Предлог за водоотпорна маскара? Кога ќе ми се допрат трепките кај веѓите ми остануваат точки, особено кога е топло. И да не е мн скапа.
Искрено до сега од ништо од козметика не сум била задоволна од Авон, али ако немам избор ќе им дадам шанса.
Мене многу ми се допаѓа Мејбилајн Рокет водоотпорната верзија. Обичната ми е тапа, ама водоотпорната многу ми се погоди. Нека не те обесхрабруваат коментарите дека претешко се вади, јас ја вадам најнормално како и секоја друга маскара со тупферче натопено во двофазен отстранувач за шминка. Единствен минус е цената, ама можеби се на попуст некаде по дрогериите, не сум проверила.
Дa видoв некoи 350 денaри е aмa викaм aј дa прaшaм дa не имaте некoјa инфoрмaцијa некaде дa јa имa зa пoефтинo...зегин или вo некoјa пaрфимеријa мoжеби..
Можеш да ја пробаш и MAC Volume Waterproof Long-curling. Ем им дава дополнителна должина на трепките, ем убав волумен, ем си стои на место. Јас предходно користев од Golden Rose, ама MAC ми е далеку подобра.
Jas ja zemav ovaa od edna prodavnica bidejki nemav snosti a mi trebase za izleguvanje. Okolu 180denari e ise iznenadiv. Mnogu e ubava mnogu gi kreva trepkite, ima efekt kako maskarite od maybeline duri i poubav, mozebi mi se pogodi cektkata. Mojata e portokalova eve ja i cetkata. Neznam sto marka e Miss Butterfly
@Emotional123 od malska prodavnica e od Bitola. Mozno e niz pazar nekade da ja najdes a i vo pomalite parfimerii.
Здраво девојки, јас сум нова тука, па сакав да ви написам мое мислење околу темава. Инаку сум beauty blogger, мојот блог може да го погледнете на www.mymakeupbagm.blogspot.mk , а исто сум соработник на порталите Дама.мк и mygalalife.com каде имам сопствени рубрики , па од тука имам искуства со голем број на брендови и производи. Досега најдобри маскари за мене се покажаа Мах фактор 2000 калории-супер маскара за волумен , и Yves Rosher Volume vertige феноменална маскара исто за волумен. За неа иам и рецензија на блогот. одлично ги дефинира трепките , а исто така многу ми се допаѓа тоа што има баш интензивна црна боја.