Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Маскара

Дискусија во 'Лице' започната од soledad, 21 ноември 2009.

1. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    А како им се движат цените?Скапички се?

2. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Јас сум ја користела оваа на Rimmel:

Ми ја донесоја од Франција, ама не бев задоволна. Ете да речиш и од Франција ми е, сепак подруг е квалитетот таму и кај нас, ама не, не ми се свиѓаше.

На tinkerbelll му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Smileeee

Smileeee Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    75
    Јас ја користам маскарата од Голден роуз за волумен и пре пре презадоволна сум :inlove:

4. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
    Па околу 400-450, ама не знам за одделно некоја зошто сите беа заедно наредени :)

На tinkerbelll му/ѝ се допаѓа ова.
  5. inna18

inna18 Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    4
    Моментално ја користам super chok max од AVON и сум презадовонлна...за мене ниту една маскара не беше добра додека не ја пробав оваа....преубава е ја земав 460 ден а сега незнам колку е точно бидејки еднаш е 270 еднш 460 али вреди предобра е :)
    http://www.google.com/imgres?um=1&hl=en ... 29,r:0,s:0

6. toxiccandy

toxiccandy Активен член

Се зачлени на:
    18 декември 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Oriflame 2FX .. најдобра ми е :) ^_^

7. dryad

dryad Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2011
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    55
    Maybelline New York Volum' Express Colossal Washable Mascara

8. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    авон супер шок редовно ја користам само таа веќе 3 години последен пат ја земав 179 најмногу до 269 оди со цена, сега сакам да ја пробам новата супер шок макс, а пред тоа користев лореал со колаген исто предобра маскара

9. EVA19

EVA19 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    37
    женски има попусти во авон на маскари за 460 можете 2 да си одберете еве ја страната но незнам колку се квалитетни ако некоја феминка ги користела нека пише дали се ок !!!http://www.avoncosmetics.com.mk/PRSuite/eBrochure.page?index=1&cmpgnYrNr=201117 ако нејке линкот на 90 стр се :)

На opal му/ѝ се допаѓа ова.
  10. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.675
    Допаѓања:
    6.550
    [​IMG] Порано оваа ја користев и мн убава беше пошо ја имам кратки трепки што не се виткаат, е сега ја снема веројатно смениле пакување и сега оваа ја користам од истата фирма исто така е добра [​IMG]

11. Skorpija87

Skorpija87 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    68
    Добри се маскарите на буржоа има некој користено од нив :)

12. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Јас ја користам Авон супер екстенд жутата, и сум задоволна.
    Го добивам ефектот што го сакам, односно подолги трепки.

За другите не знам, стварно.

На EVA19 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Трепки

Женски една моја другарка си купила маскара од Космо на Мејбилајн.. во розово тубиче е 333 ден била и е ептен убава,многу убави ги прави трепките...јас чекам да ми се потроши сегашнава маскара па ќе си купам од таа да ја испробам дали ќе ми ги држи долго време дигнати трепките.
    Некоја ако ја има користено и знае за која маскара зборувам нека пише дали стојат долго време навиткани трепките.

14. Skorpija87

Skorpija87 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    68
    јас ја имам таа циклама боја е тубичката и добра е со искривена четкичка е али повеке ми се допага жолтата ги подигнува и издолжува трепките ( сега јас не користам извиткувач за трепки такви ми се подвиткани ) али сепак убава е само тешко се одстранува обавезно си скубам по некоја трепка кога ја чистам :!: зборам за таа темно розева циклама тубичката што е некоја страна наназад ја имаше некој поставено има обична и со чипка на капачето
    позз :)

15. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Добро бе луѓе,само ли мене таа жолтата на Мејбилајн ми ги лепеше трепките??
    Значи буквално со раце ги одвојував...онака,ми беше страв дур поминувам улица ,да трепнам,за да не останам со залепени очи па кола да ме удри :D А убави ги правеше,не дека не.

Иначе Скорпија,имам пробано повеќе од Буржоа,али Volume Clubbing ми е незаменлива.Не само од Буржоа,него уопше.Една од најдобрите маскари кои моиве трепки ги имаат видено :)
    Оваа ја користам јас,со златно што е.[​IMG]

16. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    Јас пак сум задоволна од Мис Спорти маскарата, премногу,имав до сеа една, ама ми се потроши, сакав да земам друга, е сега проблем ми е што неможам да ја најдам никаде.Земав една друга маскара, само што ја купив, сува, пресува :envy: |( да не можам римел да ставам астално, ич не сакам таква кога ќе најдам, а штотуку сум ја купила.Најдов една друга во Ким, италијанска, не ми текнува како се викаше, да ме утепа човек, нема да ми текне :D незнам дали некој од тука ја има користено, ја пробав од тестерите и си се заборавив во парфимерија :rofl: уште да се до нашминкав целата :rofl: Ако не ја најдам Мис Спорти, ќе се вратам на Голден Роуз, врти-сучи цела козметика ми излезе од таа фирма :D видов тука и други па ќе одлучам шо ќе земам.

17. QueenB

QueenB Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    49
    Од секогаш фрлав добра сума на пари за многу скапи маскари кои и не вредеа за парите, откако ја открив мојата ТОП маскара сватив дека секогаш ќе ја користам :D Classics 3D -новата маскара во металик лилава нијанса ;)

18. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    И јас ја имам користено првата маскара-мислам од Лореал беше,на подарок ја добив, и најдобра е
    до скоро ја имаше во Јуник, ама веке ја нема :worried:

Е женски колку пари имам потрошено, експериментирајки со маскариве...
    Авон, Орифлејм, Мајбелајн, Класик
    Сега ја користам таа на Буржуа за чуствителни очи(имам проблем со очите) и некако брзо се суши и по малку ме болат очите(особено левото) дали е до маскарата, или до очите незнам :x

19. Smileee

Smileee Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    12
    Некоја стварно добра маскара ми треба , да не биде прескапа до едно 350ден максимум да е .
    Има некоја да предложите , и каде ја има ?!! :) :)

20. feferona

feferona Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    94