Ич не сум задоволна од Гош маскарите. Посебно оваа портокалевата катастрофа беше, а околу 450тина денари ја купив. Многу позадоволна бев од маскарите на Класик и Голден Роуз кои беа 3 пати поефтини од Гош
Периодов малку повеќе експериментирав со маскарите. 1. Дебора маскара -Definitive volume Убава маскара, фина е четкичката ептен. Создава излузија на долги трепки. 2. Гош маскара Доста дебела четка има и прилично тешко ми беше нанесувањето. Често знаеше да направи грутчиња на трепките па морав да се бришам и да нанесувам пак. 3.Boujours маскара Ептен ми ја испофалија. И отидов да ја земам во Космо и дома беше цела тестеста. Веројатно проблемот беше со рокот. Многу неубаво делуваше. 4.Макс фактор 2000 calorie Најубава маскара до сега,супер ми се погоди. Ја потрошив , купив нова и пак се заљубив во маскарава. Одлична е. 5.Авон супер шок За цената што ја има е одлична,една од подобрите маскари што ги имам пробано. 6. Мис спорти Скроз случајно ми фати око и ја купив. Моментално ја користам и презадоволна сум. Убаво ги издолжува и потенцира трепките. 7.Менхетн маскара Ми се допадна, само што многу брзо се исуши и ја фрлив така не дотрошена. Не можам да прикачам повеќе од 5 слики.
Мене па таа Deborah Definitive Volume ми беше катастрофа, најлоша маскара што ја имам пробано во животов. Нити ми ги издолжуваше трепките, нити волумен ми даваше, па и’ ја дадов на мајка ми. Ама затоа за MaxFactor 2000 Calorie ставам потпис и печат Прекрасна маскара, една од најдобрите што ја имам користено, заедно со Maybelline Falsies виолетовата, Loreal Lash Architect 4D и Diorshow Blackout. Моментално имам една на Bourjois (Full volume) и ок е, само што ме нервира што има пластична четка и кога ставам, како да гребе по трепките Ама сепак, убав ефект дава кога ќе се нанесе, дава голем волумен и густина
Јас ја користам оваа многу е добра презадоволна сум ги издолжува трепките премногу ја купив 350 од диор
За тие што прашуваат за Essence маскарите, имав од порано една Great Lash ама мислам не се продава веќе. За волумен е стварно добра, но дека не се продава, изгледа се некоја замина на Get Big Lashes во сивата туба.
Again and again. И нема замена. На поклон ја добив и false lash effect на Max Factor, ама искрено сум разочарана, ништо повеќе не прави од таа на Golden rose, а богами соленки и се парите
Не сум баш љубител на Флормар козметиката. Освен на лакчињата заради преубавите бои. Ама Флормар маскарата ептен ме воодушеви. Во топ 5 најдобри маскари ми е. Презадоволна сум.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater како да си ги напраам вакви очитее *__*????????????????
Маскарава незнам дали ја има кај нас, мене ми ја донесе тетка ми од Франција, ама како и да е, не сум најзадоволна. Можеби дека сега е нова, па е течна...незнам! Ќе чекам да се засуши. Барем мене тогш ми се поубави маскариве.
Hе знам колку маскари до сега имам пробано,на мејбилин,гош,лореал,римел ама сеа и се вратив на оваа на Max Factor False Lash Efect,најдобра е според мене :up: :up: