И мене не ми одговараше, многу се рони и пресликува. Од Есенс ми се свиѓаа само розовата Lash Princess и оваа со црно капаче, Volume Stylish.
Да си кажам како се зафркнав, последната ми беше од катрис топ ми ги издолжуваше и ми правеше густи убави трепките, онекна земав мејбилајн да сменам ми ги лепи трепките и паѓаат надолу за малку време само на пола трепки имам маскара. Плус поскапа.
400-500 е мислам. Ама не си ги давај парите за 2000 calorie. Одамна веќе не е иста како што беше пред некоја година, нешто смениле изгледа. Лани ја купив и се фрапирав колку немаше врска ефектот со тоа што го добивав некогаш. Само боја дава, ни волумен, ништо...
За жал не. Ако најдеш некоја слична, те молам сподели. Јас се префрлив на Maybelline и најчесто ја купувам Lash sensational, ама не ми е воопшто слична со неа. Еве сега за промена отворив една во сребрено металик шишенце Big colossal platinum black, па ќе видам каква е.
Да се самоцитирам за оваа маскара (Catrice Eyeconista- Hemp seed oil): Спојлер И дадов уште една шанса по еден месец од кога ја отворив, дефинитивно многу подобра е. Супер ги разделува трепките и со еден слој изгледа многу убаво, природно. Не би ја купила пак од причина што на почетокот беше многу водеста и ми ги лепеше и спушташе трепките, но сега подзасушена би ја користела бидејќи не е воопшто лоша.
Може ли да ми препорачате добра водоотпорна црна маскара и со што ја отстранувате водоотпорната маскара.
Маскарата што го дигна цел тик-ток на нозе е преценета. Со оглед на тоа дека мејбилин важеле за добар бренд на маскари оваа не е толку добра како што ја прикажуваат. Нема интензивна течност како да кажам не е течна туку како сува да е,и за оние со мали трепки не е. Два слоја што нанесов пак немав ништо ставено. Е сега предност е четчето одамна немав сретнато такво што знае да ги фати и најмалите трепки на краевите од окото без да ги сплетка. Ги расчешлува и се добива некој убав ефект. Според мене и цената е преценета за 600 денари има многу подобри маскари.
Се согласувам. Преценета е, имам ставено слика пред неколку страни какви ми се трепките . Истиот ефект го добивам и со Есенс и Катрис, а се доста поевтини. Кај нас е 14 евра. Да додадев уште 10 евра, Dior overcurl ќе си ја земев..
Оваа е: Искрена да бидам, за нешто што го користам 4-5 месеца и го фрлам не би давала толку пари (ете маскарите се пример) ама направив споредба за цениве . На попуст маскарава кај нас е 24 евра. Од high end маскариве оваа и таа The shock на YSL ми се врв.