Маскара

Дискусија во 'Лице' започната од soledad, 21 ноември 2009.

1. bitter-girl

bitter-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    531
    Ова е таа Х 9 волумен?
    Ја имаше и во предходниот каталог ама не бев сигурна дали да ја нарачам.
    Не ми се експериментираше зошто ја немав користено, а не беше на попуст.
    Ако е таа баш пишуваше 9 пати повеќе волумен. Штом си задоволна ќе чекам да ја има пак, зошто во најновиов каталог како да не ја видов.

2. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.666
    Допаѓања:
    10.046
    ^ оваа е 2FX, ја има во новиот каталог, од декември е излезена. Пробај ја нема шанси да не ти се погоди ;)

3. martincencee

martincencee Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2010
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    75
    :inlove:Ваква иста ама сивкста!Па и црнава сум ја употребувала топ е,не гледам некоја посебна разлика..Ахаа сега гледам оваа сивката што ја имам сега била x4.Одлично ги прави трепките стварно,и ги згуснува и ги издолжува,повеќе девојки ме имаат прашано каков римел користам,значи...има нешто тукааа :)

Прикачени фајлови:

• Cos36.png
      Cos36.png
      Големина на фајлот:
      33,8 KB
      Прегледи:
      286
  4. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.252
    Допаѓања:
    81.817
    Не знам дали сум пишувала за оваа маскара (ме мрзеше да проверувам во претходните постови), како и да е, презадоволна сум од оваа што моментално ја користам, за цената искрено не се сеќавам колку ја зедов (некаде околу 200 ден.) од Авон е, би требало уште да стои во каталогот, подолго време ги немам разгледано оние поновите каталози :lol: И навистина со малку се постигнува многу, трепките се прекрасни, густи и долги со само два слоја маскара! :angel: А, да напоменам, ич не се разлева, не остава црни траги под окото :)

На karina8 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. angel4e121

angel4e121 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2010
    Пораки:
    687
    Допаѓања:
    291
    Ке може ли некој што е од битола да ми каже каде мочам да ја набавам оваа маскара??
    Благодарам однапред :$

Прикачени фајлови:

• colossal.jpg
      colossal.jpg
      Големина на фајлот:
      19,4 KB
      Прегледи:
      245
  6. imorena

imorena Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    452
    Допаѓања:
    3.646
    Провери во Супер Марио, јас пред еден месец зедов од таму Maybelline ама црна.
    Мислам дека ја видов и таа ти што ја бараш

Прикачени фајлови:

7. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    Јас пак си се враќам на Макс фактор 2000 калории.
    Погоре гледам се пофалила форумџиката за Л'ореал маскарите...имав оригинална таква, ништо не е посебно.

8. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    Провери во Супер Марио, Меркур и Шатци на Широк Сокак

9. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.981
    Моментално ја користам од авон, супер шок,... ама откако ми стаса сфатив дека сум порачала водоотпорна... :( пола трепки си ги искубав, и веќе не знам со што не пробав да ја исчистам - млеко за тело, масло за деца, помада, вода, влажни марамчиња... :sweat: мислам дека најпаметно ќе ми биде да си купам некој квалитетен отстранувач на водоотпорна шминка, пред да си ги собирам трепките од земја :D

Иначе, најдобрата маскара што досега сум ја користела е на Исадора,... кај нас не сум сретнала досега вакви, ама се предобрии!! :) ако некој знае каде има, слободно нека ме извести :lol:

http://www.isadora.com/?id=1387

п.с. барав во скопје во јуник, но немаше :|

10. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    Водоотпорна? и јас ја имам супершок искрено незнам дали е водоотпорна или не, али убава маскара е, многу убаво ги одделува трепките...е сеа ја си имам друг проблем, ке ги дигнам нагоре се супер ке изгледаат ко вештачки и паф за пола саат ке паднат надоле |( незнам што да правам околу тоа, многу ме нервира.. :)

11. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.796
    Допаѓања:
    18.595
    Нејм,а ги виткаш со тоа за трепки?Пробај така

12. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.981
    Па јас појма немав дека порачувам водоотпорна,... :D ако твојата е водоотпорна, тогаш буквите Avon Super Shock ти се напишани со сино,... и имаш една капка вода... таму некаде под нив, пишува и waterproof 8) мој совет ти е да не користиш водоотпорни маскари, затоа што ефектот е истиот,... само на оваа и треба повеќе време, нерви ( а богами и пари ) за да ја исчистиш :)

Нејм, дали си пробала да користиш виткач за трепки ?? можеби тоа ќе ти помогне ;)

13. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    јарец дози, немам пробано и не сакам да пробам..тоа виткачот ги раскантувало трепките..бидејки само едно малецко гумиче ги штити иначе ко ножици е тоа..и исто многу брзо пагале и се кршеле трепките од него..знам дека има многу девојки што користат и слично али јас не сакам и не ризикувам бидејки имам и другарки кои го велат токму она што го напишав.
    можеби треба маскара што витка да купам..незнам..ова авонов супер ги витка до горе..али пагаат после надоле и мн се нервирам..
    дози, ке ти пишам попосле дали ја имам ја водоотпорната маскара, ме мрзи да идам до соба :D

14. fierce

fierce Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    180
    Јас од кога почнав да употребувам маскара, го употребувам и виткачот на трепки и никогаш не сум имала проблеми. Ниту ми паѓале трепките ниту пак се кршеле. Само нормално треба да се има осет, не многу силно да се стисне. ;) Знам дека многу луѓе го користат виткачот откако ке нанесат маскара, јас лично го користам само на чисти трепки без маскара.
    А иначе и јас имав порано проблем ке ги извиткав трепките, ке ставев маскара и изгледаа супер но само за минута-две после се исправуваа и не ни се забележуваа. Но еднаш по грешка купив водоотпорна маскара, и ги виткам трепките, ставам маскара и гледам трепките ми стојат така извиткани, убави. За прв пат не ми се исправија :o прво не ми беше јасно што се случува ама подоцна приметив дека само со водоотпорната маскара трепките не ми се исправуваат. :)
    Е сега лошата страна на водоотпорната маскара е тоа што навистина тешко се отстранува :worried: па затоа откако ке ги извиткам трепките ставам само малку водоотпорна м. колку да се задржи формата па после тоа ставам нормална маскара и многу сум задоволна од резултатот :)

15. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    fierce фала многу на идејата, можеби тоа ке помогне! јас досега сум користела и користам само неводоотпорна маскара, од чиста причина што сакам полесно да ја извадам без да извадам триста црнила :D а имам една водоотпорна од римел што ја добив на поклон и еднаш ја имам користено и толку..си седи у фиока..и ко што кажав не ја употребувам само заради тоа..пошто стварно тешко се вади...
    а да те прашам, прво од водоотпорната да ставам па после мојата што си ја ставам или обратно? и колку од водоотпорната да ставам? колку пати да поминам низ трепките? и дали да ги извиткам нагоре колку можам или само така малце да ставам па после се останато со другата?? :)
    леле може ова ке успее :$ 8) :) :)

16. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.192
    Допаѓања:
    124.694
    [​IMG] :up: топло ја препорачувам ;)

На maca99 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Barbie-mwa

Barbie-mwa Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    1.237
    Допаѓања:
    528

Јас ја користам оваа и сум задоволна.

На easyyyyy му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Primavera

Primavera Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    1.518
    Многу се каам што ги дадов парите за вибрирачката маскара од авон... покатастрофално нешто немам видено

а сега ја користам оваа

19. fierce

fierce Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    180

Пробај нема што да изгубиш ;) Кај мене ова функционира се надевам дека и кај тебе ке го има истиот резултат :)

Вака значи јас прво ги виткам трепките и тоа на три места, прво најблиску до коренот ке стиснам еднаш нежно, после негде на средина на трепките и на крај готово кај врвот на трепките (does this make any sense?? :tmi: ) Потоа ја земам водоотпорната маскара (ја користам од Miss Sporty розевата со плаво капаче ама верувам било која би вршела работа) и ги поминувам трепките од коренот до врвот еднаш до два пати. Гледам да ставам што помалку водоотопорна маскара, само еден тенок слој колку да останат извиткани, и не се ни приметува дека имам маскара, многу природно изгледаат трепките кога ке завршам со овој чекор. Оставам да се исуши, односно за тоа време истото го правам и на другото око. Е сега доага моментот кога ставам обична маскара бидејки обожавам подраматични трепки. Ја земам обичната маскара (моментално ја користам од L'Oréal Double Extension Renewal Serum Inside ама само црната страна на маскарата ја користам) и ставам колку што си сакам слоеви а тоа се обично едно 100 :lol: Многу сум задоволна од крајниот резултат. Добивам трепки баш онакви какви ми се допаѓаат. :)

Искрено, би ја користела само водоотпорната маскара бидејки и само со неа добивам многу убави трепки, ама јас па ставам многу слоеви и после пола трепки ми паѓаат кога ја отстранувам :x Па затоа ја користам оваа техника. Ист резултат а многуу полесно се отстранува ;)

А уште еден совет.. во последно време готово секоја вечер ставам рицинусово масло на трепките, не за да ми пораснат туку ете онака малку да ги нахранам :lol: , и приметив дека трепките ми станаа поеластични, полесно се виткаат едноставно поубави :) па пробај може и тоа малку да ти помогне.

Се надевам дека ти објаснив убаво. Ако имаш уште некое прашање, слободно прашај :)

На Name и LivingGlam им се допаѓа ова.
  20. mima83

mima83 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    57
    Користам од авон и задоволна сум[​IMG]