Купив од Космо пред 2 недели отприлика нова маскара. Отидов со намера да си ја купам Мејбелин виолетовата, ама што ме фркна не знам, па решив да разгледам да не најдам случајно некоја поубава Така налетав на оваа маскара од Eugene Perma, се вика Chen Yu mascara sublime glamour. Цената и’ е 540 денари и видов нова им беше, па викам ај ќе ја пробам. Плус, една девојка што се најде таму ми ја испофали, па се излажав. Луѓе, вака не сум се зафркнала во живот! Кај фрлив повеќе пари од планираното, уште па маскарата е катастрофа невидена! Каков волумен, какви бакрачи, ова чудо само ги слепува трепките на куп и има толку грда четка, малечка, тенка, никаква А кога ќе го извадам четкичето од тубата, маскарата се растегнува како лепак, како лак кога е подзасушен, па се тегне како конец, ако знаете на што мислам. Ужас! А да бидеме искрени, 540 денари е прилично многу за ваква ужасно подпросечна маскара. На пример Лореал Архитект 4Д, мојата најомилена маскара на свет, е скапа, 700 ден е, меѓутоа за тие пари добивам препрепреубава маскара и волумен и се’. Не знам, можеби кога малку ќе се подзасуши новава ќе стане поубава, меѓутоа сега за сега воопшто не сум задоволна. Никогаш повеќе не купувам непроверени работи!
Јас сум најзадоволна од маскарата со 'две четки' Od Oriflame, a моменално имам маскара на Essence Искрено мислам дека ќе се инасмеете ако ви кажам колку ја купив, случајно купување беше, ете нешто ме натера, си поминував и ја купив , AMA.....e страааааашно добра,јас имам и природно долги трепки,но не баш темни и покрај тоа што јас сум темна и така ми ги исцрнува трепките, не ги лепи една со друга, само четката не е баш тенка, така да на долните трепки не е баш лесно да се стави. Како и да е јас сум презадоволна и никогаш не би помислила дека нешто евтино, може да биде толку добро
Сеуште не можам да си најдам совршена маскара Искрено,кај нас маскарите по квалитет не се исти со тие од странство,тоа многупати ми се докажало,и затоа не ми се дава пари за нешто кое нема да ми возврати со квалитет.Од Лореал и Макс фактор сум задоволна,меѓутоа купена од друга држава,од кај нас кога ја купив истата-Голден Роуз можеше вода да им носи Така експериментирам со некоја поевтина варијанта. Мејбилајн се катастрофа,кај секаде со различни цени од 270-370! Деби се просечни,за некои 250-300ден имате солидна маскара исто и Римел. Есенс ме изненадија ,добри се,сосем солидно за цената. Спојлер Минатата недела бев во Космо,да си земам Деби маскара,ме бендиса.Како прво,имаше една останато од таа,ја замолив продавачката да ми даде друга,зошто апла се познаваше дека е отварана,и целата сува внатре,а девојката ја зеде и ми ја однесе на каса,јас мислев ќе прашува за цена,таа за наплаќање ја однела Реков ако ми дадете нова ќе ја земам,оваа се гледа дека или била тестер или некој ја отворал-зошто обично со селотејп се залепени нели.Откако прво ме убедуваше дека не е точно,на крај се измори и ми рече-Па отвараат муштериите,што да правиме,не е до нас,и тоа мора да се продаде Чао пријатно. Мислам по којзнае кој пат си докажав дека Космо е буквално катастрофа,ако ми е пак што влегувам таму !
Од космо купив маскара на Rimel пред некој ден и за ништо не ја бива. Џабе фрлени пари. А имам една од Golden rose, ја купив некој 160 денари и е прекрасна. Не знам што ме натера да ја земам оваа од Римел, ама тотална утка е.
Да Golden rose се супер ама скапо си ја купила 100/120 ден се, јас во последно време си ја зимам од орифламе таа дуплата со црно-бело капаче и супер ми е четкичката (случајно ја пробав и веке два три пати си ја зимам кога е на попуст иначе не користам мн производи од таму) а Golden rose си ја имам секогаш за резерва таа со златно што има на капачето.
Aj препорачајте ми некоја сина или виолетова маскара ама да не биде многу скапа,до кај 250-300 денари пошто само сакам да пробам
Последна маскара која што ја купив беше од Есенс и за цена од некои 180-190 денари се покажа ептен добра.Трепките ми ги прави прилично долги и густи,а тој спој ретко го наоѓам кај некоја маскара.Единствена замерка ми е тоа што после некое време почнува да се рони од трепките,но сепак задоволна сум од нејзиниот ефект
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9 ... BgN902T7FA јас ја земав лилавата и навистина е прекрасна многу е убава јас имам малечки трепки кој ја ставив маскарата многу се изненадив ептен ми станаа убави долги ..
Најдобрата маскара според мене. Имам милиони пробано ама оваа е правена за моите кратки, светли трепки. Ем ги издолжува, ем не се размачкува и има супер волумен. Лајк!
како изушената МАСКАРА да ја вратите во форма РЕШЕНИЕТО Е МНОГУ ЛЕСНО ФИЛЏАН ТОПЛА ВОДА САМО СТАВЕТЕЈА ИСУШЕНАТА МАСКАРА 10 МИНУТИ ДА ПОСТОИ ВО ФИЛЏАН ТОПЛА ВОДА ЕДНОСТАВНО И ЕФТИНО