Маскара

Discussion in 'Лице' started by soledad, Nov 21, 2009.

1. lovely-girl

lovely-girl Популарен член

Околу 350..370 денари чини оваа маскара ...

sweety-m likes this.
  2. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Баш денес ќе одам да си купувам маскара од Голден Роуз, и јас имам многу долги трепки ама меки ми се многу и прави не ми се кренати нагоре. За тие пари маскара не се наоѓа ќе си ја купам :)

3. fierce

fierce Популарен член

Пред некое време купив две маскари. Maybelline жолта за мене и Golden Rose црвена за мајка ми.

Се разочарав од Maybelline-ot :( Воопшто не изгледа убаво на моите трпеки :worried: Многу ретко ја користам, а и кога го правам тоа обично во комбинација со други маскари бидејќи ако ја нанесам само неа добивам катастрофа од трепки. :envy:

А од Golden Rose сум пријатно изненадена :clap: Откако прочитав убави зборови за оваа маскара токму во оваа тема решив да и ја купам на мајка ми па така и јас да ја пробам :P ( сум против делење на масакара со некого, но па од еднаш нема ништо да се случи нели :$ ) Јас обично мразам маскари со пластични четки ама оваа ме остави без зборови :o Преубава е! Ја задржав за себе а на мајка ми и купив друга :lol:

Доказ дека не секогаш поскапото е поубаво :)

4. Marchesa

Marchesa Истакнат член

Manhatten Ultimate Definition една од подобрите маскари што сум ги користела дефинитивно, а и не е мн скапа околу 350ден чини. Сега користам Bourjois Ultra Black преубава е, само што не знам колку би можела да си дозволам да ја користам редовно. Следен пат сакам да ја пробам Maybelline розевата, сите ми ја фалат :) Некој од вас ја пробал?

5. Blanca

Blanca Популарен член

Морам да редактирам. Не пишува дека е водоотпорна а многу тешко се мие, ако се отслика на капакот и тоа тешко се отстранува.

Марчеса а таа од Буржуа со свиткана четка ли е? Пиши дали се отстранува лесно со вода.
    Што се однесува до Мејбелин розевата повеќето феминки напишаа дека не е убава и дека жолтата е поубава ;)

6. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Читам по блогови за козметика, доста ја фалат оваа маскара на Лореал, па се мислам дали да си ја купам. :?:
    Ја има ли некој од вас користено, како сте задоволни и што цена има ?

7. Marchesa

Marchesa Истакнат член

Не, не е со свиткана четка, ти веројатно мислиш на Ultra Curl :) [​IMG] Оваа ја имам ама од истата линија е, убава е и лесно се вади, со вода не сум пробала, ама со бекутан марамици е ептен лесно :) Жолтата ми е испробана не бев нешто мн воодушевена, така да одма се откажувам од розевата :)

8. julie77

julie77 Форумски идол

Јас ја имам користено ама поодамна...и донесена ми е од УСА, искрено не бев задоволна.
    Е сега ако ја има тука веројатно ќе биде производство од ЕУ така да може ќе е поинаков квалитет.
    Јас од америчката не бев баш задоволна многу.

senza.parole likes this.
  9. vvendetta

vvendetta Истакнат член

Најубава ми е ја користам веке 2-3 години,имам подолги трепки и обично маскара ставам 15 минути ми ги прави како вештачки, не е скапа до 300 денари е обично :)

Attached Files:

10. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Маскарава е прекрасна единственотот нешто што ми се допаѓа од орифлејм.Јас имам долги трепки и кога ќе ставам како вештачки ми се,Многу е добра само штета што немам од каде да ја порачувам ;(

easyyyyy likes this.
  11. maca99

maca99 Популарен член

Јас ја имам користено и ми беше преубава :inlove: трепките ко вештачки ми изгледаа,даваше волумен и ми ги подвиткуваше убаво.Штета што не можам да си ја дозволам за секојдневно,мислам дека беше 700 и нешто :doh:

senza.parole likes this.
  12. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Јас подолго време ја користам оваа маскара и презадоволна сум, нема шанса да ја менувам, ефтина а супер 8)

Attached Files:

wings and Philosopher like this.
  13. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Max Factor 2000 calorie е незаменлива маскара, ја препорачувам на сите што можат да си ја дозволат,т.е. не е некоја вау цена, јас до пред година дена ја купував околу 490-500 денари, ама ја трошев за месец ипол-два и толку беше морав за мој џеб да си најдам нешто поевтино. Сега ја користам Golden Rose 4x4, за 100 денари маскарава е супер и не ми се суши може затоа што доста брзо ги трошам.

14. simonaspase

simonaspase Истакнат член

девојки дали имате користено на есенс маскари??? Ми треба некоја така да не е скапичка за секој ден... Пошо жал ми е од макс фактор да користам за довде-донде.... ;(
    http://www.essence.eu/mk/produkti/ochi/maskara.html

:angel:

15. interesna

interesna Популарен член

од овие кафевата ја имам земено, мултифункционални се наводно за волумен, виткање и продолжување, мене ми се допадна, маскарата е 165 денари, имаат доста широка плаета на маскари а оваа [​IMG] има добиено награда за продукт на годината.

ќе ја земам голедн роуз х4 и ќе споредам која од нив е подобра, викаат Голден роуз х4 е супер маскара сите се фалат од неа.

маскарите се сушат и треба често да се менуваат затоа никогаш не зимам многу скапа маскара до 250 денари може, поскапа не ми се исплати.

16. mona-li

mona-li Истакнат член

презадоволна сум од маскарава, ја земав од Cosmo со подарок сенка на Maybelline, трепките ги прави преубави, но сепак со природен изглед

17. SpoiledBaby

SpoiledBaby Истакнат член

[​IMG] Не е многу лоша маскарата ја зедов на попуст 450 ден.дава волумен а со Мејбилајн Фалсис одлична комбинација :wasntme:

18. lola-86

lola-86 Истакнат член

MAX FACTOR 2000calorie не ја менувам за ниедна друга.НАЈ задоволна сум од неа. ;)

19. Evellyn

Evellyn Истакнат член

Последнi ги земав на L'oreal Volume Million Lashes,обичната и extra black, првата ми е поубава,ми ги прави убави трепките,им дава волумен и ги извиткува
    кога ќе трепнам,ветер дува :D :D

Attached Files:

20. IndieGirl

IndieGirl Популарен член

јас си ја нарачав оваа новава маскара во авон што е супер енчант, па сега ќе видиме каква е :)