Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Маскара

Дискусија во 'Лице' започната од soledad, 21 ноември 2009.

1. Li0ness

Li0ness Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.819
    Вчера ја купив од Golden Rose Ultra VolumeX4 маскарата (поттикната од форумов :) ) и за тие пари подобра маскара-нема. Чини само 120 ден. и искрено се изненадив утринава кога ја пробав. Оваа е:

2. Cinderella11

Cinderella11 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2012
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    51
    Oriflame very me mascara (најдобра е) ;)

Прикачени фајлови:

3. AnjaLazanja

AnjaLazanja Активен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    34
    Сега за сега фаворит :) и пристапна цена :)

Прикачени фајлови:

4. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.343
    Допаѓања:
    2.607
    Добра е маскарава? :)

5. Primrose.x

Primrose.x Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    91
    Една од најубавите маскари кои ги имам користено :) Дава волумен и истовремено ги издолжува трепките , плус изгледа многу природно. Не е ни многу скапа, околу 400 ден. Препорачувам :)

Прикачени фајлови:

6. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Шанче,а оваа е као демек замена за неа,или ја има и тегетот и ова?
    Мене ми е омилена маскара нема подобра за моиве трепки од 2000 калории теготот.
    Само ако ја уништиле, и ја нема плавата :@

7. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.664
    Допаѓања:
    106.773
    Мене општо ме интересира за маскарите на Буржоа , дали се добри , даваат ли волумен?

8. nadja.d

nadja.d Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2012
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    220
    Маскарите на Буржуа се стварно добри.Четките им се стварно големи и даваат екстра волумен,мене некако дури и од лореалот подобри ми се. Е сега нешто што приметив е дека ептен брзо се трошат,мислам дека и други се имаат пожалано на тоа.

9. Greeen

Greeen Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    568
    И јас ја користам оваа.Супер е,а и не е скапа :)

10. PinkPrincess

PinkPrincess Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2011
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    121
    Ја користев оваа и сум презадоволна [​IMG]

А сега ја користам оваа [​IMG] и исто и од оваа сум презадоволна.

11. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Супер ми се погоди новата жолта маскара од Голден Роуз :)
    И погусти и поиздолжени ги прави трепките, таман е густа, ни течна ни сува, трае, не се размачкува и има убава четка :) Е колку ќе ми трае башка работа е :D Цена од 130 денари, совршено :D

12. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    Оваа 2000 калории беше закон:

А новите 2012 верзии се следните:

Претходната (тегет паковање) ја нема повеќе :( инаку од новиве, ја купив таа во средина Dramatic Volume со златни букви и како што пишав воопшто не сум задоволна.

Прикачени фајлови:

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.343
    Допаѓања:
    2.607

Од новиве верзии јас ја имам првата и стварно сум презадоволна.Ми ги витка трепките и им дава убав волумен.Сега уште неотворена ми стои таа што е во средина па кога ќе ја отворам ќе ги заменам четките со првава пошто стварно има предобра четкичка :)

14. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.473
    Допаѓања:
    10.909
    ^Цена на овие новите 2000 calorie?

15. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.343
    Допаѓања:
    2.607
    480-500

На baby-star му/ѝ се допаѓа ова.
  16. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.664
    Допаѓања:
    106.773
    Јас утре одам да купам маскара , сега се мислам Maybelline или Bourjois ,и за двете прочитав убави коментари. Инаку имам долги и густи трепки а сакам уште повеке да ги истакнам :) Препорачајте ми некоја од овие две

17. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.016
    Допаѓања:
    81.358
    Коритсаки, топло ти ги препорачувам жолтите маскари на Мејбилин. :)
    Без разлика дали ќе се одлучиш за обичната colossal, онаа colossal 100% black, или пак cat eyes, сите се добри. Првите две имаат исти четкички, само што втората дава многу поинтензивна црна боја, а третата има такво четче како кука и убаво се нанесува течноста, рамномерно на сите трепки.
    Јас ги имам користено и трите, од трите добивав ефект на лепеза-трепки, презадоволна сум и не би ги менувала за ништо. :wasntme:
    Со маскарите на Боржуа не сум имала искуства, така да, ќе оставам збор на некоја што веќе ги користела.

А да кажам и збор-два за оваа што ја добив како подарок со карминот на Риммел. :$ :wasntme:
    Станува збор за оваа маскара.
    На прв поглед, четчето ми изгледаше пресиромашно, па и мислам дека е пластично и онакво како чешелче, а јас имав едно лошо искуство со таква маскара од Орифлејм и мислев дека и оваа ќе биде таква. Ама, испадна солидна, ко за чудо. :D
    Не очекувајте некој уау ефект, ама со повеќе слоеви и те како ќе добиете лепеза-ефект, само, почекајте да се подзасушат првите два слоја, па нанесете пак.
    За секојдневна шминка и поприроден изглед е супер, мислам дека ќе си ја искористам со мерак. :)
    Е да - не ги слепува трепките, тоа чешелчето пусто, супер си ја врши работата. :D
    И морам да напоменам дека ако сакате поволуменозни трепки - не ја купувајте.
    Одлично издолжува, ама за да добиете некој поголем волумен ќе треба да се помачите малце, објаснив погоре како добив и добар волумен, покрај одличното издолжување.

На crazylady, senza.parole и koritsaki им се допаѓа ова.
  18. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
    Дојдов во темава со истата намера како и Мишела :lol: , да го кажам моето мислење за маскарата што ја добив со карминот на Римел .
    Повеќе ги издолжува него ли што им дава волумен, тоа го заклучив и јас.
    Инаку јас немам навика да ставам повеќе слоеви зошто се мислам дека ќе ми изгледаат ко неколку дена да не сум ја избришала маскарата. Ама еве утре ќе пробам :)

Ја користам и Ultra Black на Боржуа и за неа немам ништо негативно да кажам. Дава волумен и ги издолжува трепките, не ги слепува - четчето е супер. :)

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Еве да се умешам и јас неповикана и да кажам некој збор за маскарите на Буржоа :)

Моментално ја користам оваа
    Убава е, ги издолжува трепките многу и дава волумен, односно се добива ефект на лепеза трепки :) Јас сум задоволна и би ја купила пак дефинитивно. Единствена негативна страна е тоа што МНОГУ тешко се вади (не е водоотпорна, да се разбереме). Значи, треба ептен добро триење, а и покрај сето тоа, на крај кога ќе се избришам пак оставам црно на пешкирот (мајка ми ќе ме убие, само фрлам пешкири за перење :lol: )

Друга маскара од Буржоа што ја имам користено е оваа

Дава убав волумен и должина, исто како првата, арно ама четката е одвратна! Голема е, баш како што и треба да имаат маскарите за волумен, ама е пластична и тврда и додека нанесувам, имам чувство дека ми гребе по трепките :^) Премногу е тврда :^) Значи само тоа не ми се допадна кај маскарава, другото е ок. Лесно се отстранува и не се размачкува и троши на сите страни :)

А, да, заборавив да кажам и некој збор за маскарите на Мејбелин :) Значи, феноменални се. Мене лично фаворит ми е виолетовата, таа со свиткана четка, ваљда cat eyes се викаше. Одлична е. Ја имам пробано и жолтата, и таа е добра. Море, нема утка со било која Мејбелин маскара, топ се, а и не се скапи ;)

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  20. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.473
    Допаѓања:
    10.909
    Јас па не сум ич задоволна од оваа very me на Oriflame.