Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Маскара

Дискусија во 'Лице' започната од soledad, 21 ноември 2009.

1. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.692
    Преопрачајте ми маскара за волумен сакам од мејбилајн само да не е светло плавата и црната,и ако знаете цена ;)

2. Nina24

Nina24 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    340
    ^ Си ја купив од Maybelline жолтата - Colossal Volume express[​IMG], ама не сум нешто посебно задоволна. Ми ги прави трепките здрвени, пластични, а јас сакам да ми се поприродни, помеки. Инаку вака визуелн иот ефект по нанесувањето е добар, дава и волумен и должина, ама не нешто невидено. Цената беше 380 денари.
    Четчето ми е црна боја, а не жолта како на сликава :^)
    Редактирам, сега видов дека мојата била 100% black :) [​IMG] Во ред си е :)

3. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.692
    Aххх и јас ваква купив ама на сестра ми за 8ми март...затоа прашував поевтино да поминам зш и пудра и купив ;) инаку ја купив од космо 355 ден,па се надевам ќе и се допадне...а за мене лореал земав,злобна сум знам :lol: ]:)

4. nel

nel Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Од маскари би ги издвоила:
    Max Factor False Lash
    Max Factor 2000 Calorie
    Одлични маскари за видливо поголем волумен и продолжување на трепките.

5. dlikedevil

dlikedevil Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    55
    Цурки јас никогаш нема да се откажам од Лореал, прво ја користев Volume Shoking и бев пре пре задоволна, но таа престанаа да ја произведуваат и не ми е јасно зошто а беше попвеќе од совршена, е сега ја користам исто на Лореал Double Extension Carbon Black веќе дооолго време и сум пробала и од Max Factor и Gosh и Maybeline и ситее ама како овие две од Лореал верувајте ниедна... е сега слушнав имало маскара на Yves Saint Laurent, прилично скапа 1800 ден ама буквално како вештачки трепки да имаш ставено и убаво расчешлани, па сега....

6. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    феминки, ај ве молам препорачај те ми некоја маскара за чуствителни очи, ама да не е многу скапа
    однапред благодарам :$ :*

7. Em4e711

Em4e711 Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    414
    Јас од орифлејм Shock си ја користам веќе долго време... еве сега си земав, со розево (мислам дека сите сум ги имале хехе), и убава е, онака ми се свиѓа..: )

8. mima83

mima83 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    57
    [​IMG] си ја купив и премногу ми се допадна ;)

9. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    [​IMG] Денес си ја купив добра е ама не е кој знае што

10. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.304
    Допаѓања:
    57.380
    ^ И јас си ја зедов таа црвената на Голден Роуз. Добра е, за парите е супер. Само не ми ги држи трепките извиткани :(
    Ги виткам, нанесувам маскара и си се исправуваат. Наредниот пат ќе пробам водоотпорна на Голден Роуз, би требало подобро да е.

11. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.290
    Колку пари е оваа погоре?

Јас како и да е имам трепки на кои и да ставам Ив Сент Лорен од 2000 денари ми па паѓаат трепките, не ми се виткаат и крај. И од 80 денари до 2000 денари маската џабе, трепките ни се виткаат ни држат. Ни виткач ни ништо :)
    Сеа мејбилајнот ја користам на сестра ми трепки сон, јас трепки крш :)

12. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.528
    Допаѓања:
    92.247
    Роси ако мислиш на таа црвена од 120 до 150 денари е, зависи каде. Ако си ја користела Супер Шок од Авон слична е.

На rossonerka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. gossip-girl

gossip-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    218
    Некаде во темава приметив дека баш и не сте задоволни од Manhattan маскариве, јас денес си ја купив оваа и навистина ми ги прави убави трепкиве, подолги и погусти, а не делуваат вештачки.

Предходно нон стоп ја користев супер шок од Авон, ама ми здосади, па си реков да сменам.

14. FlameFairy

FlameFairy Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    197
    Јас ја порачав од Avon Super Shock маскарата, гледам многу ја фалат. И сега ја чекам да стигне па ќе видиме, имам многу кратки трепки па не очекувам нешто предобро.

15. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.354
    Max Factor имаат нова маскара Xperience.Ја пробал некој?Претпоставувам е добра, ама сепак ако знае некој нека потврди, да не се залетам :D

16. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    девојки ја има пробано некоја оваа маскара?[​IMG] старата веке почна грутчиња да ми прави на трепкиве :?: фемина90 мах фактор имаат нова?многу сум за доволна од false lash,се надевам оваа ке им биде добра :?: ке ја побарам дали ја имаат донесено ваму

17. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    Пробај да го загрееш малку виткачот со фен ;) (ама сосема малку!) Можеби ќе има подобар ефект :)
    После тоа стави три слоја на маскара. Со првиот слој помини ги трепките од коренот до врвот. Почекај да се исушат малку, па стави го вториот слој- од средината кон врвот. И на крај со третиот слој помини ги само врвовите.
    Јас ја практикувам оваа постапка и сум презадоволна ;)
    Инаку црвената маскара од Голден Роуз ја видов на пазарче за 8-ми Март и беше 150 денари :*.

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  18. LoVeR

LoVeR Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.046
    Ги користам маскарите од Oriflame и добри се ми се бендисуваат....

19. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.354
    Јас видов во српско списание реклама, ама денес ја барав во Скопје, ја немаше :|

20. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    Најновата на маx factor е таа експириенс така? со зелено Х :) би требало да ја има во јуник (скопје)..
    Волфче, таа розевата од мејбилајн, една другарка ја има и вика онака ок е, виткала трепки али ништо посебно не била.. ја едно време се подадов ке ја зимам ке ја зимам и се откажав..
    еве едно добро видео од една од моите омилени beauty guruѕ на јутуб, ако сакаш да видиш
    http://www.youtube.com/watch?v=Mh5_MVqFAGk
    the falsies (розевата) кога ја ставаш изгледа како да имаш повеке маскара, по црна е, впечатлива, и многу спојувала трепки..
    еве и некои од најновите коментари
    The falsies doesnt hold my curl :(
    JEKII92 5 days ago

The Falsies is clumping, also on your eyes. It is really ugly, sorry.
    MaikenVestergaard 5 days ago
    се надевам дека помогнав :)

На wolf4e му/ѝ се допаѓа ова.