Маскара

Дискусија во 'Лице' започната од soledad, 21 ноември 2009.

1. Dona-Ares

Dona-Ares Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    216
    мисс спорти-супер ми се покажаа

2. KalaV

KalaV Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    301
    Менувам често маскари, но најубава ми е Супер Шок од Авон .
    Сум ја пробала и суперкрлишс (хаха ама го напишав) не е лоша и таа.
    А последно зедов од Буржоа една , но ме ми се допадна воопшто.

3. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    сега моментално имам една од авон и прекрасна е ,ме мрзи да станам да видам како и е вистинското име :D

4. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.899
    Допаѓања:
    24.167
    Фантазија. :inlove:

5. lola-86

lola-86 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    198
    Оваа на Лореал е?

6. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.606
    Најубавата маскара што сум ја имала до сега

На Magnolija му/ѝ се допаѓа ова.
  7. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    ^^

Женцки ште ве замолам ако не ви е проблем да пишувате и цена на маскариве . Да не препрашуваме и да ја полниме темава без врска .

Инаку барам маскара квалитетна нека биде и поскапа си имам проблем трепкиве ми се мнооогу ретки :( а многу сакам големи и густи трепки . Прибидејќи немам врска од маскариве се мислам за оваа на Геа да ја земам ако можиТ цена да се пишиТ .
    И ако има некоја со слична дијагноза на мојава нека препороча некоја , веќе ми здодеа од маскари џабе фрлам пари не сум задоволна . Само да не е со гумена четка ни ми дава волумен .

8. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.714
    Допаѓања:
    5.491
    Информации за цените на маскарите на Мах фактор,2000 Калорие е околу 400(мислам 380),а фалс флеш(последната) е околу 850.Најновата ја немаат кај нас,и ми ја изнафалија во космо оваа фалс флеш како најдобра од овој бренд.

9. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    Поминав саат време на темава на крај изборот се сведе на ...

Само еднава е водоотпорна оваа е блек што е разликава ефектот ? !
    Читам велат драматичен ефект а то се тражи ]:) :D . Што ќе препорачате :wasntme:

Прикачени фајлови:

• 41tym7KPmrL.jpg
      41tym7KPmrL.jpg
      Големина на фајлот:
      18,7 KB
      Прегледи:
      190
    • mascara.jpg
      mascara.jpg
      Големина на фајлот:
      19,4 KB
      Прегледи:
      190
  10. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.609
    јас ја имам,и да добра е,ама не најдобра .. Просечно шо би се рекло,барем мене :)

11. Tenna

Tenna Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2010
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    332
    Венди, па до толку драматичен и не е :)
    Јас ја имам втората и не е ништо посебно, мене ми е ретка..
    Можам да ти ја препорачам од Макс фактор 2000 калории, јас сум ептен задоволна а има пристапна цена.
    Исто и од Дебора, Волјум Спринт се вика маскарата, дава прекрасен волумен и доста црни, не е ретка а цената и е 480-500 денари.

12. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    ^^
    Ах Тена Тена ме премислуваш сега :?: ем ми се ретки ем не баш долги |( затоа барам некоја која ќе ги продолжи и згусне макар и поскапа била . Се откажав од гумените четки дефинитивно не се за мене ми ги чешлаат трепкиве само .

Оваа да ја земам штом така гледам вика драматик лоок :?:

Прикачени фајлови:

13. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.469
    ^ Hајубаво е предходно да си ја пробаш, ако има тестер. зашто појма немам дали имаат, јас вечита будала купувам без да пробам, страм ми е да се шлапам таму |( глупачка

сакам да ти кажам дека последниов пат и баш не ми се погоди, некако порано беше подобра, затоа прво пробај си, сепак не е ефтина накај 500 денари е :)

14. Tenna

Tenna Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2010
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    332
    ^^
    Што знам па мене ми се погоди :?:
    Али штом така веќе варира квалитетот, еве Лудото убаво ти рекло, да си побараш тестер и да си пробаш.
    Ако не, побарај ја од Дебора, јас рандом ја купив онака, никој немаше искуства со неа, али стварно не зажалив, дава убав волумен.

Прикачени фајлови:

15. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.740
    Допаѓања:
    6.737
  16. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.340
    Допаѓања:
    3.163
    Јас ја користам Goleden Rose :)

На Black.Beauty му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.247
    Допаѓања:
    81.811
    Венди, онаа 100% black некако повеќе ги црни трепките, а нема некоја посебна разлика меѓу овие две (сум ги имала и двете) - ги згуснуваат трепките, мене баш тоа ми требаше бидејќи имам долги и тенки трепки и иако не се така баш ретки, дека светли ми се и ич не се познаваат, па сакав да ги истакнам малку повеќе.

Ако сака blueparadise да ми ја каже цената на нејзината маскара, во последно време сум многу навлечена кон козметиката на Менхетн. :D

И велите 2000 calorie на Макс Фактор 380-400 денари !? :o
    Јас мислев дека ценава оди до осум стотки - ако е така, следна ми е на список, еве си запишувам.

Конечно ја порачав онаа од Орифлејм (првенствено заради дизајнот на амбалажата, бидејќи крипи сум - си ги собирам шишенцата од маскари) на Liselotte Watkins, имаше одлична понуда во мини каталогчето, па си ја искористив. :angel:
    Прилично сум задоволна од ефектот на долги трепки, добра е иако не ми е потребно дополнително издолжување бидејќи ми сметаат и дава некоја одредена густина на трепките, ама некако не ми е тоа тоа - ефектот не е таков каков што сакав и очекував, ама тоа е. :)

18. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.740
    Допаѓања:
    6.737
    ^Ееј, незнам колку пари е, тоа веќе испразнета кога беше и ја џапнав на мајка ми :D , она е многу по Менхетн и Макс Фактор и се од таму купува. Ќе ја прашам за цената и ќе ти пишам одма во ЛП. ;)

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  19. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.191
    Очајно ми требаше нова маскара и денес се пикнав во Golden Rose и си купив од Класик во бело тубиче. Преубава е! Убаво црни и ги згуснува. За должина не забележав ама мене и така ми се долги. А да најважното прва маскара која ми ги кренала трепкиве иначе ги виткам со виткач. Се ан се за 90 денари сум презадоволна.
    Имаат и тестери во продавницава , па можете да си пробате. Има некоја на Golden Rose нова изгледа, некои 140 денари е , една девојка ја пробуваше многу убава беше. Таа следна на список ми е.

20. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Јас ја имам и не е ништо посебно искрено макар што мене Макс Фактор веќе доста ми потфрлил и за други козметички средства да не почнувам. За згуснување не згуснува, долги мене ми се природно трепките не ги виткам, бидејќи така ми лепи маскарата на капак. Со оваа единствена предност ти е што не се згрутчува ни рони откако ќе ја нанесеш има конзистентност(исто изгледа и по доста поминати саати), ама што знам не би рекла дека само поради квалитетна трајност е толку драматична маскарава.
    Ни па предизвикува 300% поголем волумен комерцијални трикови читај лаги со опашки |( .