Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Маскара

Дискусија во 'Лице' започната од soledad, 21 ноември 2009.

1. awayfromyou

awayfromyou Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2012
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    299
    SuperSHOK !! најдобрата маскаара :) пробај ја , нема да се покаеш сигурно :D

2. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Купив од Космо пред 2 недели отприлика нова маскара. Отидов со намера да си ја купам Мејбелин виолетовата, ама што ме фркна не знам, па решив да разгледам да не најдам случајно некоја поубава :^) Така налетав на оваа маскара од Eugene Perma, се вика Chen Yu mascara sublime glamour. Цената и’ е 540 денари и видов нова им беше, па викам ај ќе ја пробам. Плус, една девојка што се најде таму ми ја испофали, па се излажав. [​IMG]

Луѓе, вака не сум се зафркнала во живот! Кај фрлив повеќе пари од планираното, уште па маскарата е катастрофа невидена! Каков волумен, какви бакрачи, ова чудо само ги слепува трепките на куп и има толку грда четка, малечка, тенка, никаква :^) А кога ќе го извадам четкичето од тубата, маскарата се растегнува како лепак, како лак кога е подзасушен, па се тегне како конец, ако знаете на што мислам. Ужас! А да бидеме искрени, 540 денари е прилично многу за ваква ужасно подпросечна маскара. На пример Лореал Архитект 4Д, мојата најомилена маскара на свет, е скапа, 700 ден е, меѓутоа за тие пари добивам препрепреубава маскара и волумен и се’. Не знам, можеби кога малку ќе се подзасуши новава ќе стане поубава, меѓутоа сега за сега воопшто не сум задоволна. Никогаш повеќе не купувам непроверени работи! :!:

3. MerlinMonro8

MerlinMonro8 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    209
    Јас сум најзадоволна од маскарата со 'две четки' Od Oriflame, a моменално имам маскара на Essence [​IMG]

Искрено мислам дека ќе се инасмеете ако ви кажам колку ја купив, случајно купување беше, ете нешто ме натера, си поминував и ја купив ;) , AMA.....e страааааашно добра,јас имам и природно долги трепки,но не баш темни и покрај тоа што јас сум темна :lol: :?: и така ми ги исцрнува трепките, не ги лепи една со друга, само четката не е баш тенка, така да на долните трепки не е баш лесно да се стави. Како и да е јас сум презадоволна и никогаш не би помислила дека нешто евтино, може да биде толку добро :rock: :rock:

4. mackice

mackice Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    12
    Mаскарава според мене е катастрофа жива за ништо не чини,испробано.

5. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.998
    Допаѓања:
    123.766
    Сеуште не можам да си најдам совршена маскара :(
    Искрено,кај нас маскарите по квалитет не се исти со тие од странство,тоа многупати ми се докажало,и затоа не ми се дава пари за нешто кое нема да ми возврати со квалитет.Од Лореал и Макс фактор сум задоволна,меѓутоа купена од друга држава,од кај нас кога ја купив истата-Голден Роуз можеше вода да им носи :|
    Така експериментирам со некоја поевтина варијанта.
    Мејбилајн се катастрофа,кај секаде со различни цени од 270-370!
    Деби се просечни,за некои 250-300ден имате солидна маскара исто и Римел.
    Есенс ме изненадија ,добри се,сосем солидно за цената.

Минатата недела бев во Космо,да си земам Деби маскара,ме бендиса.Како прво,имаше една останато од таа,ја замолив продавачката да ми даде друга,зошто апла се познаваше дека е отварана,и целата сува внатре,а девојката ја зеде и ми ја однесе на каса,јас мислев ќе прашува за цена,таа за наплаќање ја однела :^) Реков ако ми дадете нова ќе ја земам,оваа се гледа дека или била тестер или некој ја отворал-зошто обично со селотејп се залепени нели.Откако прво ме убедуваше дека не е точно,на крај се измори и ми рече-Па отвараат муштериите,што да правиме,не е до нас,и тоа мора да се продаде :o
    Чао пријатно.
    Мислам по којзнае кој пат си докажав дека Космо е буквално катастрофа,ако ми е пак што влегувам таму !

