1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Маскара

Дискусија во 'Лице' започната од soledad, 21 ноември 2009.

1. london-girl

london-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    56
    Max factor.

Прикачени фајлови:

2. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.979
    Жене, ја купив лилјаковата од Мејбилајн. :wasntme: Сега вака трепкам рекреативно низ животов. :wasntme:

Само ставив пробно на едно око, и ми ги издолжи трепките до ехехеее, до многу! :D Ја купив оваа со чипкава нели, само сакам да се научам повеќе да ја ,,тапкам,, оти секако немам мали трепки, и колку повеќе влечам нагоре, се погоре и погоре ми стасуваа трепките, до веѓите ми допреа. :tmi:

Сега споредбено, Гош дава повеќе дебелина, Мејбилајн повеќе должина. Мада што помераклиски бев настроена за деееебели трепки, оваа е далеку од лоша и ми се бендисува, ќе се шлапкам долги месеци, така ми стои. Дефинитивно ќе инвестирам во квалитетни маскари од сега па натаму. Кога ја отворив оваа сфатив всушност колку ми се исушила таа од Авон. :|

Да не бидам антиреклама, значи парфемите им се океј, карминчињата, коректорот за лице, да... Ама маскара за 280 и нагоре, веќе од таму не. :!: Не вреди едноставно, за уште 100 денари плус имате мнооооогу подобри.

На crazylady, nekoja85 и Mishela им се допаѓа ова.
  3. LaChiquita

LaChiquita Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2010
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    478
    отидов во Космо во сити мол да си ја купам омилената маскара на Гош, но кога ја видов цената |( свест ми се заврте. Од кај и да сум ја купувала била 350-380 денари, а таму беше 480 :o
    Не ми се даваа толку пари па решив да земам некоја поевтина.
    На штандот на Менхетн имаше акција, доколку купиш маскара добиваш подарок кармин или сенка.
    Што да не? :)
    Си ја земав оваа маскара MANHATTAN Eyemazing Volume Mascara
    и можам да ја пофалам.
    Не е скапа 255 ден е, а плус имаше и подарок кармин :lol:
    Како и да е, и оваа маскара на Менхетен може да влезе во омилените маскари.

На london-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. nekoja85

nekoja85 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    216
    Одличен избор, а и малку кога ќе се подзасуши, уште поубав ефект ќе дава :wasntme: нареден пат Гош... :)

На Sexybaby86 и Doozy им се допаѓа ова.
  5. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    За маскара оваа би ти ја препорачала
    а кармини има повеќе :) . Ако ти треба некоја информација пиши ми лп, јас сум член.

6. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    Вчера ја купив ,по долго двоумење пак се вратив на Лореал само подруга варијанта .Ќе видиме како ке се покаже :) четката ме привлече како и постојаноста

Прикачени фајлови:

• review_hero_5.jpg
      review_hero_5.jpg
      Големина на фајлот:
      58,6 KB
      Прегледи:
      283
    • images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      7,6 KB
      Прегледи:
      282
    На Lepaaa и london-girl им се допаѓа ова.
  7. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Вака, јас имам од старата маска во циклама пакување од Мејбилајн: Волумен...
    Ме интересира дали има голема разлика од таа маскара до новава: Волумен Експрес?

Иначе од старата сум задоволна. Поубава ми беше од Макс Фактор за споредба. И оставаше многу црно. Малку тешко ми беше за нанесување...

8. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Прочитав дека засушена маскара се спасува со ставање на тубата во сад со топла вода. После пар минути омекнува внатре и може пак да се користи. Не сум пробала, ама ќе пробам. Пробајте па кажете дали е ефикасно.

9. Alondra

Alondra Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    2.358
    ^
    Јас зимото ја ставав на парно и има ефект. За топла вода не сум пробала, веројатно истото се добива.

10. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Сум пробала јас со топла вода,има ефект и тоа :)

11. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.476
    Допаѓања:
    9.322
    Дечки ја има пробано некој оваа маскара? L´Oréal Paris Voluminous
    Ја има тука на промоција, за смешна цена во споредба со нормалната, па се мислам.

12. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    Јас одсекогаш сум ги мислела моиве трепкички за бедни, кратки се и надолу идат.. И искрено немам навика да ставам маскара често..ептен ретко ставав и никогаш го немав посакуваниот изглед. 2-3 маскари сум имала во животов, ете толку ретко ставам маскара.. И додека сите во школо се шетаа со лепези трепки...јас ништо..моите си беа слободни, без грам маскара :D
    Или погрешни маскари користев, или незнаев да ги ставам, или едноставно не им било судено на лепотициве... :D
    Сега одлучив пак да им дадам шанса (можда година дена немам ставено маскара...сериозно..на раце се брои колку пати сум ставила годинава), и целев кон поскапиве маскари демек за поарно...овие од ланком ги меркав долго..јес да се скапи али стварно никој се нема пожалено од нив.. али си викам, со такво негативно искуство со моиве трепавици, да купам ланком да фрлам две илјадарки и да се разочарам на крај.... :worried: а бев решена само што не бев купила...

И почнав да листам низ темава....гледам многу често ја зборевте и доста пофалби читам за оваа на есенс

Ја купив, 175 ден чинам беше.. и
    уаууууууу лепеза чоече :o
    Едно поминување и ми ги качи до веѓи, морав да ги спуштам после :D а мене жива маскара не ми ги качуваше трепките...
    Супер маскара, ја препорачувам, башка што е преефтина, а одлично ги витка и ги крева трепките нагоре. Единствена мана е што не дава волумен, не ги "здебелува", туку само ги витка и крева, но сепак ми се допаѓа како изгледа, прекрасна е..
    А јас ќе купував од 2000....има време и за таква :)

На crazylady, Mishela и girl1985 им се допаѓа ова.
  13. la-lita-e

la-lita-e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    151
    :up:
    Прекрасна е. Со едната страна на четката се добива волумен и должина а со другата се извиткуваат трепките и се добива некако уште поголем волумен. Ја земав затоа шо продавачката ми ја препорача дека многу е убава и многу се продава,не беше скапа и викам ајде,зошто да не ;) И стварно-ефект wow ;) И шо ми се допаѓа дека имаш избор-ако ти е за прошетка дента-само со едната страна на четката,сакаш поголем волумен за вечерно излегување-поголеми трепки минеш со двете страни на четката ;) Абе чудо од четка :rofl:

14. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.148
    Допаѓања:
    81.656
    Girl, точно е тоа, јас го практикував некое време со старите маскари кои ептен ми беа при срце и не сакав да ги фрлам за жива глава. :D
    Ама, ми кажаа дека оваа постапка не смеело да се повторува повеќе пати - не знам од кои причини и ептен ме интересира. :^)
    Можеби има врска со составот на течноста, не знам, не сум запознаена со тоа, ама многу ме интересира.

15. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.210
    Допаѓања:
    8.432
    Не сум задоволна од маскарава, колку пари толку музика. :D

Прикачени фајлови:

16. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Mоментално ја имам Sexy Curves на Pимел,но не ми се допага многу,не нанесува рамномерно секаде четкичката и ме нервира :wasntme:

A кога ке дојде време да ја вадам :devil: Eдвај се вади треба да се отепаш од триење за да ја извадиш и другиот ден уште е тука.

A пред тоа ја имав фалсе лаш ефект на Mакс фактор,абе стопати ја имам пофалено и пак ке ја испофалам,значи најдобра маскара ми е :)
    A и лесно се вади,а не како оваа |(

17. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    Да ве прашам, знам дека двете се за волумен, али која е боља? :wasntme:

L'oreal collagen
    или
    Maybelline colossal

18. Dala

Dala Популарен член

Се зачлени на:
    17 септември 2012
    Пораки:
    1.512
    Допаѓања:
    1.890
    Name,втората е подобра ;)

19. Puflice

Puflice Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    120
    :rofl: Најдоброто нешто во животот на моите трепки.Докажано!

Прикачени фајлови:

• 483184_l.jpg
      483184_l.jpg
      Големина на фајлот:
      9,6 KB
      Прегледи:
      258
  20. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки: