Zenski help maskara za izvitkuvanje na trepki dolgi gusti ama ispraveni nezz da objasnam potocno ko strei kupiv artdeco ama NE gi izvitka voopsto
Essence curl and hold 16h, розева опаковка со црно капаче. Единствена што цела вечер ми ги држи трепките како кога сум нанела. Е сега има една маана, мора да вратиш дел внатре инаку мн маскара се нанесува и ги слепува. Цената е 220 ден.
Женски дај кажете збор два за маскарава ? Ја имам гледано во Голден Роуз , вистина ли толку убаво ги прави трепките?
Јас ја имам користено. Стварно ептен ги зголемува и им дава волумен, но според мене многу ги разделува, немаат густина трепките. А околу ронењето под очи, ич не ми текнува дали се ронеше... Земи си ја на Мис Спорти жолтата, таа е подобра
Женски, како што читам има најразлични мислења за маскариве, но за волумен која би ја издвоиле? Моментално ја користам оваа но никаков ефект и се рони ненормално а ја земав како за поубава (околу 400 ден беше). Претходно ја имав essence I love extreme која беше околу 200 ден и далеку подобра. Сега сакам да пробам некоја од тие со жолта амбалажа на maybeline (за волумен) .Некои предлози?
Која од есенс е добра и не се рони? Ги имам розевата и лилјаковата водоотпорна ама се ронат премногу.
Princess има три и тие не се ронат. Исто и оваа што ја имам сега светло розева 16 часа извиркани трепки (така нешто).
Женски, ми треба безбојна маскара. Каде можам да најдам ? Барав во две локални парфимерии, но немаше.
@lavinija28 за волумен според мене нема подобри од Мејбелин Lash Sensational (оригиналната), Гош Show me volume, и би ја вбројала и Лореал Voluminous - иако формулата и е многу расипана за разлика од порано, сепак е ок и дава одличен волумен (зборувам за онаа во златна амбалажа, не во црна, црната мене ми е ужасна). Спојлер: Loreal Еве оваа: Ја спомнуваш Мејбелин жолтата, можам да кажам дека е далеку од лоша, ја користев порано доста, но гореспоменатите маскари даваат многу поголем волумен од оваа
Девојки, предложете ми некоја маскара која не остава црно под очите, а да не биде водотпорна. Можеби до кожата ми е но не користам повеќе маскара токму поради оваа причина, но многу сакам да носам.