Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Маскара

Дискусија во 'Лице' започната од soledad, 21 ноември 2009.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.644
    Допаѓања:
    106.680
    Од овие маскари ја имам пробано розевата - пишува дека е за волумен но мене ми ги издолжуваше многу трепките тоа беше ок , но и ми се ронеше под очите , така да не бев нешто задоволна :)

На Nausicaa и Salome им се допаѓа ова.
  2. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    1.986
    Допаѓања:
    10.244
    @Salome и јас го делам истото мислење со Кортисаки, четките им се пристојни и даваат некој првичен убав ефект што залажува, но се ронат под очи и неуреден изглед се добива. Особено не ги препорачувам кога со саати сакаш да бидеш среден без да мораш да се поправаш на огледало.
    Мејбилин според мене за тие пари се супер, башка што постојано некоја од нивните маскари е на попуст, така што мој совет е да си останеш на нив, евентуално да пробаш да смениш со Гош, Лореал и тн.

На rainbowec, koritsaki и Salome им се допаѓа ова.
  3. Salome

Salome Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    1.243
    Допаѓања:
    10.406
    @Giovanna и @koritsaki првично се заинтересирав затоа што видов одлични рецензии кај блогерките, на девојки со просечни трепки им ги прават лепеза.Ама ако се ронат не би купила, пошто еднаш така се имам зезнато, овде на форумов прочитав пофалба за маскара на Евелин па си реков , супер еве понискобуџетна замена на Мејбелин маскарата.Ја купив, првиот впечаток беше вау-трепките огромни, плус волумен ама после две три користења внатре како да се растече смесата и четката како да изгуби форма.Со оглед на тоа што ми се паѓа од сабајле до покасно да имам предавања и вежби, не би сакала да се шетам со црно од очите.
    Затоа е убаво да се праша и да се чујат повеќе мислења.:)

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  4. betty boop

betty boop Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2015
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    36
    Zosto ne probas so maskarite od avon . Poveketo se dobri ne se ronat i dolgo traat kaj mene po cel den i nikogas do sega ne mi se izronile

На Salome му/ѝ се допаѓа ова.
  5. betty boop

betty boop Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2015
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    36
    A i za parite se ekstra po moe mislenje . Cesto mozes da gi najdes na popust

6. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.880
    Допаѓања:
    5.216
    @Salome јас ги им пробано скоро сите на Есенс и после останав верна на I love extreme црната, не ми се случило да се рони, ставам по 3 слоја и ми ги прави прекрасни трепките.

На Nausicaa и Salome им се допаѓа ова.
  7. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.644
    Допаѓања:
    106.680

Сaлoме oд Есенс јa имaм прoбaнo и oвaa мaскaрa
    Oвaa не ми се рoнеше и трепките и ми ги издoлжувaше и им дaвaше вoлумен, oд неa бев мн зaдoвoлнa и бaш имaв стaвенo и сликa oд трепките вo пoстaрите пoстoви:)

На Sky-butterfly, rainbowec и Salome им се допаѓа ова.
  8. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.446
    Допаѓања:
    38.474
    @Salome црната I love extreme ми е најдобра од сите на сликата и не ми се случило да се рони, неколку пати ја имам купено.

9. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.743
    Допаѓања:
    21.410
    [​IMG] [​IMG]

Koja од овие би ми препорачале да ја земам? Имам прилично кратки и ретки трепки и ми треба и за должина и за волумен.И да, да биде трајна.Не сакам дејтвото да се изгуби после пола саат/саат како што било случај со претходните маскари што сум ги користела.

На YoungandBeautiful му/ѝ се допаѓа ова.
  10. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.618
    Jaс ја користам првата и добра е и трајна. Не ги лепи трепките и ги издолжува.
    :)

На christinnn му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Salome

Salome Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    1.243
    Допаѓања:
    10.406
    @koritsaki јас пак баш ја кудев овде Lash Princess, ич не ми се допаѓа четкичето.А , по твоите трепки баш и бе се водела пошто ти имаш стварно долги трепкии секоја маскара ти ги издолжува.:D
    @christinnn и јас имам ретки трепки ама се долги и извиткани.Falsies ми ги издигнува до веѓите ама не дава многу волумен.Трајна е, не рони, не ги слепува и лесно вади.

