Да, многу тешко се вади. Мицеларна на Биодерма користам ама памукчето го држам неколку секунди на око и се брише без проблем. Немс потреба од трлање.
Значи не е само до моите средства за вадење шминка… при миење се формираат како мали парталчиња за кои ми е потребно бесконечност да ги отстранам темелно. А го користам маслото од Балеа и гел од Mossa.
Sky High потешко ми се вади само кога сум ставила повеќе слоеви. Во случаи кога сакам некој подраматичен ефект на трепките, нанесувам така. Но најчесто скроз доволен ми е еден слој ко за секој ден и тогаш баш лесно ја чистам од очите. Многу ми се свиѓа маскарава, ептен ми е погодена и четкичката е одлична. Сега кога беше намалена си докупив да имам, мислам дека беше 350 во ДМ.
Мене оваа ми е најубава. Не знам колку пати само до сега ја купувам. Има две страни, кецот е за издолжување на трепките, а двојката за волумен.
И мене оваа маскара на Maybelline sky high мн ми се допаѓа особено кога малку се засуши. Јас ја вадам со масло само така излегува целосно
Дечки имам еден проблем последниве 2-3 месеци, нема маскара што не ми се размачкува. Ама убијте ме не знам до што е. Цело време користев една од golden rose и ми беше ептен погодена, и од нигде никаде почна ептен да ми се пресликува и размачкува. Мислев дане е нешто до пакувањето дане не им се погодила тој пат па зедов иста, ама ништо, иста приказна. Потоа зедов една водоотпорна на catrice, исто. Потоа една друга од golden rose што ја користи мајка ми и и е супер, али мене пак, размачкување и пресликување. Ајде потоа пак решив да и дадам шанса на таа од golden rose што си ја користев секогаш, не брее исто. И сега ја купив на maybeline lash sensational waterproof, исто дечки да не зборувам за тоа што не ни ми дигаат трепки ни воумен ми даваат, нешто што ич сум немала проблем порано.. да ми се оштетени трепките не, последно вештачки имав во мај, а ова како што кажав изминатиов период почна Хелпп плс ама стварно не знам шо да праам
Welcome to the club. И јас годинава се изнамачив со маскарите. Од catrice земав една водоотпорна, премногу ми се размачкуваше и со прајмер за сенки пробав џабе. Единствено подобрубавање видов до некаде со Essence lash princess зелената, но само ако најпрвин вишокот од четката го отстранам на рака, е сега ефектот не е wow ама барем не сум панда. Исто така нешто што ми помага периодов е фиксаторот од golden rose. Не знам колку е паметно секој ден да се користи, но, барем сум раат цел ден. За лето не знам како ќе биде, но сега на ладново ми е спас фиксаторот. Останува да го тестирам во комбинација со catrice маскарата. Во меѓувреме сум во потрага по bye bye panda eyes на essence
Сте пробале со маскара - прајмер да нанесете пред маскарата? Мене ми се случувало да се ронат маскари, ама не да се пресликуваат. Да не имате мн мрсни капаци?
Масла и серуми не, а крема на embryolisse користам, не е мрсна таа.. Макар што и јас посомневав да е до кремата и пробав со повеќе креми, исто сменив повеќе пудри и коректори да не е до нив, но ништо Како го користиш фиксаторот, само на трепки? Јас пробав и со прајмер, исто беше :/ Изминативе месеци баш имам голем проблем и со подочњаци, ептен ми се длабоки и темни баш како ќеси, дури и уморно ги чувствувам очите, дане е нешто поврзано со тоа.. кожата меѓу очната регија.. стварно не знам.. и за нив спас немам најдено П.с пробав и со камена и транслуцентна пудра под очи да сетирам но ни тоа не помогна, макар што знаев дека нема врска бидејќи баш никогаш не сум користела ни едното ни другото па сум немала ваков проблем
Си прскам на цело лице со затворени очи, таман да ми ја држи шминката цел ден, ама пред тоа чекам некоја минутка да се исуши маскарата.
Каде ја има оваа маскара? Јас ја купив во летото од кипер, ама дури сега ја пробав и многу ми се допадна. Таму немам видено повторно да ја донесат и немам идеја каде е можно да ја има..
Na essence lash princess imam dve do sega zemeno plavata i zelenata ,odlicni mi se do sega najdobri pokazano iskreno i za taa cena. Samo sto jas imam dolgi trepki i mene povekje forma mi dava otkolku vo dolzina i si go imam prifateno toj fakt. Ne se razmackuva i stoi cel den,mnogu e bitno i kakva e cetkata koga odbirate da gledate da vi odgovara ja trepkite
Јас ја користам оваа на Кико. Дава волумен и издолжува, по 6/7 часа си стои не се мрда Кико Милано - https://www.fashiongroup.com.mk/maskara-za-oci/304433-maskara-za-oci