Маскара

Дискусија во 'Лице' започната од soledad, 21 ноември 2009.

1. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.323
    Допаѓања:
    76.425
    Ја има во Еликсир е на попуст 675

На mila1111, koritsaki и MiloMalo им се допаѓа ова.
  2. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.007
    @Sanjichka007 , @senza.parole , @Annath ... Ја купив!! :party:

И поклонче сенка ми дадоа и си се изнарадував како мало дете :D [​IMG]

А баш стигнав попладнево дури и да ја прошетам и приметувам како одам по улица - луѓе се вртат по мене :^) си викам што е работава?! И после ми текна дека уствари маскарата ми е убитачна :rofl:

Шала на страна, добра е стварно. Точно е дека малку ми е чудно со четчето ама не е толку страшно како што си умислував така што сигурно ќе го привикнам за брзо.
    Фала на препораките и советите дамички :f::f::f: .

На Lady Phoenix, SV1911, jovanovska94 и 11 други им се допаѓа ова.
  3. mila1111

mila1111 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    397
    I vo kosmo ja ima, jas ja zemav i prezadovolna sum, isto na promocija bese i vo kosmo redovna cena e okolu 850 den. taka nesto

4. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.051
    Допаѓања:
    69.175
    Маскарава е откритие за мене. Појма немам како, ама навистина ми ги издолжува и обликува трепките, па и цел ден се држат на место. Јас предходно користев потенки четки, поудобни ми беа, па ми требаше време додека се научам да ја користам четкава без да се ушљакам, ама вредеше мачењето - конечно идеална маскара за кратки трепки. :mm:

На crazylady, rainbowec, naturally и 2 други им се допаѓа ова.
  5. darkmoon186

darkmoon186 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2015
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    311
    Девојки се мислам помеѓу catrice и golden rose кои се подобри

6. ivanchos

ivanchos Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2015
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    18.915
    Nekoj koj ima koristeno maskara bourjois beauty'full volume da kaze kako e zadovolen? Ja zemav no seuste ja nemam probano da ne ja otvoram za dzabe ako ne ja biva?

7. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.084

Еве да си се самоцитирам, како што ви ветив еве слика. Маскарава е совршена (барем за мене) има многу интензивна црна боја, убаво ги дефинира трепките и не ги слепува, убаво ги издолжува и што е најважно е трајна и не се рони. Од мене има 10 плус. За разлика од маскарите за волумен на алверде кои ги имам пробано и не даваат баш ич волумен оваа дава. Името и е баш погодено doll lashes. Ми стана омилена маскара од алверде, веќе заборавив на дугите. Следна на ред која сакам да си ја купам е drama lashes или нешто слично се викаше исто од алверде, ај прво да ја завршам оваа и 4 други од алверде што ги имам ахахаххахаха. Поздрав.

На SV1911 и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  8. kim.k

kim.k Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    14.468
    На почетокот кога ја земав Maybelline Lash Sensational ми идеше да ја фрлам. Си викав кај ја земав се упропастив. Чудно ми ги лепеше трепките и беше многу течна.
    Ама со тек на време се подобра и подобра станува, не е толку течна сега и таман ми е. Абер нема ни да се потроши :)

На crazylady, rainbowec, Sexybaby86 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.153
    Допаѓања:
    81.660
    Ви кажав и јас одамна за Lash Sensational. Мојата не се ни досуши до крај, ме фати шубе зашто ја користев околу 7 месеци, па ја фрлив и купив нова.
    Можеби реално немав потреба да ја фрлам, ама кога се работи за производи кои ги нанесувам на очи, ептен сум хипохондрик.

Оваа ми е не знам која маскара по ред, дури и мајка ми постојано ми купува нова, ја имам баш така, залихи ко во секој момент да треба да настане смак света и ќе се повлечам во арката на дедо Ное со несесерот полн со Мејбилајн розе маскари. :D
    Одлична маскара по пристапна цена. :)
    А видиш, мислев дека никогаш нема да ја сменам жолтата 100% карбон блек.

