Неодамна ја купив Maybeline Lash Sensational и морам да кажам, маскарата ги надмина моите очекувања. Одлична е !
Da,i jas bi sakala Lash Sensational maskarata da ja pofalam,odlicna e vo sekoj pogled! Mozam komotno da kazam deka e isto tolku dobra kolku i Masterpiece transform od Max Factor,iako ovaa na Maybelline e znacitelno poeftina.Gi koristam momentalno paralelno i dvete i za dvete cista 10.Imaat totalno razlicni cetki,ednata podebela drugata tenka,no i dvete mi se najdobri do sega od site sto sum gi koristela.
И јас користам на Max Factor кога ми дозволува буџетот и тврдам дека е една од најдобрите марки за декоративна козметика. Maybeline прв пат користам, и навистина многу ме изненади квалитетот на маскарава. Девојки, ја има во dm на попуст. Незнам колку точно беше, купував и други работи, ама вреди.
На попуст е во ДМ 289 денари, попустот трае до 24ти мај. Маскарава е лудница, прееезадоволна сум вчера ја пробав преубави ги прави трепките.
Ах колку се нервирам вака кога ќе видам што убави попусти , лиѓите ми истекуваат само по екран а не можам да си тркнам и да си купам оти не сум од Скопјето. Така ќе морам да си се олеснам 430 ден овде.
И јас се залетав и ја купив Maybelline Lash Sensational... мене не ми е нешто посебно. Дури можам да кажам дека Scandal Eyes на Rimmel ми е подобра, а не сум нешто особено задоволна. Ќе и дадам шанса, не дека нема да ја користам, ама женски, со што ја вадите? Ми се чини пола трепки ми отидоа дури ја извадив синоќа иначе користам двофазен отстранувач на шминка од Алверде, се ми вади, маскарава сосе трепки ми излезе сеа рицинусово масло ќе треба да си купам
@Annath, јас ја вадам со бадемово масло, двофазните отстранувачи само ми ја замачкуваат во борите под очите. Не сите, но со повеќето така ми се прави. Единствено сум задоволна кога во отстранувачот на Биотен додавам бадемово масло, тогаш одлично и прелесно се вади маскарата.
Овие на Балеа се многу добри. Со еден потег ми ја отстрануваат маскарата од очи и тушот, а протоа не предизвикуваат црвенило или пак паѓање на трепките.
Имам дома бадемово масло, ич не ми текна да ја извадам со него. Инаку двофазниот отстранувач на Алверде ми е супер, затоа што не користам водоотпорни маскари. А баш ја превртев цела маскара да видам дали е водоотпорна, не пишуваше никаде. Фала за идејата, ќе пробам. @mirandaa, мислев конкретно на оваа маскара Lash Sensational со што да ја вадам. Со другите немам проблем. Ќе ги пробам и овие туферчиња наскоро.
Јас ја имам пробано и искрено сум задоволна. Убави ги прави трпките им дава волумен и должина. Јас ја зедов 340 ден на попуст, иначе е 420-430 денари. Ја има во Дм,Шатци,Еликсир, Космо итн
Дали ако една маскара стои не отворена може да се засуши? Имам вишок маскара па дали да ја отворам и корисатам или да ја оставам додека да ја потрошам веќе почнатата?
Тоа зависи од квалитетот на маскарата. Мене ми се има случено неотворена да ми се исуши, а и отворена исто така во пократок рок од напишаниот.
Ist i jas ja imam ja zedov pred nekolku meseci po preporaka na bracedami ama taja mi rece 3D da ja zemam ja koristi dosta vreme i prezadovolna e,no ja nemase i ajde mi ja predlozija i ovaja da ja probam no trepkite gi slepuva do toj stepen sto izgledat kako 3vlanka na imas,morav da kupam druga,a ja koristam za denski malku da gi istaknam ocite i da ne ja frlam,inaku ne ja preporacuvam voopsto...
@Annath, пробај со мицеларната вода на Гарние, магична е! И мене маскарите на Мејбилин ми се отров за вадење, со што се немам пробано и дефинитивно мицеларната вода убедливо ми се покажа како најефективна. Инаку, моментално во Веро е 200 ден, во сет со дневна хидратантна крема за нормална и комбинирана кожа.