмногу ми се допаѓа тоа што не прави грутки и тоа што дава преубави трепки и не е тешка за вадење. :)

2. citiesinflames

citiesinflames Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    272
    Допаѓања:
    391
    јас ја имам од авон маскарата Big&Darling и досега супер ми служи.не е ми се згрутчила или исушила брзо,секогаш до крај ја искористувам. и си имам ем погусти ем подигнати трепки :)

3. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.473
    Допаѓања:
    10.908
    Рецензија за lass princess на essence.
    Јас сум презадоволна од оваа маскара, трепките ми ги крева буквално до веѓи, убаво ги разделува, долготрајна е и не се рони. IMG_20150492_0306.jpg

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Денес ја земав баш оваа есенс, лаш принцес.
    Ја немам пробано се уште, некако четкичка ми е чудна, многу тенка, немам навикнато на такви, ама ќе видиме.

Последната што ја користев беше catrice, lashes to kill и нема веќе да ја купам.
    Некако бргу ми се исуши, многу сува стана, не ми се допаѓа.

На sinorinJa му/ѝ се допаѓа ова.
  5. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.644
    Допаѓања:
    106.683

Дали ја имате пробано оваа маскара на Есенс? Јас како љубител на маскари се мислев денес оваа да ја пробам ама и водоотпорна е и незнам да не се вади ептен тешко па трепките да си ги расипам , инаку четчето интересно ми се виде :lol:

6. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.366
    Дечки кафеава маскара??До скоро прашував и по аптеки и во дм ама немаше... Не е битно од кој бренд, само да не е многу солена ...за преку ден ми е .

7. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    81.351
    Има во Шатци, од Misslyn, intense volume. Мислам дека е 295 мкд, инаку предобра е маскарата, сум пишувала за неа.

8. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.366
    Фала, ќе ја земам деновиве.

9. lolanomnom

lolanomnom Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2013
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    2.324
    Не можев на крај да не ја земам маскарава трета ми е месецов ама не бев задоволна ич од предходните многу ми се размачкуваа под очи. Ја земав оваа во космо 300 ден на акција. Задоволна сум многу. Ептен ги издолжува трепките како телескопик на времето пред да ја сменат. Воопшто не се размачкува затоа и малку потешко се вади, не како рокетот без трепки да останеш ама и не е со вода да ја допреш и да ја снема. Така да дури и некоја солза да пуштите нема да се растече одма. И тоа го тестирав. Од мене 5 има :D

На Nausicaa, crazylady, Sexybaby86 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.147
    Допаѓања:
    73.336
    Имам премногу маскари ама едвај чекам да ја пробам и оваа затоа што слушнав многу пофални зборови за неа.

На lolanomnom му/ѝ се допаѓа ова.
  11. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.644
    Допаѓања:
    106.683
    Многу сум задоволна од маскарава на Make up for ever Smoky Extravagant, ми ја дадоа како тестерче , трепките убаво ми ги витка , дава должина, и најважно многу лесно се вади , не се рони под очите. Четчето и е многу интересно како новогодишна елка е :D (y)

На b.u.tt.e.r.F.L.Y и rainbowec им се допаѓа ова.
  12. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    Јас ја користам околу една недела и досега сум најзадовола од maybelline маскарите, убаво ги издолжува и не ги слепува трепките, за поцеток е малу потечна но на поцеток сите маскари се такви. :D

На rainbowec му/ѝ се допаѓа ова.
  13. lolanomnom

lolanomnom Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2013
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    2.324
    @M.laDy мојава не е многу течна таман ми е некако. Црната мејблин ми беше по течна уште одкако ја земав и наредни месец дена колку ја користев, друга што ја користев во меѓувреме беше па премногу сува. После нив оваа ми е златна средина :D

На rainbowec му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    81.351
    Мојата Lash Sensational од Maybelline се подзасуши доволно за да ми стане омилена и да не ми ги слепува трепките.
    Отприлика за околу месец дена се „нормализира“ состојбата на формулата. Не знам, мене ме нервираат такви водени, мокри маскари. Сега ми е супер, можам слободно да си ја дозирам без да се грижам дали ќе ми ги залепи трепките или да ми ги направи дебели со само еден слој. :)

На makedonkamak, Sanjichka007, rainbowec и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.644
    Допаѓања:
    106.683
    Која маскара е подобра од овие три? Ја имам жолтата и е супер ама дека е при крај (и плус и таа на Диор ми е при крај - добра беше но четчето не ми се допадна некако...) прилично сум задоволна скоро од сите маскари на Мејбилин па сакам некоја од овие да пробам

16. Chimera

Chimera Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    1.965
    Јас сум презадоволна од маскарата на Алверде XXL volume [​IMG] [​IMG]

На Hipica и rainbowec им се допаѓа ова.
  17. P.S.love

P.S.love Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    1.054
    Допаѓања:
    9.156
    Ќе сака некоја да ми кажи,маскарата на Misslyn XXL Volume, кај можи да ја најдам? :?:

18. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    81.351
    Во Шатци.

19. P.S.love

P.S.love Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    1.054
    Допаѓања:
    9.156
    Фала @Mishela Претпоставувам во сите Шатци во Ск ја има,нели? Јас сум од Бт,во нашето Шатци веќе долго време ја нема .На страната на Шатци кога им пишав пред 2 месеци,ми кажаа дека само во Т.Ц Бисер ја има.Затоа не бев сигурна.

20. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    81.351
    Јас последно ја купив пред Нова Година од Шатци во ГТЦ. Можеби во моментот ја немале на лагер, не знам. Или пак ја повлекуваат од продажба, можно е и тоа.

На P.S.love му/ѝ се допаѓа ова.