Маскара

Дискусија во 'Лице' започната од soledad, 21 ноември 2009.

1. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.846
    Допаѓања:
    5.598
    Околу 350 мислам беше. Не ми се пресликува а обично имам таков проблем. Позитивно бев изненадена на прво користење, а онака на среќа ја земав. Користев макс фактор претходна и многу грдо мирисаше.

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.113
    Допаѓања:
    81.611
    Одлично, фала Вајолет. Ќе ја земам обавезно. Не бев фан на Catrice маакарите сè додека не ја открив Lift up, па штом е слична оваа би требало да ми се допадне. Ќе пишам баш. :)

На violetblue му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.196
    Допаѓања:
    26.262
    Денеска бев да ја земам Лореал телескопик маскарата но немаше и ја зедов оваа на Catrice. Можам да кажам дека за толку ефтини пари супер ми испаднаа трепките, ми ги издигна малку нагоре и не ми ги залепи една со друга како шо ми праеше мајбелајн скај хај. Навистина сум изненадена. Its a yes from me.
    515LKEbYRzL._AC_UF894,1000_QL80_.jpg

4. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    31.217
    Подалеку од ова сра*е. Залудно потрошени пари. Нити дава волумен, нити должина. Не остава интензивна боја ниту со три слоја. Се пресликува и размачкува додека се нанесува. Дефинитивно треба да има по строги проверки што се продава и да ги забранат глупостите од овој тип. Не за друго, сега повторно треба да губам време и да одам пак по маскара. :devil: catrice-glam-doll-curl-volume-mascara-10-105419-en.jpg

5. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.196
    Допаѓања:
    26.262
    Јас се мислев помеѓу оваа и другата погоре шо ја објавив и не ја зедов оваа само поради глупавата четка. Значи не сум згрешила.

6. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.873
    Допаѓања:
    107.769

Телескопик е катастрофа, џабе дадени пари, среќа таа што си ја земала погоре

На kolovoz и Adidas888 им се допаѓа ова.
  7. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    31.217
    Ич не си згрешила, значи врска нема. Со три слоја едвај се познава дека си ставил маскара. Плус се размачкува. Многу ме изнервира, таман помислив добра ќе биде а испадна катастрофа.

8. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.196
    Допаѓања:
    26.262
    Лелее а толку ја фалат по интернет.... а мене сите производи од лореал ми се погодени па си викав да ја земам и маскарата...

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  9. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.873
    Допаѓања:
    107.769

И мене сите нивни маскара ми се имаа погодено до сега, оваа е катастрофа

10. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.593
    Допаѓања:
    17.525
    Кажете ми маскара која ќе даде густина и ќе ги извитка трепките.За должина не ми е потребно природно ми се долги.Ја земав sky high ама мислам дека не е тоа што го барам јас.

11. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.927
    Допаѓања:
    7.671
    Lash sensational Maybelline, или црвената металик од Голден Роуз. Искрено за да ги извитка трепките ако имаш попуштени трепки можеби треба да користиш lash curler

На simona_baby му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.113
    Допаѓања:
    81.611
    Дефинитивно виткачот менува многу, се сложувам со @Selena01. Пробај да ги виткаш пред да нанесеш маскара, со виткачот позициониран блиску до коренот на трепките (ама внимателно). Потоа стави еден многу тенок слој маскара, почекај малку да се засуши и пак нежно стисни ги со виткачот, но овој пат постави го меѓу средината и врвот на трепките, не знам како да опишам, ама понапред да ги стиснеш. Внимавај ептен да не се прецвикаат, стави втор слој маскара и малку така почешлај ги со самото четче од маскарата за да се раздвојат убаво и тоа отприлика.

Јас така правев еден период кога сакав трепките да имаат убав лак нагоре и убаво изгледаа. Сега ми е премногу замарање искрено, ама и немам некоја потреба...ептен за некоја пригода ако ми треба да се извиткани зашто не сакам да ставам вештачки трепки.

На Espadrila, simona_baby и Selena01 им се допаѓа ова.
  13. Andzelka23

Andzelka23 Активен член

Се зачлени на:
    3 септември 2023
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    41
    Здраво, која е најдобра маскара според вас ? Сакам да си пробам нови.

14. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.113
    Допаѓања:
    81.611
    Ја купив новата од Catrice - pure false lash и кај мене доста се пресликува под очите. :doh:

Ефектот е супер, фино ги разделува трепките и четката ми се допаѓа многу. Формулата ми изгледа малку посува, па ќе видиме колку ќе трае. Криво ми е што не ја зедов водоотпорната, ама бидна работа. Не знам дали би ја купила пак, ќе видам. Ќе ѝ дадам уште некое време шанса да се покаже, па ќе видиме. :D

15. violetblue

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.846
    Допаѓања:
    5.598
    Баш ми е жал што ти се пресликува. И јас обично го имам тој проблем ама еве кај мене не се пресликува. Мене пак ми се допаѓа што е посува.

16. Бела Луна

Бела Луна Активен член

Се зачлени на:
    28 јули 2023
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    123
    Лореал Telescopic е многу пристојна маскара ја има у ДМ сигурно а ако има кој да ти ја донесе од негде пошто кај нас ја нема на Benefit Bang маскарата е топ. Малку поскапа ама вреди.

17. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.113
    Допаѓања:
    81.611
    И јас сакам посува формула кај маскарите, само се плашам да не се исуши многу брзо. Твојата сè уште добро се држи?
    Се надевам ќе биде добра бар два месеци.
    А за следен пат дефинитивно би ја купила водоотпорната. Мислам дека повеќе ќе ми одговара, ама ајде ќе видиме. Баш ќе споделам.

18. violetblue

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.846
    Допаѓања:
    5.598
    Па околу 2 месеци мислам дека поминаа, да малку е посува ама окау ми е мене.

19. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.873
    Допаѓања:
    107.769
    @Бела Луна мене прв пат да не ми се допадне некоја маскара од Лореал т.е Телескопик, воопшто не ми се допадна. Може кога ќе се засуши е подобра, јас воопшто не можев и ја фрлив. А Бенефит да, сите ги имам пробано и навистина се супер , ролер лаш е најдобра од нивните според мене.

20. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.965
    Допаѓања:
    5.317
    Која водоотпорна маскара на Катрис би ми ја препорачале?