Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Маскара

Дискусија во 'Лице' започната од soledad, 21 ноември 2009.

1. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.016
    Допаѓања:
    81.357
    За да ги средиш „бушавите“ веѓи. Јас за тоа ја користам, како чешелче за веѓи и како превентива да не ми се разлетуваат.
    Или кога сакам трепките да ми изгледаат средено, си ставам безбојна маскара. Изгледаат како лепеза, ама природно, без црнила од најобичната маскара. :)
    Или пак како подлога - пред да нанесеш обична маскара, ставаш еден слој безбојна.

2. renata77

renata77 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2009
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    8.605
    Леле,јас мислев ми се причинува или ми треба време да се навикнам,ама стварно многу поубав ефект добивам кога маалку ќе се подзасуши.Кога се течни скроз некако сите ми се исти,вистинскиот квалитет се гледа кога ќе се посушат малку. :)

3. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575

На homealone му/ѝ се допаѓа ова.
  4. fear

fear Активен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2013
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    19
    Долго време ја користев Golden Rose црна со златно капаче што е, но сега се префрлив на оваа и сум мнооооооооогу задоволна :D :D

Прикачени фајлови:

На babymama му/ѝ се допаѓа ова.
  5. KittyT

KittyT Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    121

Ме интересира, колку пари е првата маскара? Заради тоа што баш такво нешто ми треба, волумен и мноогу извиткување. :)

6. Primrose.x

Primrose.x Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    91
    Првата е 170-180, зависи од каде ќе ја купиш.

На KittyT му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Епа девојки си ја купив оваа водоотпорна маскара на essence и сега за сега сум презадоволна. Убаво ги одвојува трепките, ги издолжува, водоотпорна, ефтина охооо одлична е :D

8. svetulka123

svetulka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    1
    Не знам зошто, ама од оваа маскара воопшто не сум задоволна. Многу бргу се суши, како и сите други маскари на Авон. Реално, новите од Голден Рос што се по 120-130 денари ми се поубави. Инаку веќе подолго време наназад ја користам оваа и презадоволна сум.[​IMG]

9. cveke123

cveke123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    633
    Па задоволна сум, не сакам нападни трепки, па затоа оваа ми се свиѓа.
    Имам време за посериозни. :)

10. barbie28

barbie28 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2012
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    76
    до сега оваа највеќе ми се погоди ептен сум задоволна јас ја користам црната

Прикачени фајлови:

11. babymama

babymama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2012
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    228
    имам еден куп маскари дома, ама најзадоволна сум од Golden Rose портокаловата маскара. Ем цената и е супер, ја купив од еурофарм за 100 денари, ем има убава четкичка и ги витка убаво трепките.
    Земав и на авон и на римел, ама ич не ги бива.

На sweettwist му/ѝ се допаѓа ова.
  12. creshichka

creshichka Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2013
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    1

Од каде ги најде овие маскари?Колку пари се?

13. sweettwist

sweettwist Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2011
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    219
    Сум пробала повеке маскари ама пак се вратив на Голден Росе со златно капаче за волумен ми се чини дека е незаменлива.Мн ја сакав Супер Шок од авон ама како да и го сменија составот,ич не ми се свига сега!!

14. barbie28

barbie28 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2012
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    76
    јас не сум во мк инаку коштат околу11 евра ама мислам дека би требало да ѓи има и во мк

15. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Секој не сака трепките да ми бидат црни, нападни или премногу истакнати па затоа става слој од безбојна маскара. Некои од нив имаат функција на заштитни, потхранувачки и слично.
    Некои ја употребуваат за подлога за маскара во боја.

Инаку, речиси целата козметика која ја користам не ми е од Македонија. Порачувана ми е од Америка, Англија, Франција, Полска... од причина што знам овде кои ги произведува иако пишува дека е од позната парка, а и во Америка не летаат во облаци со цените како кај нас!) Марка е, ќе им ставиме огромна цена и луѓето ќе се полажат по големата цена и ќе ја купат |( „добра“ стратегија за некој кој не се разбира.

Од маскарите, почнав со (во продолжение како spoiler за да не зафаќаат премногу место)
    Има многу убава четка со која лесно се постигнува саканиот ефект.

Потоа продолжив со:
    Со:
    Долго време не користев бидејќи секако немав потреба.
    Потоа од мерак си купив од miss sporty црната (extra black), а сега ја користам

Оваа маскара е одлична. Четката е лесна за нанесување и ги истакнува (па и дава ефект на издолжување) трепките. Сите на кои ја покажав си ја земаа и додека дојде ред на мене за да си ја имам за резерва да не ми ја потрошат, ја однемаа на залиха |( :clap: Таман кога ќе ми се погоди нешто...
    Затоа од оваа линија имаат и други видови. Ама прво оваа да ја потрошам. Може и нема да сум толку баксуз па сите па ги потрошат... :D

16. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.342
    Допаѓања:
    2.605
    Оваа последнава маскара добра ми се гледа.Кај може да се купи? И сакав да те прашам:дава волумен или е само за издолжување и виткање? :)

17. OmniaVanitas

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    И добра е :) Чекам дали пак ќе ја добијат или тешко. Исто како и претходните мои искуства: таман ќе си пронајдам нешто што ми одговара, го снемуваат од залиха |(

Не дава нешто посебно волумен, нормална е како останатите маскари но прилично ги издолжува трепките и со тоа дава и мал ефект на густина. :)

18. mimoza.mk

mimoza.mk Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    410
    Допаѓања:
    853
    Дали некој знае дали почна да се продава и кај нас,јас нигде ја немам видено или не сум загледала добро??

19. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.897
    Допаѓања:
    18.093
    Јас ја немам видено..
    А четката е баш онаква каква што сакам јас :up:

20. OmniaVanitas

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Да не испадне дека не сум одговорила: издолжување и виткање, но има и нијанса на волумен. :)

И мислам дека на фб објавија дека имаат пак добиено :party: Не сум сигурна, но во најкраток период им пишувам за да прашам дали е така :clap: