Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Маскара

Дискусија во 'Лице' започната од soledad, 21 ноември 2009.

1. softy1

softy1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2014
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    244
    Во врска со маскарите во ДМ и со нивното отворање,сакам да прашам....тие што сте од Ск или почесто одите таму,дали секогаш се со лепило залепени или сега пред попустот тоа го прават? Јас пред 2-3 недели купив од Мејбилајн,ептен сува,ќе ја фрлам од шо ме нервира.:headbang:Сега гледам пак има попуст,се мислам да го искористам,ама страв ми е да не се зафркнам пак:^)

2. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.026
    Допаѓања:
    52.077
    Јас имам видено девојки во космо како си отвораат маскари залепени со селотејп и се шлакаат со нив во продавница. Мислам врвот ми беше пред некоја година кога влезе девојка додека разгледував, си се нашминка комплетно, и си излезе од космо без да купи ништо :D

Маскарава инаку е најдобрата инвестиција за козметика што сум ја направила некогаш. Многу ми се допаѓа какви ми ги прави трепките, не се размачкува и четкичката е супер. Иако @marama ми искоментира дека мејбелин маскарата што ја користев пред оваа изгледа подобро на мене :D

На joy1, mirandaa, Jordanovska-K и 4 други им се допаѓа ова.
  3. gumicka

gumicka Активен член

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    33
    де девојки препорачајте некоја добра маскара(посекојдневна) да не биде водоотпорна до 500 денари.
    Минатиот пат купив на голден роуз онаа гел маскара што не остава никаква боја ама некако трепките почнаа да ми паѓаат од неа и ја фрлив во ѓубре.

4. Jordanovska-K

Jordanovska-K Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    6.139
    До сите девојки што ја користат, вчера ја видов Lash Sensational маскарата на Maybelline на попуст во Cosmo, цената и е 350 денари.

Прикачени фајлови:

• 10191189.jpg
      10191189.jpg
      Големина на фајлот:
      16,1 KB
      Прегледи:
      18
  5. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.970
    Би ја замолила на @Rose96 да каже впечаток од Seventeen The Stylist Mascara :D

6. gumicka

gumicka Активен член

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    33
    дечкиииииииииии си купив нова маскара :D:drunk:
    ова возбудата е оти е многууууууууу ама не многууууууу туку преубава маскара...можеби најдобрата и најсекојдневната што сум ја ставила на трепките :sun:
    еве оваа
    ExtraWowMascara_PRODUCT1.jpg
    после една торба фалш маскари оваа е чудо

еве ви и приказ на маскарава

7. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    @lovemme Искрено да ти кажам изненадена сум од тоа колку е добра, на почетокот ми беше чудна четката некако ми ги слепуваше трепките, ама после неколку пати се научив да ја користам и супер е и пак би ја купила дава многу многу должина и волумен на трепките и иако е топло не ми се пресликува на напакот или под очите, сум го имала тој проблем со други многу поскапи маскари. Јас ти ја препорачувам да ја пробаш, се надевам дека и тебе ќе ти се допадне. :)

На softy1, Mishela и lovemme им се допаѓа ова.
  8. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.805
    Допаѓања:
    325.368
    Ја има кај нас?

9. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.026
    Допаѓања:
    52.077
    Не, за жал нема Бенефит производи се уште во Македонија :(

10. Tedyyy

Tedyyy Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    3.023
    Ја користам маскарата Rocked на Maybeline.Многу е убава,дава одличен волумен.Ви ја преопрачувам 2365998.jpg :)

11. Мис Стоун

Мис Стоун Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2014
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    359
    Кога бев во ск од ДМ си купив Alvedere All in one mascara навистина е предобра и ми ги павите трепките убави.Не беше ни скапа под 200 денари беше..Еве ја користам веке неколку години и е многу добра.

На rainbowec му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Jordanovska-K

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    6.139

Мене па оваа маскара воопшто не ми одговара, можеби четкичката е супер но мене очите многу ме печеа и постојано ми солзеа, па и ја дадов на сестра ми да ја допотроши, но истиот проблем се јави и кај нејзе, па ја фрливме.
    Не би ја купила повторно.

13. Мис Стоун

Мис Стоун Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2014
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    359
    баш јас дека имам така проблеми од некои маскари од оваа воопшто немав... незнам сепак мене ми се погодила :)

14. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.644
    Допаѓања:
    106.681

Женски , едно прашање , дома ја имам оваа маскара на Есенс. Ја имам веќе 2 месеца и на почетокот не ми се допаѓаше а од кога почнав да користам виткач за трепките баш убаво ми ги подигнува и разделува трепките. Исто така приметив дека четчево е исто со тоа на Севентин. Проблемот е тоа што оваа на Есенс се рони многу по 1-2 часа ,па ме интересира дали оваа на Севентин е добра , дали се рони , зашто нареден пат сакам да ја земам неа поради четката.

15. marijaaxl

marijaaxl Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2015
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    741
    црната од голден роусес водоотпорната и црна со црвено капаче од макс фактор неводоотпорна

На mencemeni му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Jordanovska-K

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    6.139
    @koritsaki, јас ја имам маскарава на Севентин , сега скоро ја земав и сум задоволна; не ми ги слепува трепките, ги издолжува и извиткува баш како јас што сакам.
    До сега бев разочарана од сите производи на Севентин, но ми ја препорачаа маскарава како новитет, па ја земав на тепка и не погрешив.
    Пробај ја и ти, верувам дека ќе ти се допадне :)

На crazylady, rainbowec и koritsaki им се допаѓа ова.
  17. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    81.351
    Колку ja купи? :)

18. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.644
    Допаѓања:
    106.681

Блaгoдaрaм зa oдгoвoрoт, јaс јa имaв пред некoлку месецa мaскaрaтa The stylist нa Севентин нo вo лилјaкoвa бoјa и вooпштo не ми се дoпaднa ништo не прaвеше нa трепките ни ги издoлжувaше ни вoлумен дaвaше.. Бaш сaкaм дa јa прoбaм другaвa гледaм и пo нет мнoгу јa фaлaт ;)

На Jordanovska-K му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Jordanovska-K

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    6.139
    Стварно не се сеќавам, многу производи изнакупив тогаш, и не ми текнува на точната цена ама мислам дека се движеше меѓу 350-400 денари.

Мислам дека ти ја користеше и Lash Sensational, претходно спомнав дека е на попуст во Космо
    :)

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    81.351
    Знам за тој попуст @Jordanovska-K, јас си обезбедив нова пред месец дена на попустот во ДМ, засега сум мирна. :lol:
    Многу ме заинтересира оваа на Seventeen, можеби ќе ја купам, ќе видам.

На koritsaki и Jordanovska-K им се допаѓа ова.