@stetoskop, Intensive Black беше многу погуста на сам почеток на користење, некако потешка, иако користејќи ја со тек на време како да се оправи малце или јас навикнав, не знам. Како и да е, баш вчера купив пак од старата, ама не ми е пробана уште. Ќе пишам ако забележам промени во составот.
Ja kupiv ovaa vo shatci,310 den. Nemozev da čekam,staviv na edno oko. Ok e,mozebi malku potecna od roketot,ama ima vreme,mozebi vo pocetokot e taka,bidejki e nova. Ne prasav vo kosmo koja cena e,znae nekoj?
Дали некоја од вас пробала ваков тип fiber маскара? @Rose96 дали можеби ти имаш некое познавање? Гледам рецензии низ нет , и дава многу волумен и должина , па се мислам да ја пробам , чини 25 евра а се мислам помеѓу оваа или некоја на Lancome односно Lancome Hypnose Drama. Сакам некоја маскара што подигнува трепки плус дава должина и густина , а освен на Dior Iconic немам друга таква пробано.
@Artemission сакам општо да земам нова маскара , а и би пробала нешто ново се мислам дека може и подобар резултат да добијам
Јас користам на голден роуз,ја купив пред два дена,фантастична е,околу 200 денари е не е скапа,четкичката совршено ги издолжува трепките,ги расчешлува,и им дава волумен. ја препорачувам од срце
Моментално ја имам, едвај чекам да ја потрошам, ужасна е. Не прави ништо на трепките, а и покрај тоа што ги виткам после кратко време се враќаат, исто и се рони. Не ја пропорачувам. За таа цена подобро оваа под неа, розевата на classics.
Фала Еленче, јас дека имам природно виткани и густи трепки мислев ке ми заврши работа ама чим немаш добро искуство со нејзе не ја зимам , мислам дека 3д -то на голден роуз е подобра .
Ајде да го кажам и моето првично мислење на тема: Маскарава е со лесна формула. Четкичката е интересна, досега ништо слично не сум користела, а и не сум многу вешта со различни четки, па се држам до класика. Очекував поубав ефект, баш wow зашто имам ретки и мали трепки. Меѓутоа малку се разочарав. Позитивната страна е што поради четкичкава, се фаќаат убаво сите трепки, дури и најситните. Ги издолжува трепките, а поради обликот на четката и ги витка нагоре, што досега не ми се случило со други маскари. Меѓутоа, волумен не дава. Кон коренот на трепките се добива фин ефект, убаво ги расчешлува и не прави грутки, ама не ги прави визуелно погусти. Не сум пробала да ставам уште еден слој. Претходно ја имав оваа маскара: и бев презадоволна. Ги истакнуваше трепките, им даваше волумен, ги издолжуваше и беше погуста и поцрна. Пред неа ја имав Рокетот. Ако морам да ги подредам по тоа колку ги бидувало, на прво место ја ставам црнава, на второ - Рокетот, а на трето розевава. Затоа, ако сакате убаво расчешлани трепки, како лепези, ама не ви треба волумен - розевата е за вас. За "хендикепирани" како мене, мали и ретки трепки топло ја препорачувам црната.
Чекај, @Lady Phoenix , за недела-две ќе се вратиш и ќе напишеш дека маскарата ти е симпатија за озбилно. И мене ми беше таква на почеток, потоа кога се згусна малку стана неспоредливо подобра и во однос на волуменот кој го добивав на трепките.
Во врска со маскарите за свивање трепки, јас интуитивно ја нанесував со вдлабнатата страна на четката. А требало обратно. Не можам да си најдам добра маскара. Макс Фактор не ја бива, од Лореал ми се најужасни. Последно купив од Авон - не ја бива, чувствувам тежина на трепките. Многу ми се прави, па колку и да ги виткам од тежина ми се исправуваат по неколку минути. Пред неколку години имав Диор и беше прекрасна. Како ништо да немаш на очите, а ги отвара прекрасно. Не ми се инвестира толку пари во маскара откако престанав да шминкам други. И стварно веќе не знам кај да се обратам.
И јас така ставам, и баш така ми добиваат форма. Инаку на десната слика не ми е логично за нанесување, како би се постигнал ефектот... Хм, баш чудно
Јас дојдов во темава за да ја пофалам првата, розевата. Прекрасна е, трепките ми изгледаат се уште совршено, откако ги нашминкав во 6ипол сабајле
Max Factor 2000 calorie na popust vo Kosmo - 390 den. Si se pocastiv, porano ja koristev i sega srekna, srekna od popustot pak si ja zemav. Za site pocituvaci na istata, trk do Kosmo da si se olesnite za nekoj denar.