Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Маскара

Дискусија во 'Лице' започната од soledad, 21 ноември 2009.

1. mimi****

mimi**** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2015
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    3.636

Прикачени фајлови:

• 2282877.jpeg
      2282877.jpeg
      Големина на фајлот:
      21,4 KB
      Прегледи:
      45
  2. ***nekoja***

***nekoja*** Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2015
    Пораки:
    496
    Допаѓања:
    873
    јас го имам користено и не сум баш задоволна

На mimi**** му/ѝ се допаѓа ова.
  3. SAMIRA

SAMIRA Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    251
    дали некоја ја има користено маскарава на фреш минералс во космо е на акција окулу 240 ден е дали е добра т.е дали дава убав волумен?

4. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.784
    Допаѓања:
    24.015
    @mimi**** , оваа која си ја постирала е Intense Black.

@lal, еве ги двете во прилог.
    Обичната нема црна "рамка" во описот, додека на таа со црно од страна пишува Intense Black.
    Лесно ќе ги познаеш која е која.

Intense Black:

image.jpeg

Обичната:

image.png

На lal му/ѝ се допаѓа ова.
  5. lal

lal Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    23
    . Blagodaram

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  6. LadyInTheDark

LadyInTheDark Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2013
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    2.754
    Морам да кажам дека сум премногу задоволна од оваа маскара на Malena,прв пат ја пробав маскарата и стварно е супер има влакненца во неа и коа ставаш се прилепуваат на вашите трепавици и доаѓаат мн погусти и подолги со тоа што се прилепуваат на врвот од трепавицата.Исто така и ги држи трепките преку цела ден да стојат нагоре..За разлика од другите маскари скапи што ги имам користено сватив дека на оваа и нема рамна и за разлика од една што ја имав од 500ден(од неа само ми се заплескуваа трепавиците и ми паѓаа надоле и исто како да сум без трепки:( ). не е поубава од оваа која вреди само 100ден:)И другите производи кои што сум ги користела од Малена се преубави особено моливчињата за усни и туш за очи(кој чини околу 80ден),цела година го користев и никако да се потроши:rofl:(и нов земав да го сменам,ист таков) и преку цела ден трае не се брише.:)

7. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Ја купив ама се разочарав некако...:worried:
    Некако ми е многу течна,не ми ги раздвојува трепките,ми ги спласнува... А баш имам долги трепки ,средна густина. Како сте задоволни вие?

8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.580
    Допаѓања:
    201.797
    Почекај, кога ќе се подзасуши малку во шишенцето, ќе биде подобра. Ова од лично искуство, пошто и јас на почетокот се разочарав, не бев навикната на таква гумена четкичка, плус многу течна беше самата маскара. Ама пак и дадов шанса после некое време, навистина е одлична.

На Petra777 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. NESKAFE25

NESKAFE25 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2015
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    29
    Девојки задоволни сте од Max factor 2000 calorie маскарата?Мислам дека ја фалевте ако не се лажам :)намалена е на 420 ден.па си викам таа да ја земам

10. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    За мене таа е совршената маскара.
    Патем каде е намалена?

На NESKAFE25 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.147
    Допаѓања:
    73.316
    Во Еликсир е 390 ден.

На NESKAFE25 и Artemission им се допаѓа ова.
  12. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Mene pa tushot mi e kako voda ,pravam.linija I veke u sredina prekinata linija.... Samo edni karmincinja mi se pogodija ,dr niso! Tushot na golden rose mi e nezamenliv.. Ama ete ,cim mozes da proteras so poeftino ,super .
    Ja da ja sravam maskarava ,nema trepki da imam nareden den :rofl:

На mila1111 и LadyInTheDark им се допаѓа ова.
  13. LadyInTheDark

Се зачлени на:
    6 декември 2013
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    2.754
    Хаха ме насмеа :) јас пак токму спротивното ама и вешта сум во шминкање затоа секој туш можам да го нанесам :) баш ми е тенко четкичето и лесно ми е за нанесување и зависи колку ќе црпнеш со него треба по малце за да не се ушљакаш..зависи кој како на мене барем ми одговара :)

14. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Не е работата за вешта ,туку тушот е вода :) Освен туш во последно време ајлајнер лореал ставам , со четкиче минијатура, сестра ми што е перфекционист не може со тоа да се нашминка ,ја обратно. Можда не е истиот туш ,ова не е тенко четкиче баш.