На christinnn и koritsaki им се допаѓа ова.
  12. rainbowec

rainbowec Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    818
    Допаѓања:
    5.177
    За втората не знам пошто ја немам користено, ама првата ја имам и само неа ја користам моментално.
    Предобра е!

На christinnn му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.580
    Допаѓања:
    201.797

Lash Sensational дефинитивно. Јас имам кратки и ретки трепки, со маскарава се долги и виткани, не се слепени и стојат подолго време, еве, осум часа ко ништо. Малку потешко се вади, јас ја вадам со пената за миење лице на Алверде, а се вади и со мицеларна вода. Е сега, морам да кажам дека на почетокот не ми се допаѓаше баш многу, бидејќи е доста течна, ама како што се подзасушува е се подобра и подобра. Оваа ми е број два, после Show me volume carbon black на Gosh.

На Sky-butterfly, christinnn и koritsaki им се допаѓа ова.
  14. NESKAFE25

NESKAFE25 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2015
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    29
    Девојки ја зедов BIG false lashes маскарата од Avon навистина за тие пари е прекрасна, на трепките им дава волумен и должина,како вештачки се, арно ама со ништо не се бриши и со кокосово масло пробав,со лосион за отстранување шминка од Vichi а уште помалку со марамчина :D а не пишуваше дека е водоотпорна

На SimonaTino и betty boop им се допаѓа ова.
  15. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.618
    Јас имам ново милениче од маскарите :) Значи трепките ми добиваат нова димензија, јас имам природно извиткани трепки и солидна должина, ама со оваа маскара ми изгледаат ептен гламурозно, како вештачки да имам ставено.Не ми се рони и четкичката е таква некако тенка и тешко може да се измачкаш.

benefit-theyre-real-mascara.jpeg

Инаку од нискобуџетните маскари презадоволна сум од Мис Спорти жолта со плави букви, 160 денари е и за парите е одлична.Малку побрзо се суши за разлика од некоја квалитетна маскара, ама супер ги прави трепките и не се рони.

Лореал Voluminous million lashes, околу 800 денари е. Од Лореал 5тото пакување го трошам и презадоволна сум, не се рони, не се суши брзо, им дава волумен на трепките и ги издолжува.Дефинитивно е исплатлива инвестиција.

На Giovanna, ivancekitty, Sky-butterfly и 5 други им се допаѓа ова.
  16. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.644
    Допаѓања:
    106.680
    Пред една ипол недела ја земав новата маскара на Essence - I like long lashes , ја тестирав цела недела но не ми остави некој впечаток , пишува дека дава и волумен плус ги издолжува трепките , јас би рекла повеќе волумен дава него ли што ги издолжува трепките. Четкичето е мало и пластично. За утринска шминка е ок , но ако сакате поизразени трепки , не ја препорачувам. Не се рони под очите , ниту ми направи некој др проблем :) број 1 маскара од Есенс се уште останува Lash princess :D

На Giovanna, ivancekitty, mssuniquee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.644
    Допаѓања:
    106.680
    Се извинувам што пишувам пост под пост , ама сакав да прашам дали ја имате користено маскарава , дали е добра. Гледам дека е најнова од Лореал :)

18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Дали некој ја има користено маскарата на Loreal од сликата?
    FB_IMG_1446983868273.jpg

19. ma4enceEdno

ma4enceEdno Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    465
    Jaс ја имам користено пред некое време, не беше лоша. Иначе јас ја земав една пудра на Лореал и со неа одеше гратис.

20. mimi****

mimi**** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2015
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    3.636
    Dali nekoj ja kotistel ovaa maskara i da mi kazete poveke za nea,da ne se roni pod ocite i da ne gi slepuva trepkite en_fantastic_lash.jpg