Мислам дека сè уште не е донесена кај нас. Ама ако некоја ја види нека извести во темава. Исто и тие што ќе ја пробаат нека пишат впечатоци. Мене на некој рил ми излезе, баш се израдував. Се надевам дека ќе вреди.
Стварно, што е со цените на маскарите во последно време? Сега ја приметив налепницата. Некои поскапи од рандом дрогериска пудра, скроз нереално.
Тјубинг маскарата малку поинаку функционира од класичниве маскари. Се "зафаќа" на трепките како слој, ја обвиткува секоја трепка посебно и треба да прави илузија на густи, волуменозни трепки и не се размачкува под очи. Исто така, многу полесно и поуредно се вади од обичните маскари. Со малку вода излегува од трепките во вид на тенки цилиндри, фактички, паѓа слојот што се направил на самите трепки. И јас ќе и дадам шанса. Ама не би било лошо да ја стават на некој попуст за почеток.
Маскарава ме освои и не е слична на ништо пред тоа што имам користено. Во овој случај цената дефф го оправдува квалитетот...иако е мини пакување долго ми траеше и ќе ја земам пак..
По два месеци од отворање, L'Oreal Extensionist маскарава стана за нијанса подобра. Веројатно се потстегна формулата, се подзасуши, па доста полесно се работи со неа. Веројатно тоа значи дека бавно ќе се суши, ама премногу чекање ми е некако дури дојде моментот да се наштима течноста внатре баш по мој вкус. Сега подобро ги раздвојува трепките, повеќе ми се допаѓа отколку на почеток кога беше тазе отворена. Е ама, еднаш си ја приметив сронета под очи. Не се повтори пак да се преслика, ама ќе видиме. Чисто онака, давам апдејт колку да се најдам на муабет. Не е дека пак би дала 600 денари за неа.
И мене нешто не ме фасцинираше маскарава а имав високи очекувања. Убаво ги разделува трепките ама некако не ми е интензивна бојата
Кај мене ги лепеше премногу, воопшто не бев задоволна на почетокот. Сега е доста подобра, ама истиов ефект што го добивам сега, ако не и подобар, ќе добијам со Lash Sensational од Maybelline, за многу поокеј цена од оваа.
Колку време ја користите оваа маскара? Првиот месец ми беше супер, сега веќе одам со слепени трепки, заправо поради оваа причина пред неколку години се откажав од нивните маскари. На Макс Ф и на Лореал можеби не ми ги прават толку добри ама за еден месец не ми се исплака за маскара која не ја користам секој ден. Плус многу подолго ги користам нивните маскари, дури и на Есенс ми траат подолго.
Дали некој ја има користено тегет панорама? Дали убаво се познава бојата, и како ги прави трепките? Никогаш во боја немам користено, вчера ми излезе видео кај една инфлуенсерка, вака убаво ми стоеше, ама некој со искуство да сподели, таму секако се нај нај фалат
Купив неколку маскари на Golden Rose за проба. Ја пробав на tubing маскарата Longest Lash Tubing Mascara. Не е лоша, дава волумен и релативно лесно се отстранува со тоа што не се отстранува толку како цевчиња туку се растега како гума. Најефективно се отстранува со млака вода и задржување на водата врз трепките додека не омекне маскарата. Ја пробав и Curl Passion Deep Black Mascara. Оваа не е многу по мој вкус. Повеќе сакам волумен, а оваа изгледа е повеќе за издолжување. Не ги виткам трепките за да знам дали задржува извиткано, но и не дава некое посебно извиткување. Повеќе е за некој што сака поприроден изглед. Ја пробав и False Lashes Mascara. Оваа повеќе ми се допадна затоа што наликува на Essential High Definition Lift Up & Great Volume Mascara која ми е една од оние на кои често се навраќам. Оваа е со пократки боцки (не боцкаат ) и дава малку повеќе волумен, но треба да се внимава како се нанесува за да не се нанесе премногу, иако тоа мене не ми пречи. Flash Lash Colored Mascara - зелената/тиркизната. Многу ми се допадна ама штета што не ја користев често затоа што четката воопшто не ми се допадна, а не ми се менуваше четкичка на секое нанесување. Да не беше таква четката ќе си ја земев и виолетовата. Треба да се внимава како се отстранува затоа што знае да остави зелени траги на кожата. Прв пат кога ја отстранив мислев дека ми се појавиле подочници од веѓите до средина на образите Порано ја користев сината, таа исто многу ми се допаѓаше.