Нема во Космо тинекс. Пиши од кој град си некоја членка ќе те упати каде може да најдеш ГР поточно. A можеш и од тука да порачаш https://www.sminka.mk/golden-rose?sort=p.model&order=ASC
Препорачајте ми добра маскара што ги издолжува трепките ама најбитно ми е да ги витка нагоре. Сакам да пробам од тие поскапите на Диор, Ланком итн итн... значи да биде до 40 евра, оти повеќе не ми се дават најискрено а да не знам дали ќе ми се погоде. За мајбелајн, есенс и други такви срања не ми спомнувајте, се скарав веќе со нив.
Dior overcurl iconic YSL the shock И ако можеш да ја земеш од грчка Benefit Roller lash Првата ја имам купено мн пати. Добра е и обичната оверкул таа е со закосено четкиче. Втората во последно време не ја наоѓав , ама имам ставрно на форумов како изгледаат моите трепки со неа прекрасна беше. Можно е да е повлечена..
Оваа е првата. Таа оверкул е со заоблената четкичка да. И двете ми беа супер а првата мене лично по ми ги викаше трепките.
Maybelline lash sensational розевата мене ми е супер за топлово, и од Голден Роуз не сум имала проблеми а сум надвор излезена на најтоплото
Тоа мислам дека ти е така ако ти се мрсат очите. И мене ми се пресликуваа сите маскари порано кога ми беше мрсно лицето. Сега веќе не ми е мрсно и не ми се пресликуваат. Иначе јас го решавав тој проблем така што си прскав малку лак за коса на очите. Така и шминката ми стоеше со часови и не се размачуваше.
Немам мрсно лице, ни капаци, само на жешково некако ми се пресликуваат маскарите, кога ќе залади не ми се случува тоа.
Не е малку ризично тоа за тој предел? Хемикалии се сепак. Подобро некоја поквалитетна маскара да купам.
Како сакаш, јас овој трик од јутуб негде го гледав и долги години го користам на шминката, одалеку прскам малку и чекам неколку секунди да се подзасуши и супер е. Јас иам проблем со мали трепки шо не се виткат нагоре ако знаеш чааре , кажи ми
И јас би ви рекла никакво прскање на лак на очи, колку и да го решава проблемот. Фиксатор можеби ќе помогне? Водоотпорна маскара имаш користено и тие се пресликуваат?
Мене во секоја можна сезона ми се пресликуваат, не само на топло. Единствена што не го прави тоа ми е Max Factor 2000 calorie.
Солидна замена на Catrice Lift it up маскарата. Според мене и подобра, ги раздвојува и издолжува трепките. Дали ги витка не знам, немам таков проблем. Дефинитивно сега за сега не ја менувам. Pure false lash mascara https://www.catrice.eu/en-de/p/9398590001/pure-false-lash-mascara
Колку е? Значи следна за пробување оваа да ја планирам. Во моментов ја имам Lash like a boss од Essence и навистина не е лоша, уште не се исушила. Очекував дена за месец дена ќе биде барут сува, втор месец терам со неа. Единствената замерка ми е тоа што се пресликува...Можеби водоотпорната би била подобра, ќе ја земам некогаш и неа.