Девојки како ја вадите Lash Sensational? Значи не можам да ја тргнам од очи никако, океј е со ефектот што го дава ама кога ќе ми текне колку тешко се вади ми се одмилува. Се мислам следно да сменам, дали да ја земам на Max Factor 2000 Calories или на Лореал Million Lashes? Ја користев таа на МаксФактор неколку години ама нели ја сменаа формулата, па не сум сигурна сега. Сум ја пробала еднаш таа на Лореал и ептен е добра, па се мислам некако. Совет?
Двофазен отстранувач на шминка околу очи му е спасот. Јас извесен период користев и бадемово масло, одлично ја вадеше маскарата. Обична мицеларна вода (тогаш ја користев онаа на Corine de Farme) не ми заврши работа, само ми ја замачкуваше во борите. Ниту отстранувачот на околуочна шминка од Биотен не ми помогна нешто многу. Затоа пак, двофазните на Балеа, Нивеа и Гарние ми беа одлични.
Јас со розевата мицеларна вода од Гарниер. Инаку за вадење потешка шминка најдобро ми се покажало некоја помасна крема на памук (бекутан, нивеа плавата, павловичева, и сл.), вади се буквално.
Средство за чистење шминка околу очи, во комбинација со масло - сигурно си ги забележала по маркетите.
Мене Million Lashes ми е една од најомилените маскари.Само немој да ја земеш водоотпорната со плава лентичка за ништо не ја бива.А оваа обичната е одлична јас скоро две години ја користам имам потрошено негде 5 тубички(не се троши толку брзо ама јас во некои периоди секој ден се шминкав по некогаш и 2 пати).Сега се мислев да си ја купам и Lash Sensational дека тука ептен ја фалите, a ептен ми се допаѓа и цената.За вадење не знам што ќе се прави ама ќе и го најдам чарето се надевам
Ма не е толку тешка за вадење, ниту Lash Sensational, ниту пак Rocket Volum'. Навистина, со двофазен отстранувач се вадат лесно како песна и не ми се случило да ми остане вишок маскара меѓу трепки, па после спиење да се разбудам како натепана. Така да, не се мислете - купувајте ја Lash Sensational. * Не сум платена ниту од Maybelline, онака самоволно ја ширам пропагандава.
@x.Daisy.x вака изгледаат тие двофазните отстранувачи на шминка, во едно шишенце се двете течности и кога ќе го првртиш сами се мешаат.
Здраво двофазен е затоа што во самиот производ има две фази водена и маслена фаза. А како што знаеме маслото и водата не се мешаат па се делат фазите и се видливи. За отстранување на шминката доволно е убаво да се протресе шишенцето за да се спојат моментално фазите и на памукче се отстранува шминката. Овој вид на отстранувач на шминка навистина е одличен, маслената фаза ја топи шминката додека водената фаза го навлажнува тој дел од лицето кој го чистуиме или очите за да не го впие маслото (само маслото е малку потешко за вадење)., Можеш и сама дома да го направиш навистина е лесен и трае до две недели (доколку е домашно направен без конзерванси). Поздрав.
Јaс јa вaдaм сo мицелaрнaтa вoдa нa Бaлеa. Не се вaди веднaш, требa бaрем пo двaпaти дa гo бришеш секoе oкo. Амa излегувa. Пoсле сo гелoт зa миење лице секoј oстaтoк се вaди.
Се согласувам дека Lash Sensational е малку потешка за вадење, ама не е како Рокетот, таа ми беше невозможна Јас Lash Sensational ја вадам исто како @Annath, прво со мицеларна (ја користам на Mixa), колку повеќето да излезе. Поминувам два пати обавезно, од еднаш не излегува, а потоа со гел за лице се вади остатокот и на трепки ништо не останува. Инаку, знам дека сто пати е кажано, ама не ми се верува колку е ПРЕДОБРА Lash Sensational, значи сум користела и Диор, Есте Лаудер, Клиник маскари, ама сите можат вода да и` носат на оваа. Првиот пат ми беше многу течна и чудна, не ми се допадна, ама како се подзасушуваше увидов дека нема посовршено нешто за моиве трепки. Сега ми е незаменлива, ја користам уште од кога излезе прв пат, не знам веќе колку туби имам купено, купувам дури и по две-три некогаш, од страв да не ја снема Сега последен пат набрзина во Космо ја грабнав мислејќи дека е обичната Lash Sensational, а сум ја земала Intense Black Читајќи ве со негативните критики за вторава, малку се плашам искрено, ама потајно се надевам дека кога ќе се подзасуши ќе биде барем слична на обичната верзија Fingers crossed
Oвaa мaскaрa нa Мејбилин Lash sensational јa немaм се уште купенo , a дoстa јa реклaмирaaт нa тв и кaј нaс. Се сoглaсувaм сo @Sexybaby86 сите мaскaри штo сум ги прoбaлa oд Мејбилин се oдлични (единственo Рoкетoт не ми се дoпaѓaше некaкo) и мнoгу oд пoскaпиве брендoви немoжaт дa се 'рaмнaт' сo мaскaрите нa Мејбилин. Минaтaтa неделa имaв среќa дa јa дoбијaм нa нaгрaднa игрa нoвaтa нивнa мaскaрa Push up drama незнaм дaли јa имa вo Мк aмa и oвде се уште секaде јa немa, сеуште јa немaм oтвoренo aмa верувaм декa ќе ми се дoпaдне. А инaку сите мaскaри мoрaт дa се зaсушaт мaлку инaку ми ги слепувaaт трепките нa пoчетoк ,мнoгу се некaкo вoденaсти. А плaнирaм дa јa земaм и oвaa штo јa фaлите сите aмa здрaвје сегa кoгa ќе идaм зa Ск ( oвде пoд 15 еврa немa мaскaрa Мејбилин ептен ги стaвaaт нa пoпуст 10 еврa )
За болдов мора да пишам - на Гош не се воденасти, барем од моето искуство, може има врска и четкичката. Сум приметила дека маскарите со пластични четкички се поводенасти, а оние што имаат подебели и густи четки со влакна, се посуви. Зависи и од формулата веројатно.
Annath , мислев за маскарите на Мејбилин дека на почетокот се воденасти а на Гош маскари немам пробано така да немам никакво мислење.
Почнав да пишувам рецензија за маскара од Mac in extreme dimension lash која е преубава ама ја избришав затоа што звучев многу како на реклама. Маскарава прави чуда од трепките има интензивна црна боја има, ги издолжува и им дава волумен. Четкичето малце не ми беше практично првиот пат ама сега можам да нанесам без проблем. После 12 часа трепките сеуште изгледаат како штотуку да сте нанеле маскара. 10/10 Ја купив и од Maybelline -lash sensational и знам дека е преубава затоа што мајка ми ја користи па ја имам пробано, а и на форумов сите ја испофаливте затоа морав да си ја земам
Мене како наjдобра маскара до сега ми се покажала The colossall volum express 100% black на Maybelline, презадоволна сум остава убава црна боja, без грутки, и им дава волумен на трепките, долготраjна е лесно се брише со едно влажно марамче. Следна на списокот е Maybelline lash sensational, мора да ja имам Толку многу ja испофаливте а jaс како фан на маскари морам да ja пробам