Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Маскара

Дискусија во 'Лице' започната од soledad, 21 ноември 2009.

1. Christina.A

Christina.A Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    354
    јас ја користам оваа од авон,најубава ми е од сите до сеа :)

Прикачени фајлови:

2. joanna90

joanna90 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2011
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    31
    Последна ја земав оваа на Римел, не е лоша, не се прават грутки и не ја осеќам ко многу тешка на трепките.

3. srcula

srcula Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    48
    [​IMG] оваа ја користам, на промоција беше кога отидов за маскара да земам и ми ја пофалија, ја пробав ми се допадна и намалена беше па ја зедов и ептен сум задоволна.

4. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Да ја пофалам маскарата super drama на Авон, не е којзнае што, но е навистина прекрасна, колку што чини.
    Ги прави трепките со волумен и добро црни.

5. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Презадоволна сум од оваа маскара. За само 99 денари, мене клепките ми се исти како и со оние маскари на Мејбилајн, а тие се над 350 денари. Има две страни на четчето кое е пластично, едната страна е за издолжување, а другата е за уште поголемо издолжување и волумен. Моите кратки клепки станаа долги и густи. Некои феминки се жалеја бидејќи им се сушела за брзо време, но јас го пробав начинот како погоре што е напишано. Засушената маскара ја ставив во врела вода да поседи и омекна :)
    Огромно ДА за маскарата на Голден Роуз :up:

Прикачени фајлови:

• edo mi.jpg
      edo mi.jpg
      Големина на фајлот:
      15,5 KB
      Прегледи:
      485
    На lepadama му/ѝ се допаѓа ова.
  6. lepadama

lepadama Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    157

И мене многу ми се допаѓа и портокаловата.

7. Kom.pot

Kom.pot Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    1.815
    Имам убави, густи трепки, ама прави ми се, не ми се свиткани нагоре, а многу ми се допаѓаат така. Имам пробано и со виткачи, и со разни маскари , но само ми се издолжуваат трепките, а не се виткаат. Некоја да ми препорачате? Моментално ја имам на Лореал 4х[​IMG] добра е , но при крај ми е и сакам да сменам .

8. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Презадоволна сум од маскарава, со оглед на тоа што имам никакви трепки прави да имам и + ми ги витка. Чини околу 370 ден.

9. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Сите што ја користите жолтата Мејбилин маскара, можете да си ја купите во Космо, со гратис сенка за очи и сјајче за усни по цена од 370 денари.
    Јас си ја купив, задоволна сум од сенката, сјајчето го поклонив затоа што не ми одговараше нијансата (можев да бирам, ама се одлучив да изберам сенка што ми се допаѓа).

Ја купив и сега ми стои за резерва, затоа што се` уште имам од мојата нова омилена, случајно купена додека чекав ред за да платам во маркет- Малена.
    Цена 110 денари, големо пакување и зачудувачки ефект.

Ќе ги сликам трепките кога ќе имам време за да се уверите.

На crazylady, Mishela и Jagoda123 им се допаѓа ова.
  10. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.258
    Конечно и јас си ја купив фамозната Colossal на Maybelline. Ми требаше маскара и се мислев која, ама ја начекав понудава од погоре, а и слушав добри критики за Maybelline маскарите па си велам, што да не :D
    И задоволна сум! Ги издолжува трепките и со 2-3 слоја го добивам истиот ефект како со многу слоеви од 2-3 маскари претходно. Сепак ги поминав и со Giordani Gold уште еднаш, за екстра волумен :D

Збор два за останатите два производи од сетчево погоре - супер сенка и тапа сјајче. Немам користено сенки од Maybelline до сега, си одбрав една зачадено-виолетово-кафеавкаста нијанса и супер стои на crease-от. Сјајот беше праскаст-корален ама воопшто не остава боја, само сјај, многу лепи и лоша четкичка. Ме потсети на сјајчињата што ги користев во основно :D А тоа можеби и затоа што ретко ставам сјаеви.

11. simpaticnaa

simpaticnaa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    1.012
    Допаѓања:
    686
    Јас си се подновив со маскара од авон(драма) и задовола сум,добра е :) [​IMG]

12. Skid.Row.And.Life

Skid.Row.And.Life Активен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    3
    Јас ја имам Golden Rose lashes x4,добра е,меѓутоа според мене има и подобри :)

13. feferona

feferona Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    94

Ги меркам долго време и планирам да се почастам една. Која е најефикасна ( за долги густи трепки да изгледаат пребујни :wasntme: ) ?

14. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.473
    Допаѓања:
    10.909
    Јас ја имам портокаловата cat walk ама мислам дека најдобра е розевата city style со две страни на четката за волумен и виткање на трепките.

На london-girl и feferona им се допаѓа ова.
  15. Moretti

Moretti Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    1.051
    mnogu sum zadovolna

Прикачени фајлови:

• 2FX-Mascara.jpg
      2FX-Mascara.jpg
      Големина на фајлот:
      21,4 KB
      Прегледи:
      274
  16. Saxobeat

Saxobeat Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    99
    Презадоволна сум...

Прикачени фајлови:

17. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.665
    Допаѓања:
    106.775
    Каква е разликата помеѓу оваа и жолтата маскара од Мејбилајн? Гледам многу ги фалите овие маскари па си викам и јас да пробам некоја од нив..
    Јас оваа ја користам , и не сум баш задоволна за тие пари...

18. Saxobeat

Saxobeat Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    99
    One by one мене ми се допаѓа повеќе бидејки има гумена четка па моите кратки трепки ги прави погусти и подолги инаку минатиот месец ја користев за проба жолтата ми се допаѓа и таа слична е само што овде четката не е гумена туку обична како и да е ги обожавам маскарите на Maybeline.... :*

На nekoja85 и koritsaki им се допаѓа ова.
  19. la-lita-e

la-lita-e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    151
    Јас гласам за розевата,ја имам и трепките се неверојатни- и подолги и погусти ми ги прави мене-баш тоа шо сакаш и ти ;) Мене ми е при крај и пак ќе си земам, не мислам да експериментирам скоро, толку пари сум давала за други и не се биле толку добри, оваа ем не е скапа ем е многу добра.

На feferona му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    Ми се потроши жолтата Maybelline Colossal Volume од која бев презадоволна и си викам ај да сменам. Се сеќавам дека од Max Factor 2000 Calorie на времео бев задоволна и ја купив во Космо за 480 денари следнава, која е наводно 2012 верзија на претходната:

и да ви кажам дека ВРСКА НЕМА со претходната верзија на маскарава која беше во тегет тубичка со златни букви. Четкава ми дава чудна форма, ми ги лепи трепките и нема корегирање т.е. ако се обидам да ставам втор слој, се упропастувам и мора да интервенитам со прсти. Единствен позитивен момент е што не се размачкува и лесно се вади навечер. Never again :Down:

Прикачени фајлови:

На Noemi и Hipster им се допаѓа ова.