Јас ја користам и ти ја препорачувам. Презадоволна сум, им дава волумен на трепките, ги витка и ми ги прави баш како лепеза!
Не се лоши, ама и не се нешто посебно. Јас ги имам купувано Volume и Curly. Curly ми остави поубав впечаток, некако повеќе ми ги згусна трепките отколку онаа за волумен, таа беше за нијанса послаба од Curly. Волуменозната многу ми ги слепуваше трепките, ама и со Curly треба да се внимава на почеток додека течноста е посвежа. За таа цена се доста фини маскари, трајни се, мене не ми ја снемува маскарата цел ден и не ми се пресликува или разлева со тек на време или при солзење на очите. Подобри ми се од сите маскари на Есенс кои ги имам пробано, но не можат да им парираат на маскарите на Maybelline.
Во Cosmo моментално е околу 400 ден. со гратис сенка за очи но често овие маскари може да се начекаат на попуст до кај 320 отприлика...
На попуст од ДМ ја купив маскарата на алверде doll lashes значи прекрасна е, немам зборови. Мене многу ми се допаѓа, има интензивна црна боја и одлично ги дефинира трепките. Штом имам малку време ќе ви постирам слики за да видите.
Од новите маскари на ГР од која сте најзадоволни? Ми треба некоја за волумен, да биде баш црна и да не се размачкува ако ми се насолзат очите.
dali nekoj znae do koga trae popustot vo cosmo?jas kako sto vidov maskarata e okolu 320den.ali ne vidov kakvi senki davaat,dali znae nekoj
Девојки ме занима дали има да ми посочете неводотпорна маскара што ги дига и им дава волумен на трепките. И најбитно: да не ми се слепени! Се мислам меѓу maybelline и maxfactor. Нив сум ги користела и не сакам да експериментирам со други. Гледам многу ја фалите lash sensational ама јас некако имам одбивност од непознати причини кон тие исчупаните ретки пластифицирани четчиња: Спојлер: вреди да се проба? Едно време ја користев таа жутата од maybelline па се мислам ако не пак таква да си купам. Ама пошо имам видено различни жути, а не се сеќавам каква поточно имав јас... ви текнува која е со густо четче и со карактеристиките од погоре кои ги бирам? п.с. Ај ако не те мрзи, ако сакаш пиши ми за кои маскари станува збор? Фала.
@Madam-A Е мачко, да си ја земеш оваа! И јас имав одбивност кон овие четки, прво зашо ми беше страв да не изгледам како пајак у трепкиве, второ дека увек си подбрцнував у окце со пластичниве четки. Али маскарава ми е врв, од прв пат кога ја земав не сум ја сменила. Се мислев дали да пробам друга едно време ама пак со оваа си продолжив. Ем ги витка, ем не ги слепува, ем све ти дава, сФе! И волумен и должина. Периодов мислам дека и у Космо и у ДМ има некоја акција со маскарчево. Мисљим да вредит. Ако сум те преварила, че те частим донер.
Епа готово ја зимам! Колку и потајно да би вредело да не е добра, верујем на твоја критика Башка да, гледав дека ќе биде на попуст за две недели па таманка ќе почекам и со заштедата, јас те частам донер! Оле!
Епа уште утре одам да ја купам. Што си е сигурно, сигурно си е. Фала @senza.parole . И тебе те частам донер
@Madam-A Се надевам ќе бидеш задоволна, мене ми е омилена. А, таман и мојата се потроши, утре и јас одам по нова.
@Madam-A и јас гласам да ја земеш. Не сакав такви четчиња, ама маскарава е дефинитивно нешто што вреди да се има. Супер ги прави трепките, на почетокот ќе ти е малку потешко да се навикнеш на четката, ама и маскарата е поводлеста, со тек на време како што се засушува станува се подобра и подобра.