На почеток има многу „мокра“ формула, но по некое време станува одлична. Нанеси еднаш на трепките и почекај да се подзасуши малку маскарата. Не скроз за да ти „чкрипи“ потоа четката кога ќе поминеш низ трепките повторно, туку малку колку да не ти се слепат. Jaс дури чекам да ми се исуши првиот слој, средувам веѓи и потоа нанесувам уште еднаш. Ефектот е прекрасен и маскарата не ми се рони во текот на денот, ниту пак изгледа лошо и слепено. Мене многу ми се погоди, презадоволна сум.
Заборавив да потенцирам дека првиот пат не влечам со четката од коренот на трепките, туку ги фаќам врвовите (отприлика 1/3 од должината на трепката), а со вториот слој ги поминувам цели. Никогаш не ми се слепиле вака.
@Mishela Фала ти многу на советот. Реков ќе пробам и еве само што си ставив за по дома Мноооогу подобро од првиот пат, ќе и дадам уште неколку шанси и ќе видам како ќе издржи денес. Нешто што приметив е дека малку "паднаа" трепките но на сликата не се гледа добро.
Со тек на време ќе се стегне малку формулата, нема да биде толку „водена“ и нема да ти ги слепува трепките воопшто. Баш ми е мило што мојава „теорија“ ти се покажа како функционална @wannaBeMomma.
Ми се чини дека 2000 калории од МаксФактор ја опраиле и пак си е старата добра формула. Не можам без маскарава пак ја купив неа, едноставно незаменлива ми е. Од буржоа исто, има две три што им се погодено ептен за парите. Ол тајм фејворит ми е на клиник темно зелената, со месеци ја иам, не ја ставам секој ден ама не се има исушено.
Презадоволна сим од Rimmel scandaleyes, црна со портокалово капаче. Баш е црна, а дава и волумен и должина. Да ја дотрошам и ќе пробам и од другите.
еве како изгледа 1слој само еве 2-3 Дефинитивно една од подобрите што ги имам користено. Првиот слој е влажен и па би можела да кажам и сосема доволен за некоја понежна шминка (day makeup). Не се ствараат грутки. Презадоволна сум од неа.
Моментално ја користам оваа маскара. Околу 400 денари е. Ми се допаѓа, издолжува и дава волумен. Долго трае, не се рони, не се размачнува, лесно се отстранува. Ја препорачувам, за моите кратки и ретки трепки е одлична.
Баш ќе видам во дм . Дека не сум од Ск , а во Версаче магацинот каде претежно купувам не сум забележала вакви маскари . Среќа па има дм во градов од пред некоја година П . С . Фала на брзиот одговор
Извини, не знам од кој град си. Инаку @Bankarkata има ставено слика над твоето прашање од маскарата и пишала впечаток.
mene ne mi se trosat mnogu maskarite i ne kupuvam cesto no sakam taa sto ke ja kupam da e solidna.vo momentov ja koristam od avon wide awake i sum zadovolna
Од џордани маскарата од орифлеим сум многу задоволна. Убаво ги чешла трепките, ги издолжува, не се прават топчиња