Дојдов да ја пофалам L’oreal Panorama. После години користење само Maybelline маскари и тоа послениве 2 години исклучиво High Sky, решив да пробам нешто друго. Прво ја зедов L’oreal telescopic lift и искрено ништо посебно не е, очекував подобар ефект плус многу тешко се вади. Пред 1-2 недели ја земав Панорама и сум презадоволна од ефектот и тоа колку лесно се вади само со мицеларна вода.
Ништо посебно, ефект убав има на трепките, ама боја не дава, барем јас не гледам дека ми се бордо трепките. Можеби кај некоја што има ептен светли трепки би се познавало, кај мене со темни баш и не се гледа. А јас и не сум некоја темна, темноплави ми се трепките. Самата маскара е супер, дава волумен и должина.
Мене искрено ништо не ми треба, ни волумен ни должина, преубави трепки имам, јас сакам боја, значи ништо ни од оваа Ни таа од есенс не ми дава боја, од оваа линија ја купив Tubing, ќе ја пробам неа, да видам дали ќе ми ја замени Хеимишот, иако не верувам
Ако некоја членка е заинтересирана, ја купив тубинг маскарата од Катрисе, не е лош ефектот, дава должина, убави ми ги прави трепките ама никако не се споредува со маскарата на Heimish...и во ефектот и во начинот да ваѓање, Хеимишот буквално излегува во туби, оваа треба да ја триеш иако се рекламира како тубинг...ама за цената ќе помине, Хеимишот е 800, а Катрисе 350 денари