15. LadyInTheDark

Се зачлени на:
    6 декември 2013
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    2.754
    Незнам..ама мене со секоја шминка ми успева од прва рака да се нашминкам макар бил и вода тушот јас ке го нанесам,така д аовој на малена шо велиш водест мене не ми прави проблем..незнам како ти е тебе и зошто неможеш да го нанесеш:^) јас го користам одамна и не планирам да го менувам

16. mila1111

mila1111 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    397
    Isto i jas ne sum zadovolna od tusot na malena, premnogu e voden i ne ostava crna linija

17. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.618
    E сега ти мене ме насмеа:D Жити златните раце, дојди и пофати ми ги сите промашени козметички производи, ќе ми спасиш многу залудно потрошени пари :) Што разбираме ние од никој пат што не ни успева, се што се продава си е супер, туку ние фатот што си го немаме кој ни е крив:^)

На naturally му/ѝ се допаѓа ова.
  18. LadyInTheDark

Се зачлени на:
    6 декември 2013
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    2.754
    Незнам дали си го имате или си го немате вие фатот(а не ме ни интересира,а не ве ни осудив нешто,туку ви поверував..можеби неможете,но работата е што вие не ме верувате дека ми успеа) Јас само си кажав лично за мене
    нема тука ништо чудно да не можам да го нанесам тушот,затоа што баш во рацете ми е талентот(уметник сум),не само за шминка и за било што и да пофатам мора да ми успее и тоа од прва рака!..од мала негде на мои 9/10 години првата фризура која ја видов од нет и ја направив на сестра ми,како мала го открив талентот за цртање исто од прва рака,а пак за шминкање сега ми НАј мал проблем!..сега ќе речете оваа се фали,но секогаш сум искрена,неможам за нешто што не е така да велам така е,односно за за нешто што го можам да велам не го можам.
    нии на крај памет не ми текнало на тоа тушот да не чини:^)Секогаш можам со него да направам секаква форма.Од прва рака ми успева со тој туш "водест"има една година како го користам и сеуште ќе го користам,според мене ништо не му фалу ми падна чудно кога така рече..згора на тоа за да ти успее и со НАЈ никаквиот туш,тоа да го успееш е стварно успех и потребно е искуство,вештина..Но не е до толку "никоаков" или "Водест" тушот на Malena :^) Само пак ќе се навратиме на истото:кој и како може!Бидејќи секој и неможе тоа е факт!Некоја ќе има еден куп лакови(за пр ова го земам)па незнае да се налакира,а друга пак од еден лак ќе направи чудо..значи има многу главна улога како вештина во тие работи.Ете тоа ми беше зборот..ии како па тогаш на мене ми успеа да го нанесам а?Ете јас ве верувам вас можеби ви било тешко со таков водест,ноо како ми успева на мене?..како??(еднаш па ми снема од него за малку да нанесам и на другото око да го доправам и јас му додадов малку вода!на истиот тој туш):lol:..аа??:)

19. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.618
    Јас кога го прочитав твоето реплицирање на девојката, искрено го сфатив како потсмев, еј демек ме насмеа, ова она, ама јас сум си вешта... Не зборував конкретно за тушот, јас не сум го ни користела тој туш за да кажам дали е воден или не. Имам искуство со 4-5 туша од кој само еден не ми се погодил, на почеток беше супер после 2 недели се стврдна ни Господ не му помагаше веќе, а со истите раце нанесував и пред и после 2 недели.

Кога не чини нешто, не чини, и самата се поби со тоа за маскарата што не чинела, ако е до фатот, твоите рацете и вештината, што не ти успеало и со "никаквата" маскара од трепките лепези да направиш, туку ти ги слепувало и како да си без трепки било.Така и со тушот може тебе ти се погодил, нема потреба од потсмев и убедување колку си ти вешта.

И поштеди ме од извичници и "аааа", не познавам јас таков начин на комуникација кај што има извичници во обична реченица, освен ако тој од другата страна не извикува или се дере.

Не ти го потценувам јас талентот или да велам дека не верувам дека го имаш, супер ако си талентирана, убаво е тоа, само ми засмета пристапот , демек јас и од вода туш ќе направам од што сум вешта, а вac не знам како не ви успева, читај немате поима, јас најдобро знам.Од кај знаеш девојката колку е вешта во шминка?Може си знае и она ама не и се погодил, како на тебе маскарата.

*Девојки денес во Космо Lash Sensational ја видов ја намалиле на 299, бев во искушение да ја купам, се мислам дека имам доста маскари дома...Ама штом толку ја фалите изгледа ќе се излажам и јас.Прашав до кога ќе е по таа цена, ми рекоа можно е до 15 јануари уште не се знае :)

На SV1911, kjukli, macka91 и 4 други им се допаѓа ова.
  20. LadyInTheDark

Се зачлени на:
    6 декември 2013
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    2.754
    Епа грешка си.. не се мешај кога не знаеш јас не бев со таква намера, бидејќи смешно се изрази дека ќе и се залепете трепавиците ете затоа се насмеав.Згора на тоа маскара е друго а туш е сосем друго, ако немаш трепавиците џабе ти е скапа маскара и не е потребно којзнае колку вештина за маскара секој може да ја нанесе но туш е потешко и нема врска вредноста на производот со парите ама воопшто, кога се работи за маскара секад поевтините ми се погаѓале а туш секаков можам да нанесам а тој твојот што се стврднал и исушил тој не доаѓа ни во предвид да го споредуваш со овој водениот, твојот е директно за власта и да не те засега тоа како пишувам, немам јас свои проблеми тука ќе ти давам отчет и оправдување за ништо што не сум направила ниту пак бев со лоша намера.. овде изгледа дека е забрането човек да се насмее!