На Sexybaby86 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. babymama

babymama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2012
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    228
    Од космо купив маскара на Rimel пред некој ден и за ништо не ја бива. Џабе фрлени пари.
    А имам една од Golden rose, ја купив некој 160 денари и е прекрасна. Не знам што ме натера да ја земам оваа од Римел, ама тотална утка е.

7. Ani.cka

Ani.cka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2012
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    26

Да Golden rose се супер ама скапо си ја купила 100/120 ден се, јас во последно време си ја зимам од орифламе таа дуплата со црно-бело капаче и супер ми е четкичката (случајно ја пробав и веке два три пати си ја зимам кога е на попуст иначе не користам мн производи од таму) а Golden rose си ја имам секогаш за резерва таа со златно што има на капачето.

8. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.343
    Допаѓања:
    2.607
    Aj препорачајте ми некоја сина или виолетова маскара ама да не биде многу скапа,до кај 250-300 денари пошто само сакам да пробам :D

9. tessi

tessi Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    518
    Последна маскара која што ја купив беше од Есенс и за цена од некои 180-190 денари се покажа ептен добра.Трепките ми ги прави прилично долги и густи,а тој спој ретко го наоѓам кај некоја маскара.Единствена замерка ми е тоа што после некое време почнува да се рони од трепките,но сепак задоволна сум од нејзиниот ефект

10. Felicia

Felicia Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    56
    tessi може да ми кажеш која поточно?
    Баш сакам да пробам некоја маскара од Есенс

11. tessi

tessi Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    518
    Еве ја,повели :)

12. B-I-B-A

B-I-B-A Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    12
    Ја користам оваа маскара,предобра е.

Прикачени фајлови:

13. mackice

mackice Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    12
    http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9 ... BgN902T7FA јас ја земав лилавата и навистина е прекрасна многу е убава јас имам малечки трепки кој ја ставив маскарата многу се изненадив ептен ми станаа убави долги ..

14. alexsandraa

alexsandraa Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    737
    Јас ја имам оваа жолтата, многу сум задоволна. Му дава волумен, ги дефинира и издолжува трепките.

Прикачени фајлови:

15. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    759
    Јас оваа ја имам и задоволна сум ептен , трајна маскара не се размачкува и ми ги издолжува трепките.

Прикачени фајлови:

• 22521_1.png
      22521_1.png
      Големина на фајлот:
      105,8 KB
      Прегледи:
      336
  16. lana8

lana8 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    180
    Најдобрата маскара според мене. Имам милиони пробано ама оваа е правена за моите кратки, светли трепки. Ем ги издолжува, ем не се размачкува и има супер волумен. Лајк! :inlove: :inlove:

Прикачени фајлови:

17. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    како изушената МАСКАРА да ја вратите во форма

РЕШЕНИЕТО Е МНОГУ ЛЕСНО ФИЛЏАН ТОПЛА ВОДА

САМО СТАВЕТЕЈА ИСУШЕНАТА МАСКАРА 10 МИНУТИ ДА ПОСТОИ ВО ФИЛЏАН ТОПЛА ВОДА

ЕДНОСТАВНО И ЕФТИНО

18. girl.9

girl.9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2012
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    478
    каде можам да ја најдам и колку пари е? :call:
    fajlovi/image/87859

19. FashiongirlD

FashiongirlD Активен член

Се зачлени на:
    17 септември 2012
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    3
    За мене моментално најубави маскари се [​IMG] и [​IMG]

20. Dona-Ares

Dona-Ares Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    216
    мејбилајн-колосал кет ајс
    и на мисс спорти ги употребувам скоро сите и презадоволна сум од нив!!!