Јас во меѓувреме почнав и извиткувач на трепки да користам, па маскарава ко кец на десетка ми се погоди
@koritsaki предобра е маскарата на Севнтин, јас ја користев еден период (леле зошто не сум се сетила да си ја купам пак ) , имам кратки трепки и совршено ми ги издолжуваше. Многу ми се допаѓаше како ги расчешлува, а не ги слепува. Мене не ми се ронеше, немав искуство ни со размачкување, баш ми се виде долготрајна ама и ретко кај која маскара сум приметила да ми се рони под очи... Скапи бе Севнтин во Грчка, земи си ја коа ќе доаѓаш наваму, за тие пари ќе купиш две.
да , да , толку е , супер тогаш , ќе ја земам баш наредната недела кога и ќе доаѓам мк , најважното е да не се рони и да не ги слепува трепките
Со двофазно средство за отстранување водоотпорна шминка. Конкретно јас го имам средството на Balea и туфери (тие ми се практични кога патувам некаде) и супер ми вршат работа.
Ги разгледав темите и оваа ми се виде како најсоодветна да прашам. Прашањево можеби е смешно, ама небитно, дали е во ред што ја бришам подетално четкичката од маскарата пред секое ставање? И каде би можела да најдам четкички за една употреба? Благодарам.
Авон Шок ја користам и ми е многу добра. Ама сакам да сменам, да си земам нова. Може да ми препорачете некоја? Цена небитна. Само да е убава, да не се растечува, размачкува и да не ги лепи трепките. И да и дава волумен, секкако.
Би сакала да ми препорачате некоја маскара за моиве трепки,имам ретки долги и прави трепки. Ја имам на боржуа пуш апот и не сум ич задоволна
Види ја виолетовата на Maybelline. Има многу добра четкичка, со ситни и прецизни влакненца, па мислам дека ќе ти заврши работа, патем дава и одличен волумен. Мислам дека ќе ти се допадне, разгледај низ youtube и по блогови за да видиш каква е, јас ја користам моментално и премногу сум задоволна од неа.
Eyes Wide Open од Oriflame, преубава четка, врвот е потенок за да ги достигне и помалите трепки, исто времено ги витка трепките и им дава преголем волумен ПРЕКРАСНА
Пред некој ден ја купив leather black od maybelline new york добра е,задоволна сум дава густина на трепките
Dali možete da mi preporacate nekoja maskara gi prodolzuva i zgustuva trepkite? Ne e nitna cenata fala odnapred.
Пробај ја на L'oreal Volume milion lashes или на Givency Phenomen'eyes. И двете се одлични, издолжуваат и им даваат волумен на трепките.Од двете сум презадоволна и ти ги препорачувам.
Девојки од искуство ви кажувам дека поефтините маскари се предобри, 2 пати по ред користам маскара една од 110 другата или беше 90 или 100. Сто пати се подобри од поскапите што сум ги земала. Не се трошете на маскари поскапи од 200 денари.