Имам проблем поради тоа што ми се долги трепките кога ќе ставам маскара неколку слоја и излезам по некое време ми се отпечатува на делот под веѓите и ми се прават како точки па во комбинација со пудрата и да е потпло е чиста катастрофа. Користев на есенс ништо и таа е таква, па на голден роуз исто и таа ми се отпечатува... Некој со сличен проблем да предложи некоја маскара???
И јас го имам истиот проблем, природно долги трепки па маскарата се отпечатува бидејки врвовите на трепките допираат на кожата. Најискрено не сум нашла решение за ова, можеби најдобро поминувам кога носам водоотпорна маскара иако знае да се случи и тогаш, барем дури не се исуши маскарата.
Да ја пофалам маскарата која моментално ја користам, Bourjois Volume Glamour Push Up Mascara (waterproof). Дава убав волумен, ги издолжува и дефинира трепките. Во последно време користам исклучиво водоотпорни маскари од две причини: имам масна кожа/капаци и единствено водоотпорната маскара не ми се размачкува и пресликува на топлово, а другата причина е што имам осетливи очи, а обичните маскари знаат да се ронат или растечат и веднаш ми се зацрвенуваат очите. Маскарава од Bourjois не мрда се дури не ја исчистам
10 i poveke godini ja koristev Max Factor 2000 Calorie i resiv da ja smenam,bidejki mislam deka go ima izgubeno kvalitetot definitivno,a posebno dokolku se zema vo Makedonija,zatoa ja kupiv Loreal- Mega Volume Miss Hippie,navistina e dobra,trepkite gi definira i deluva kako prirodno da ti se tolku golemi i navitkani,a i ne e skapa
@Primadonna ги имам користено овие две маскари од Eveline. Црната е за волумен и ги прави доста црни трепките, има убава густа и мека четка, доволно е малку маскара да се нанесе за да се постигне драматичен изглед на трепките. Но многу брзо се суши. 2 недели ја имав и ми се исуши, четката се стврдна и ја фрлив. Втората исто така е за волумен, четката и е пластична и е ко чешелче, ги разделува трепките и им дава совршен волумен. Ја користев доста време, и од кога се исуши не ја фрлив ми служеше за расчешлување на трепките и кога користев други маскари. Според мене, златната е подобар избор.
Катастрофа! кога ставам на трепките како само да ги премачкувам и обавезно после тоа има дамки или измачкано околу очите...
Гледам погоре сте прашувале, па јас дојдов да ја препорачам. За моите кратки, никакви трепки, маскарава е чудо. Им дава баш голем волумен, не ги залепува и многу лесно се вади. А и не беше многу скапа, околу 300 денари. Идеално
Одлична маскара. Многу сум задоволна. Ја користам веќе подолго време. Ги згуснува и ги издолжува трепките. Во dm е околу 480 денари ми се чини, но не сум баш сигурна.
@nica 100% се сложувам со тебе! Една од подобрите маскари досега користени ми е баш оваа на Max Factor. Ефектот фантастичен.
Да се надополнам и јас на @nica и @Chanell* ја имам веќе 9 месеци (знам дека си ја зедов за Нова година) и најчесто нејзе ја користам и дури сега ми се потроши,а за тие месеци не се исуши.Прекрасна е маскарата за тие пари
Кој е добар виткач за трепки? Имам кипено три до сега и сите ми се искривија и ги прекршуваа лошо трепкитд. И да не е многу скап.
Јас на Голден роуз го користам веќе 2 месеца и задоволна сум , порано имам купувано те од зелено пазарче, те од ибеј сите ми се кршеа или лошо ги фаќаа трепките. Овој на ГР мислам дека околу 200 денари го земав
Сосема задоволна од оваа маскара на Римел. Цената и е пристапна, некои 270 денари, за тие пари квалитетот е супер. Има и убава четкичка, па ги опфаќа сите трепки со еден потег. Кога ги оживеа дури и истакна моите мали и ретки трепки, тогаш за другите не се сомневам. И се задржува во истата состојба преку целиот ден. Ја бришам со неколку потези со влажни марамици.
Здраво девојкииии, би сакала да ми предложите некое добро моливче за очи што трае. Досега ги користев оние на авон но после пола саат од ставањето исчезнуваат :/ Сите искуства се добредојдени Патем дали некој ги пробал моливчињата на aura или she ?
@BE YOU Ти ги препорачувам моливчињата за очи на Есенс , пигментацијата е врв , многу лесно се нанесуваат и се долготрајни можам да кажам водоотпорни исто така се и многу евтини