Најдобра што сум ја користела до сега е Lush sensational. А така поефтина варијанта се маскарите на Golden Rose, поточно портокаловата. Ја имам пробано и жолтата но не ми се допадна толку.
Најдобрата маскара што некогаш сум ја имала во комбинација со серумот за трепки на евелин Ги подигнува трепките,им дава густина,но најбитното не ги слепува трепките и не се размачкува мириса убавоо никогаш не ја менувам
За Total temptation можам да кажам само дека не ја бива. Во глобала, од маскарите на Maybelline сум задоволна, ама последнава не е како останатите. Да, убаво мириса, ама тоа е единствениот плус. Течна е, ама тоа не е проблем. Четчето ми е малку чудно, мало некако. Расчешлува, ама маскарата не дава ни волумен, ни густина, ниту пак ги витка трепките, далеку е од Lash Sensational. После некое време на очи како да ја нема, се губи, иако нанесов неколку слоеви. И се рони. Не се пресликува, ама се рони. Можеби би и дала шанса онака за преку ден колку да имам нешто на трепките. Ама не ја препорачувам.
Девојки вие што ја користевте мис спорти жолтата, да ви ја препорачам оваа, исто толку добра е, може и поубава да е... Не знам дали е нејзина замена или ја имаше од претходно, пошто и цената е иста, ама пробајте ја You can thank me later
Јас ќе ви ја предложам маскарата од Орифлејм на The One. Користев 5 во 1(густина,волумен и не знам уште што) а сега користам само за волумен и од двете сум презадоволна. Цените се околу 200-300 денари.
Ја пробала некоја маскарата од Eveline што е 202 денари? Прв пат ја гледам, се мислев дали да ја земам ама на крај ја купив златната (The colossal big shot) од Мејбилин. Еве и фотографија, да видите што сè е моментално на попуст во Космо.
За тие пари имаш многу подобро маскари. Мене воопшто не ми се допадна. Не дава волумен, не ги згуснува трепките, а по 3-4 часа почнува да се рони. Во однос на цена, оваа мислам дека е најлошата маскара која ја имам купено.