Сивата со златно капаче? Таа има класична четка како и другите ја имав многу одамна но памтам дека не беше ништо посебно. Само овие две сум ги имала од лореал, според мене најдобра маскара ми беше виолетовата од мејбилин, push up angel врвна маскара но клошарите ја укинаа и ја нема никаде да се купи. Солидна замена за нејзе ми е оваа златнава телексопик па генерално сум задоволна.
За која виолетова од мајбелајн збориш? Јас имам пробано кај една другарка една жолта од мајбелајн беше, таа беше најдобрата маскара шо ја иам пробано оти ми ги виткаше и ми ги издолжуваше трепките, ама за жал се неам веќе со неа па да ја прашам која точно беше.
До сега сменив еден куп маскари, но претходната недела за прв пат ја купив max factor 2000 calorie и до сега најпогодена ми е. Имам природно долги трепки, ама дава доволно волумен и ги витка убаво. Најважно не се размачкува под очите и цел ден кога ја носам, што не беше случај со ниедна маскара што ја имав до сега.
Јас ја имам користено Green Me од Kiko и одлична е а истовремено пириодна Инаку исто така предобра е оваа на Колор Карамел која дава неверојатен волумен
Не е лоша и оваа од Catrice - pure false lash beyond black. Не се рони, лесно се вади. Сепак обичната во розово шишенце ми се свиѓа повеќе. Оваа дава малку понежен ефект и прави фин волумен. Можеби кога ќе се подзасуши ќе стане уште подобра, но розовата дефинитивно ми е поубава.
Чим излезе сонцето надвор мене одма ми се топат маскарите, а не ни ставам на долните трепки само горе. Дај кажете некоја што нема да ме направи панда после 2 саати, а тек иде лето По можност од катрис, есенс
Најдобра без пресликување ти е sky high oд мејбилин ама e малку поскапа. Од есенс пробај ja lash like a boss, lash without limits и I love extreme. Можеш да земеш водоотпорна верзија од наведените маскари.
Го имам истиот проблем. Само Max Factor 2000 calorie ми е погодена. Есенс и катрис најмногу ме прават панда. И скај хај ја пробав, убави ми ги прави трепките, но ми се пресликува така што пак си се вратив на макс фактор.
Ја ја користам од Maybelline lash sensational веќе со години и никогаш не сум имала проблем. Иако некако како последново пакување да не е ист квалитет. Можно да ја сменам ради тоа, инаку не се пресликува
Маскара што не се пресликува? Имам масна кожа, и каква и да ставам, после некое време лом се правам под очите