Јас ја користам маскарава бидејќи таа е единствената што не ми се рони од сите до сега што ги имам користено меѓутоа имам една замерка -ми се суши после (едвај)2 месеци и на секои 2 месеци купувам нова
Ja koristam maks faktor 2000 calorie zlatnata no mnogu mi se raslakuva na kapacite koga nanesuvam i ne sum mnogu zadovolna. Predlog za maskara do 500 denari so ne se roni ne se raslakuva i da gi vitka i izdolzuva trepkite? Fala pozz Vo gradska parfimerija ja ima rozevata maskara maybelline lash sensational 350 denari 100 denari poeftina od dm i kosmo. Raboti dobro parfimerijata nema nekoi fejk kozmetiki se im e top , dali moze da e neorginal?
Посакав мала промена од Lash Sensational, па читајќи тука, ја земав Буржоа за осетливи очи Многу сум задоволна, одлична е навистина. Дава волумен, црна е, трајна и не се пресликува на топлово, што мене многу ми значи. Не издолжува нешто значително, ама јас и не барам издолжување, зошто имам долги и ретки трепки, само волумен ми треба. Фина промена ми е маскарава, кога ќе размислам Буржоа имаат одлични маскари и порано често користев нивни. Откако ја открив Lash Sensational некако баталив се друго, ама се присетив колку им се ок маскарите. Мејбелин ми останува број 1, ама за промена маскарава е одлична. Цена не памтам, ко и секогаш купив многу работи и не знам колку беше, мислам околу 500 ден.
купував маскари од авон, орифлејм. Не беа лоши. Сум купувала и поскапи некои но во последно време земaм Golden Rose црно со златно е 100 денари е а прекрасна маскара!
@Luminary убава е, мене многу ми се допадна. Дава по fluffy ефект од Lash Sensational, и четката не е гумена, него онаа класична со влакненца. Лесно се нанесува, црна е, трајна, не се размачкува и стварно е одлична. Можам само да кажам дека Lash Sensational за нијанса подобро ги држи трепките извиткани, ама и оваа не е лоша во тој поглед воопшто. Дава богат волумен и ефект на вештачки трепки. Lash Sensational мене ми дава ефект на дефинирани трепки, секоја посебно одвоена, ко лепеза, додека Big Shot дава побогат изглед, баш fluffy, не знам како на мк да доловам Мејбелин ми се омилен бренд за маскари, ретко некоја да потфрли
Мене ми е поубава од Lash Sensational само поради четката со влакненца. Не сум љубител на пластични четки па кај LS замижував поради ефектот кој го даваше самата маскара. Кај мене нема разлика во трепките, златната маскара е преубава навистина. Одлично ги одделува сите влакненца и дава богат волумен. Супер е.
Јас ја користев и бев мноогу задоволна , дава многу добар волумен и не ги лепи трепките , не се рони и четката е многу убава Оваа маскара најмногу ми се допага од сите на Maybelline
Многу ми се погоди маскарата, остава убава црна боја, трепките ми ги згуснува и не се рони што е најбитно, а и лесно се вади од трепките. Цената е околу 120 ден. на golden rose е.
Користам секогаш маскари. Едната на Maybelline онаа како огледало розеникава што е и на L'Oreal што дава волумен црна со златно. Цената и се движи од 33-38 евра. Нема промашај. Предобра е !
Обично не користам водоотпорни маскари но ја начекав на попуст сината од Макс Фактор па ај си реков да ја земам. Супер е, многу сум задоволна од ефектот но имам проблем со одстранувањето. Како ја вадите? Едвај успеав со мицеларна и марамчиња ама долго триев, сигурно има нешто специјално што лесно ја вади?
Јас маскара вадам со кокосово масло на памук. Не ми ги иритира очите и некако лесно ја вади која било маскара.