Маскара

Дискусија во 'Лице' започната од soledad, 21 ноември 2009.

1. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.692
    Преопрачајте ми маскара за волумен сакам од мејбилајн само да не е светло плавата и црната,и ако знаете цена ;)

2. Nina24

Nina24 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    340
    ^ Си ја купив од Maybelline жолтата - Colossal Volume express[​IMG], ама не сум нешто посебно задоволна. Ми ги прави трепките здрвени, пластични, а јас сакам да ми се поприродни, помеки. Инаку вака визуелн иот ефект по нанесувањето е добар, дава и волумен и должина, ама не нешто невидено. Цената беше 380 денари.
    Четчето ми е црна боја, а не жолта како на сликава :^)
    Редактирам, сега видов дека мојата била 100% black :) [​IMG] Во ред си е :)

3. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.692
    Aххх и јас ваква купив ама на сестра ми за 8ми март...затоа прашував поевтино да поминам зш и пудра и купив ;) инаку ја купив од космо 355 ден,па се надевам ќе и се допадне...а за мене лореал земав,злобна сум знам :lol: ]:)

4. nel

nel Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Од маскари би ги издвоила:
    Max Factor False Lash
    Max Factor 2000 Calorie
    Одлични маскари за видливо поголем волумен и продолжување на трепките.

5. dlikedevil

dlikedevil Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    55
    Цурки јас никогаш нема да се откажам од Лореал, прво ја користев Volume Shoking и бев пре пре задоволна, но таа престанаа да ја произведуваат и не ми е јасно зошто а беше попвеќе од совршена, е сега ја користам исто на Лореал Double Extension Carbon Black веќе дооолго време и сум пробала и од Max Factor и Gosh и Maybeline и ситее ама како овие две од Лореал верувајте ниедна... е сега слушнав имало маскара на Yves Saint Laurent, прилично скапа 1800 ден ама буквално како вештачки трепки да имаш ставено и убаво расчешлани, па сега....

6. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    феминки, ај ве молам препорачај те ми некоја маскара за чуствителни очи, ама да не е многу скапа
    однапред благодарам :$ :*

7. Em4e711

Em4e711 Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    403
    Јас од орифлејм Shock си ја користам веќе долго време... еве сега си земав, со розево (мислам дека сите сум ги имале хехе), и убава е, онака ми се свиѓа..: )

8. mima83

mima83 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    57
    [​IMG] си ја купив и премногу ми се допадна ;)

9. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    [​IMG] Денес си ја купив добра е ама не е кој знае што

10. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.130
    ^ И јас си ја зедов таа црвената на Голден Роуз. Добра е, за парите е супер. Само не ми ги држи трепките извиткани :(
    Ги виткам, нанесувам маскара и си се исправуваат. Наредниот пат ќе пробам водоотпорна на Голден Роуз, би требало подобро да е.

11. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Колку пари е оваа погоре?

Јас како и да е имам трепки на кои и да ставам Ив Сент Лорен од 2000 денари ми па паѓаат трепките, не ми се виткаат и крај. И од 80 денари до 2000 денари маската џабе, трепките ни се виткаат ни држат. Ни виткач ни ништо :)
    Сеа мејбилајнот ја користам на сестра ми трепки сон, јас трепки крш :)

12. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.192
    Роси ако мислиш на таа црвена од 120 до 150 денари е, зависи каде. Ако си ја користела Супер Шок од Авон слична е.

На rossonerka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. gossip-girl

gossip-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    218
    Некаде во темава приметив дека баш и не сте задоволни од Manhattan маскариве, јас денес си ја купив оваа и навистина ми ги прави убави трепкиве, подолги и погусти, а не делуваат вештачки.

Предходно нон стоп ја користев супер шок од Авон, ама ми здосади, па си реков да сменам.

14. FlameFairy

FlameFairy Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    197
    Јас ја порачав од Avon Super Shock маскарата, гледам многу ја фалат. И сега ја чекам да стигне па ќе видиме, имам многу кратки трепки па не очекувам нешто предобро.

15. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.353
    Max Factor имаат нова маскара Xperience.Ја пробал некој?Претпоставувам е добра, ама сепак ако знае некој нека потврди, да не се залетам :D

16. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    девојки ја има пробано некоја оваа маскара?[​IMG] старата веке почна грутчиња да ми прави на трепкиве :?: фемина90 мах фактор имаат нова?многу сум за доволна од false lash,се надевам оваа ке им биде добра :?: ке ја побарам дали ја имаат донесено ваму

17. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    Пробај да го загрееш малку виткачот со фен ;) (ама сосема малку!) Можеби ќе има подобар ефект :)
    После тоа стави три слоја на маскара. Со првиот слој помини ги трепките од коренот до врвот. Почекај да се исушат малку, па стави го вториот слој- од средината кон врвот. И на крај со третиот слој помини ги само врвовите.
    Јас ја практикувам оваа постапка и сум презадоволна ;)
    Инаку црвената маскара од Голден Роуз ја видов на пазарче за 8-ми Март и беше 150 денари :*.

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  18. LoVeR

LoVeR Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.046
    Ги користам маскарите од Oriflame и добри се ми се бендисуваат....

19. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.353
    Јас видов во српско списание реклама, ама денес ја барав во Скопје, ја немаше :|

20. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    Најновата на маx factor е таа експириенс така? со зелено Х :) би требало да ја има во јуник (скопје)..
    Волфче, таа розевата од мејбилајн, една другарка ја има и вика онака ок е, виткала трепки али ништо посебно не била.. ја едно време се подадов ке ја зимам ке ја зимам и се откажав..
    еве едно добро видео од една од моите омилени beauty guruѕ на јутуб, ако сакаш да видиш
    http://www.youtube.com/watch?v=Mh5_MVqFAGk
    the falsies (розевата) кога ја ставаш изгледа како да имаш повеке маскара, по црна е, впечатлива, и многу спојувала трепки..
    еве и некои од најновите коментари
    The falsies doesnt hold my curl :(
    JEKII92 5 days ago

The Falsies is clumping, also on your eyes. It is really ugly, sorry.
    MaikenVestergaard 5 days ago
    се надевам дека помогнав :)

На wolf4e му/ѝ се допаѓа ова.