На MiloMalo и rainbowec им се допаѓа ова.
  10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.841
    Допаѓања:
    202.904
    Па секако маскара не се ни користи повеќе од два-три месеци... реално, секој ден ако ја користиш, дури и почесто треба да се менува. Сепак на очи ја ставаш. Јас сега ќе си ја купам пак... попустот на ДМ на Maybelline производи е следната недела :D

На rainbowec му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.153
    Допаѓања:
    81.660
    Рокот на траење им е 6 месеци. Мене како ми текне така менувам, а со оваа ми се уарни ептен. :)

12. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.232
    Допаѓања:
    48.411
    Јас да ја пофалам и оваа маскара на голден роуз, ја имам и водоотпорната но бидејки малку потешко се вади ја зедов оваа, презадоволна сум, трепките ми добиваат интензивна црна боја, волумен, издолжување, дефинитивно трепкиве ми се поубави и поизразени со оваа маскара отколку со маскарите на мејбилин. А цената е баш смешна.
    GOLDEN ROSE ESSENTIAL MASCARA.jpg

На marama и Annath им се допаѓа ова.
  13. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.713
    Допаѓања:
    162.356
    Инвестиција 0, слој 1, трепавици до Белград.
    Од последната маскара на Авон.
    Природно имам долги да се разбереме.
    (мислам дека прв пат прикачувам своја слика на форумов)
    Сум давала пре пари за многу други работи, ама за маскара... сум дала неколку пати и сум рекла никогаш повеќе. Какви се такви се, маскара не може да направи чудо.
    Само вештачки или надградба за драстична разлика.
    Па толку фалената Мејбилин кај мене има ефект како 100 денарската на Мис Спорти.
    Лореал маскарите исто така...

Прикачени фајлови:

Последна измена: 11 декември 2015
    На Bozica1980 и Annath им се допаѓа ова.
  14. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.902
    Допаѓања:
    36.718
    И јас да ја пофалам Lash Sensational.
    Се мислев дали да ја земам со оглед на моето претходно негативно искуство со маскарите на Mabelline т.е со сината маскара, ама оваа ептен ми се погоди. Трепките ги прави прекрасни, не се слепени, не се рони, четката е идеална за моиве прави и долги трепки. Абре љубов :D Ќе си ја земам пак.

На rainbowec и Annath им се допаѓа ова.
  15. mimi****

mimi**** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2015
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    3.637
    Koja maskara od avon?

16. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.713
    Допаѓања:
    162.356
    Не знам како се вика, на работа сум не можам да видам.
    Капачето на врвот и е со виолетово и закосено, последно ја имаат промовирано неа.
    Супер ги подкрева нагоре и тоа е најефектот од неа, за должината можеби додава 1 милиметар преку сила, во однос на должина не очекувај чуда.
    Четката е добра, секое влакненце го опфаќа.

17. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.310
    Пред година и нешто ја купив Рокетот поради пофалбите што ги читав тука. Да бидам попрецизна - неводоотпорната. Супер ми беше и се чудев кога повеќе членки почнаа да се жалат дека тешко им се вади и дека им паѓаат трепките. Јас таков проблем немав ниту еднаш, а трепките ми беа поубави отколку со било која маскара.

Пред некој месец ја купив црната, колосалната од Мејбилин и сум презадоволна. Од мали и ретки, трепките ми ги прави како лепеза. Навистина ретко користам маскара, ама оваа ми е погодена и не ја менувам веќе. Претходно од Орифлејм сум користела, ама таа нема шанси со последнава.

18. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    @Lilit веројатно мислиш на оваа маскара.[​IMG]
    И јас имам пофални зборови. Ја купив на попуст, околу 200- 300 денари.
    Имам релативно долги трепки, па од маскара пред се очекувам волумен. Не се рони, што е многу битно. Исто така не ми остава црни кругови под очите после бришење (како што беше случај со розевата од Мејбилин).

19. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.713
    Допаѓања:
    162.356
    Да,да, баш таа.
    Мене ми треба маскара само за исцрнување на трепките.
    Кога се шминкам од пудрата си ги осветлувам.
    Ако немате друга мука, маскарава сосема солидно си ја врши работата.
    Баш, додава волумен, црна е, не е како други да осветлува кога ќе се исуши, не се рони, не слепува и не е скапа.

20. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.368
    Јас сум презадоволна од маскарите на Гош. Всушност таа е и најскапата маскара која сум ја поседувала. Покрај оние од Авон што се тука некаде со цената, Мејбилајн, Севантин кои се добри но со некои отстапки. Дали во подигањето на самите трепки или пак во трајноста,зависи. Додека од маскарите на Кетрис и Голден Роуз не сум воопшто задоволна.
    Во последно време користам кафеава маскара, онаа Length'n Build.

На Annath и vanna им се допаѓа ова.