И откажав љубов на Essence I love extreme ова ми е новата љубов - Essence Get big lashes дава густина исто како претходната но за разлика од неа убаво ги извиткува и дава изглед како да носиш вештачки трепки
Блазе си ви, само тоа имам да го кажам. Мене оваа маскара ми е една од најужасните кои сум ги користела некогаш во животот - четката е огромна и ужасна е премногу благ збор за да ја опишам така поубаво. Ниту ми црнеше убаво, ниту ми даваше некаков ефект на трепките. Немам проблематични трепки, долги се и делумно навиткани, но премногу се светли и затоа сакам маскари кои даваат длабока црна боја. Со оваа бев ко да фурам некој ефортлес ноу мејк ап мејк ап изглед. Па и како капак на сè, се ронеше и пресликуваше под очите многу кратко по нанесувањето. Најлошо потрошени 200 денари некогаш во животот. Истото ми се случува и со онаа 3Д црвената на Голден Роуз, со таа разлика што од ефектот на Голден Роуз сум презадоволна, ама премногу ми се пресликува под очите. Мејбилајн си е Мејбилајн, јас решив повеќе да не експериментирам со поевтини маскари. За секој случај.
Едно просто прашање која е разликата помеѓу маскарите? се опседнав со маскарава луѓе никако не иде на ред да ја купам
Едната(прва слика) повеќе темнеше и погусти ги правеше. Мада јас немав некоја огромна разлика. Добср избор се и двете
Женски може збор- два за маскарава? Каков третман добиваат трепките со неа? Колку пари е и вреди ли за нив?
Моето искуство е ептен позитивно.На база на арганово масло е и многу лесно се отстранува,не ти треба да ги триеш очите како со некои др маскари.Ги издолжува трепките и дава волумен,што значи има се што треба .Јас во дм ја имав купено на попудт 255,иначе чини околу 450.
Може препорака за маскара која добро се познава на трепките, и после пола саат,саат нанесување не се рони под очите. ?
Најдобра "drugstore" маскара што досега сум ја користела е од Max Factor Masterpiece Transform Mascara, дава преубав долготраен ефект. Исто така и од Bourjois Push up Volume Glamour Mascara имам рецензија на блогот еве линк http://rosee96.blogspot.mk/2016/02/bourjois-push-up-volume-glamour-mascara.html И еве пред и потоа слика како изгледа А од "high end" најдобра маскара ми е од Mac upward lash mascara и на Clinique High Lenghts Mascara. За жал немам слики со пред и потоа ама наскоро ќе напишам еден пост на блогот за една high end што многу ме разочара а е прилично скапа.
@Rose96 оваа ли е таа на MAC? Јас ја имам оваа на Sephora Outtageous curl , навистина е добро четчето многу ми се допаѓа , а маскариве се ептен слични