Од овие маскари ја имам пробано розевата - пишува дека е за волумен но мене ми ги издолжуваше многу трепките тоа беше ок , но и ми се ронеше под очите , така да не бев нешто задоволна
@Salome и јас го делам истото мислење со Кортисаки, четките им се пристојни и даваат некој првичен убав ефект што залажува, но се ронат под очи и неуреден изглед се добива. Особено не ги препорачувам кога со саати сакаш да бидеш среден без да мораш да се поправаш на огледало. Мејбилин според мене за тие пари се супер, башка што постојано некоја од нивните маскари е на попуст, така што мој совет е да си останеш на нив, евентуално да пробаш да смениш со Гош, Лореал и тн.
@Giovanna и @koritsaki првично се заинтересирав затоа што видов одлични рецензии кај блогерките, на девојки со просечни трепки им ги прават лепеза.Ама ако се ронат не би купила, пошто еднаш така се имам зезнато, овде на форумов прочитав пофалба за маскара на Евелин па си реков , супер еве понискобуџетна замена на Мејбелин маскарата.Ја купив, првиот впечаток беше вау-трепките огромни, плус волумен ама после две три користења внатре како да се растече смесата и четката како да изгуби форма.Со оглед на тоа што ми се паѓа од сабајле до покасно да имам предавања и вежби, не би сакала да се шетам со црно од очите. Затоа е убаво да се праша и да се чујат повеќе мислења.
Zosto ne probas so maskarite od avon . Poveketo se dobri ne se ronat i dolgo traat kaj mene po cel den i nikogas do sega ne mi se izronile
@Salome јас ги им пробано скоро сите на Есенс и после останав верна на I love extreme црната, не ми се случило да се рони, ставам по 3 слоја и ми ги прави прекрасни трепките.
Сaлoме oд Есенс јa имaм прoбaнo и oвaa мaскaрa Oвaa не ми се рoнеше и трепките и ми ги издoлжувaше и им дaвaше вoлумен, oд неa бев мн зaдoвoлнa и бaш имaв стaвенo и сликa oд трепките вo пoстaрите пoстoви
@Salome црната I love extreme ми е најдобра од сите на сликата и не ми се случило да се рони, неколку пати ја имам купено.
Koja од овие би ми препорачале да ја земам? Имам прилично кратки и ретки трепки и ми треба и за должина и за волумен.И да, да биде трајна.Не сакам дејтвото да се изгуби после пола саат/саат како што било случај со претходните маскари што сум ги користела.
@koritsaki јас пак баш ја кудев овде Lash Princess, ич не ми се допаѓа четкичето.А , по твоите трепки баш и бе се водела пошто ти имаш стварно долги трепкии секоја маскара ти ги издолжува. @christinnn и јас имам ретки трепки ама се долги и извиткани.Falsies ми ги издигнува до веѓите ама не дава многу волумен.Трајна е, не рони, не ги слепува и лесно вади.
За втората не знам пошто ја немам користено, ама првата ја имам и само неа ја користам моментално. Предобра е!
Lash Sensational дефинитивно. Јас имам кратки и ретки трепки, со маскарава се долги и виткани, не се слепени и стојат подолго време, еве, осум часа ко ништо. Малку потешко се вади, јас ја вадам со пената за миење лице на Алверде, а се вади и со мицеларна вода. Е сега, морам да кажам дека на почетокот не ми се допаѓаше баш многу, бидејќи е доста течна, ама како што се подзасушува е се подобра и подобра. Оваа ми е број два, после Show me volume carbon black на Gosh.
Девојки ја зедов BIG false lashes маскарата од Avon навистина за тие пари е прекрасна, на трепките им дава волумен и должина,како вештачки се, арно ама со ништо не се бриши и со кокосово масло пробав,со лосион за отстранување шминка од Vichi а уште помалку со марамчина а не пишуваше дека е водоотпорна
Јас имам ново милениче од маскарите Значи трепките ми добиваат нова димензија, јас имам природно извиткани трепки и солидна должина, ама со оваа маскара ми изгледаат ептен гламурозно, како вештачки да имам ставено.Не ми се рони и четкичката е таква некако тенка и тешко може да се измачкаш. Инаку од нискобуџетните маскари презадоволна сум од Мис Спорти жолта со плави букви, 160 денари е и за парите е одлична.Малку побрзо се суши за разлика од некоја квалитетна маскара, ама супер ги прави трепките и не се рони. Лореал Voluminous million lashes, околу 800 денари е. Од Лореал 5тото пакување го трошам и презадоволна сум, не се рони, не се суши брзо, им дава волумен на трепките и ги издолжува.Дефинитивно е исплатлива инвестиција.
Пред една ипол недела ја земав новата маскара на Essence - I like long lashes , ја тестирав цела недела но не ми остави некој впечаток , пишува дека дава и волумен плус ги издолжува трепките , јас би рекла повеќе волумен дава него ли што ги издолжува трепките. Четкичето е мало и пластично. За утринска шминка е ок , но ако сакате поизразени трепки , не ја препорачувам. Не се рони под очите , ниту ми направи некој др проблем број 1 маскара од Есенс се уште останува Lash princess
Се извинувам што пишувам пост под пост , ама сакав да прашам дали ја имате користено маскарава , дали е добра. Гледам дека е најнова од Лореал
Jaс ја имам користено пред некое време, не беше лоша. Иначе јас ја земав една пудра на Лореал и со неа одеше гратис.
Dali nekoj ja kotistel ovaa maskara i da mi kazete poveke za nea,da ne se roni pod ocite i da ne gi slepuva trepkite