Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Маскара

Дискусија во 'Лице' започната од soledad, 21 ноември 2009.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Вреди ли маскара Розевата на Maybeline?
    Повторно е околу 300 денари во Космо

2. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.653
    Допаѓања:
    4.559
    Генерално сум задоволна , имав проблем додека се навикнам на четката ама сега ми е онака добра. Не се рони под очи , не се прекопира на капаците , не е тешка за вадење .
    Од мене 7/10

3. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.010
    Допаѓања:
    81.347
    Лоли, може ли да кажеш дали маскарава ти се рони под очите? Ја гледав во ДМ, но заради ова се мислев дали да ја земам или не. Не се осудувам дури не прашам. :lol:

4. Amaris

Amaris Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2014
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    1.025
    Дали некој ја има пробано оваа водоотпорна маскара? Нормалната ScandalEyes ми се допаѓаше, но оваа само ми ги слепува трепките. Ме интересира дали и некој друг го имал истиот проблем.

5. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Ја има ли оваа маскара кај нас и дали некоја од вас ја има користено? Четкичката ми изгледа прилично практично и од рецензиите што ги гледав трепките ги прави WooW.
    [​IMG] http://www.superdrug.com/medias/sys_master/side/zoom/8879918907422.jpg

6. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Не знам што да ти кажам, не ми е доволно долго тестирана :)
    Досега не забележав да се рони, ама ja имам само неколку дена, не знам како ке се однесува кога ке се засуши малку или на потопло време.

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  7. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    Ја земав оваа на Мејбилин и искрено за цената и имиџот кој го држат очекував нешто повеќе.. Имам природни долги трепки, барав нешто за повеќе густина. Пред некое време ја земав набрзина една од Golden rose Essential (на втората слика) и кога ја нанесов ептен не видов разлика со оваа на Мејбилин па ги ставив едната на едното око, другата на другото чисто да видам дали сум се излажала, и сепак не. Не видов апсолутна никаква разлика измеѓу двете, само што цената на Мејбилин и е 500 и нешто денари а оваа на Голден роуз не беше повеќе од 150. Двете даваат должина па ако некој сака должина слободно нека си ја земи оваа втората бидејќи не вреди да се плаќа име |(
    Пред тоа ја имав Колосалот, таа нешто повеќе ми се допадна од оваа ама сепак не се ништо спектакуларно за цената што ја држат..

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    14.422
    Скапо си ја платила, ако била на 500 денари. Во Космо е 400.
    Инаку остави ја 2-3 недели малку да се засуши и пробај ја пак. Ќе бидеш воодушевена :)

9. MayDiamonds

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    Не сум од Скопје, тука кај нас тоа беше најниската цена што успеав да ја најдам..
    Се откажувам крајно од неа, тргнувам во потрага по друга и дефинитивно не од нивната марка (facepalm)

10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Јас во Анабела ја зедов 350 со попуст, не ми е отворена имам една од Боржуа.
    Мислам @Avery ти ме прашуваше за таа,сигурно до сега си ја пробала мене не ми се допаѓа,дава боја убаво ама ги слепува трепките.
    Може кај тебе не е така.

11. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.010
    Допаѓања:
    81.347
    Леле јас ко некоја досадна, ама морам да прашам. :lol:
    Ти се разлева ли под очи оваа од Голден Роуз? Јас ја имам водоотпорната верзија и додека беше уште тазе отворена премногу се разлеваше, не можам да опишам колку многу.
    Откако се подзасуши е друга приказна, ама ме нервира затоа што дури и со маслен раствор се вади тешко, па ја мислам оваа верзија. Четката е прекрасна. :)

12. MayDiamonds

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    Нема проблем прашај :D Не, не ми се разлева маскарата е прилично густа во текстурата и брзо се суши на трепките и потоа да навистина тешко се вади, јас едвај ја вадам со мицеларна вода.
    Ако си во потрага по маскара за издолжување на трепките мислам дека ќе ти биде одлична, ама за густина не ја препорачувам. Ја имам скоро месец но не ја користам редовно, па сеуште не се исушила нити згрутчила, се на се не е лоша. :)

13. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    14.422
    За која ми зборуваш Бубаче? За lash sensational? Не верувам дека јас сум те прашувала, затоа што ја користев пред две години :) За Borjous може да сум те прашала, затоа што ја земав заедно со 123 пудрата ( кога имаше понуда двете за 860 ден). Нема врска :)
    @MayDiamonds како сакаш, ама разгледај ги мислењата за маскатата во темава, сите така ја користеа ( откако ќе се засуши). Не за друго, греота е да ти остане така или да ја фрлиш, дај и шанса :)

14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    За ова болдов. За неа ти зборувам.

15. Emanuela12

Emanuela12 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    40
    Не знам дали е до мене или е до маскарата. Толку ми ги лепи трепките, како spiders legs ми изгледааат. Некој искуство со неа да ми каже ако ништо друго како да ја нанесам? Жал ми е така да ја остааам.

Прикачени фајлови:

16. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.483
    Допаѓања:
    96.981
    Баш некни ја пробував од тестер, ист беше ефектот и кај мене. Затоа не ја ни земав.
    Претпоставувам до маскарата е, не е до тебе
    Плус некако конзистенцијата и беше ептен течна.

На Emanuela12 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ванилала

ванилала Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.234
    Јас ја имав таа, многу се ронеше под очи :doh:

18. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.010
    Допаѓања:
    81.347
    И јас го имав истиот проблем, плус ми сметаше четката. Не знам како да маневрирам со вакви чудесии од четки!
    Ја подоправив некако нанесувајќи маскара по овој принцип: внимателно нанесував само на врвовите на трепките и само ги допирав - ко да ги тапкам одоздола, никако по цела должина на трепките. Чекав да се засуши па нанесував од средина на трепките кон врвовите и толку. Ако некогаш сакав подраматичен изглед, најнакрај од шминкањето лефтерно поминував низ цели трепки, ама ретко, од страв да не ги направам да изгледаат ко да се немиени три дена. :)
    Кога се подзасуши самата формула стана до некаде океј, па не ми ги слепуваше трепките воопшто, ама навистина не сум фан на ваквите четки ко вретено.

19. marta993

marta993 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2017
    Пораки:
    1.571
    Допаѓања:
    29.044
    Да се надоврзам на муабетов иако сакам да спомнам друга сосема различна маскара (essence I love crazy volume) и јас имам ист проблем со тоа што ми ги прави трепките како ‘spiders legs‘ хаха.... само што ја купив и прво ми беше супер, ама почнав да ја користам еве секој ден и истото го забележувам... Се надевам дека кога ќе се подисуши ќе биде подобра..
    Малку влетав јас, ама сакав да си ја споделам маката хаха:D:D:D:D

20. Tikvice

Tikvice Популарен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    251
    Treba da ja ima negde po drogeriive jas ja imam koristeno pred 8 godini i preubava e.

На Rebecca_R му/ѝ се допаѓа ова.