Дечки вака, купив вештачки трепки од AURA број 04. Продавачката ми рече биле многу убави лесни биле за одржавање и стварно изгледаа многу природно и ги зедов. Сега ги миев вчера ама веќе не е тоа тоаа, убаво ги оставам да се исушат ама се сушат право пошто се од природно влакно заместо како нагорница и сега ми седат како ролетни. Дали може да ми кажете како ги негувате вашите вештачки трепки? Или више нови да си купам?
@InWonderland Како бе да ги миеш? Зошто ? Јас само лепакот им го отстранував, и пак ко нови беа. *А,да, и со влажна марамица поминував низ трепките.
Па од лепакот хахах оууфф, имаше едно видео на инстаграм па и на јутјуб гледав и супер и испаднаа трепките памет за друг пат xD
@InWonderland @Leat и јас ги користам трепките од Аура, ги носам по околу 5 пати. Првите 2-3 пати не ги мијам, само со чупалица внимателно го отстранувам лепакот. Последните неколку пати ги чистам така што ги ставам трепките на чиста салфетка и ги поминувам со стапче потопено во алкохол/ мицерална вода/ двофазен отстранувач на шминка, сеедно. По користење СЕКОГАШ ги враќам во кутивчето за да не им се изгуби полукружната форма. Повеќе од 5 пати не би препорачала да се носат.
averi se izninuvam, ke prasam nesto drugo jas kolku pari se trepkite na aura i dali i od drugite firmi ima dobri trepki i dali e podobro snopcinja ili celosni? Fala
Мислам дека на Аура беа 185 ден или 210 ден, ако грешам нека ме поправи некој. Последниве 2-3 години само од овие користам и многу сум задоволна. Најчесто ги користам број 01 (кои се многу природни и даваат само густина на трепките, не се приметува дека имаш вештачки), 04 и 10 ( кои се малку подраматични, но не се воопшто нападни). Ако сакаш да ги продолжиш трепките само на крајот, можеш да земеш во снопчиња, иако мене ми се комплицирани и немам трпение едно по едно да ги лепам. Јас преферирам целосни. За други брендови не знам, порано користев од essence и elise ( или нешто така се викаа), ама одамна не сум купила, па не сум ни во тек.
Секаде е различно, јас ги зедов 250 во менхетен и после ги видов истите за 230 денари, ама да знаеш од прилика тука се кружат цените Многу се убави, од природно влакно па затоа не препорачувам да ги ставаш во вода одма губат форма, фала девојки од сега барем ќе си знам
Да се потпишам и јас во листата на задоволни од маскарата на Мејбилајн. Искрено имав чувство дека е преценета, како некои исто толку многу фалени производи од ДМ овде по форумот,но не сум била во право воопшто. Ставам само по еден слој и добивам екстра впечатливи трепки, а тек ако ставам и втор слој не знам што ќе се деси.
Јас да се пожалам од маскарава, катастрофа, трепките ги лепи, за не повеќе од 2 часа почнува да се рони. Очите ми ги изиритира, црвени. Големо НЕ од мене.
@Avery од маскариве на Буржуа поточно од линијава Пуш ап ја имам пробано таа со лилјакови букви пушап серум се викаше, ама не бев задоволна некако , ми ги лепеше трепките од прв слој и никако неможев да ги раздвојам после. А пудрава е топ за масно лице јас ја имав земено двапати одлична е
Читав на makeuparena дека блогерката е задоволна од маскарата, дека не се рони или размачкува. Дава волумен, но не издолжува многу. Ќе ги пробам и онака не сум задоволна од пудрата на Catrice HD, а и маскарата веќе ми е при крај. Фала ти
Ја нарачав од авон фамозната Supershock и големо разочарување ми е.Како ништо да немам ставено,не ги дефинира трепките,не остава интензивна црна боја и се рони.Сепак ќе си се вратам на maybelline
Ги има некој пробано Loreal Telescopic или Loreal Voluminous Carbon Black? Се мислам која да ја земам.
Телескопик е многу добра маскара, особено за издолжување на трепките. Четкичката ми е омилена, затоа што многу е прецизна и убаво ги фаќа и најситните трепки, а и не остава линии на горните капаци. Исто така и не се рони под очите, а лесно се отстранува со соодветно средство. Многу фина маскара, штета што ретко ја ставаат на некои подопадливи акции, инаку би ја купувала редовно.
Јас ја зедов 390 ден. од локална парфемерија, а во ДМ со попуст мислам дека некои членки ја зимаа и по 260 ден.