@Zaljubena26 водоотпорна маскара најлесно се вади со некој балзам , двофазно средство или масло за вадење шминка. За таква маскара јас го користам Ultrabalm на Lush или двофазното средство на Оливал
Двофазните ми ја вадат најдобро. Има на Балеа, Алверде... исто многу ми се допаѓаат овие, многу се практични.
Јас водоотпорната маскара ја вадев или со кокосово или маслиново масло и ми ја вадеше убаво,пробај и ти.
Дајте ми препорака за маскара која нема да се рони и трепките нема да ми изгледаат ептен вештачки. Имам долги и црни трепки, ми треба нешто што само ќе ги раздвои. Ги имам користено L'Oréal Paris Mega Volume Miss Manga Mascara, Maybelline Lash Sensational, Maybelline Lash Sensational црната, Avon - Luxe Volumising Mascara и сите ми се ронат под очите... Максимум до 500 ден.
Essence lash princess, со зелени букви. Првата недела можеби ќе ти биде течна, но потоа е многу добра. Мене воопшто не ми се рони.
Max factor 2000 calories dramatic volume! Значи буквално истиот проблем го имав, се додека не ја пробав. Преубав природен изглед ( не нозе од инсекти!), кој трае цел ден, без пресликување. Плус сега е намалена во космо, околу 280 ден..
Јас ги имам пробано втората и третата. Третата е многу лоша ги слепува многу трепките тоа не ми се допаѓа , многу е водна структурата но не се рони. А втората ми е омилена маскара има чудна пластична четка но се навикнуваш дава огромен волумен, издолжува и не се рони , исто така и не се суши брзо течноста во пакувањето.
Фала ви девојки @koritsaki @beautys20 . Се мислев за акцијата 1+1 во ДМ, ама чим така не вреди. Ќе си останам на тие што ми се испробани.
Дефинитивно една од најдобрите маскари кои ги имам пробано. Имам долги и релативно густи трепки, но сепак оваа маскара го извлекува најдоброто од нив. Зголемува и волумен и должина. Не се рони и ми трае цел ден, не мрда. Моментално на попуст во ДМ, па секако ќе ја купам пак.
Дали имате користено маскари од Trend it up , се мислам да земам некоја некако добар ми се гледа апликаторот ?
Препорачајте ми некоја маскара што им дава волумен на трепките и ги раздвојува до 300-400 денари. Благодарам однапред.
Ми треба помош.. Имам мали трепки и прави, препорачајтеми некоја стварно стварно добра маскара со која што трепките ке ми бидат подигнати и убаво да изгледаат.. Може да биде и поскапа ама квалитетна