Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Маскара

Дискусија во 'Лице' започната од soledad, 21 ноември 2009.

1. MejkApGirl

MejkApGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    58
    Оваа е некоја од најновите, како и Мега Плаш-от
    http://www.maybelline.com/~/media/I...ega-Plush-Mascara/vex_megaplush_pack-shot.png
    Ни едната ни другата ги немаме, бидејќи секој нов производ нивни кога ќе излезе таму, тек после неколку години ќе излезе кај нас. Се надевам дека грешам.

2. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Ај предложете ми убава маскара што ке ми ги истакнува трепките :) Земав една од Авон, ептен е никаква.

3. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.340
    Допаѓања:
    2.605
    Само што ја земав оваа [​IMG] ,ја начекав во Космо на попуст за 330 денари,па утре ќе ја пробам и се надевам дека нема да се разочарам :)

4. MejkApGirl

MejkApGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    58
    Јас би ти ја предложила жолтата на мејбилин или пак розевата. Меѓу тие две.
    Од жолтата ја имам оваа, 100% black најцрна и ептен убав волумен дава и ич не ги лепи трепките.

5. majicka

majicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    1.005
    ја имам земено розевата маскара од Golden Rose и првите два-три пати арна беше ама сега :o катастрофа ми е....значи по 1 сат од ко ќе клам маскара како на трепките да немам ништо.апсолутно ништо.....онака меки ми се а јас сакам да седат малку стврднати,да се знај дека има маскара....незнам шо е проблемот ама глупа јас :doh: |( :fubar: арно си ја користев на Golden Rose маскарата со златно капаче,незаменлива е дефинитивно....Цацко ме тераше да ја сменам...памет за друг пат :!:

На sweettwist и Gordana10 им се допаѓа ова.
  6. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    826
    Very me

И задоволна сум. Ја има во Орифлејм, само точно цената незнам колку беше, околу 200 :D

7. xoxo..gossip-girl

xoxo..gossip-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2013
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    642
    maybeline , презадоволна сум

8. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.340
    Допаѓања:
    2.605
    Ја пробав денес и не е лоша,убаво ги витка трепките и дава волумен само ме нервира тоа што е многу течна и малце ми ги слепува.Ама ајде можда дека нова,па затоа е ваква.Ваљда ќе се оправи :D

9. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.074
    Јас ја користам оваа од голден роуз и сум презадоволна од неа,преубави ги прави трепките ;)

10. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    После долг период на тотално непотребно експериментирање со маскари, повторно и` се навратив на мојата засекогаш омилена L'Oreal Lash Architect 4D

Немам зборови за маскарава, прекрасна е. Сум пробала се`, од Есенс, Мејбелин, Буржоа, Римел, па се` до Диор и Ланком (кај кои BTW нема ништо посебно освен астрономската цена :^)) , ама Лореал 4Д е без конкуренција :rock: Дава ОГРОМЕН волумен и должина на трепките, воопшто не се размачкува и трае цел ден без никаков проблем. Има убава, мека, долга четкичка која НЕ е пластична (смрт за пластичните четки!), благо накривена, па дури и најмалите влакненца на почетокот на окото ги дофаќа. Кога прв пат ја купив пред неколку години, четката многу чудно ми изгледаше :lol: , ама после сфатив во што е финтата. Со благо накривена четкичка многу лесно се нанесува. Исто така, лесна е за отстранување од очите, не е како Буржоа, да се заборавиш од триење додека да се извади |(

За илустрација, еве каков е ефектот

И да, навистина се постигнува ваков ефект со еден слој. Со два веќе трепките изгледаат доста драматично и обично за излегување навечер ставам по два слоја. Верувајте, кога и да ја користам маскарава, постојано некој ме прашува што маскара користам и нон стоп добивам пофалби за трепките :D На работа на сите колешки им ја препорачав :D Цената е 700 и нешто денари, зависи од каде ја купувате, ама верувајте дека вреди, навистина :nod:
    Да работев за Лореал, од рекламиве што им ги правам убаво ќе се опарев :rofl:

На Sanniii, rici.aaaaa, koritsaki и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Мене од Голден Роус маскарите не ми се убави. Не ми даваат некој убав ефект, општо земено не сум задоволна...А, гледам многумина ги фалат.

Моментално ја користам СУПЕР ДРАМА од Авон (која ја рекламира Ирина Шајк) и сум многу задоволна. Убави ги прави трепките, многу лесно се чисти од очите и трајна е. :)

12. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.660
    Допаѓања:
    106.766

јас сега за сега имам уште од оваа маскара и како што пишав сум се уште задоволна многу убаво ми ги издолжува трепките :) инаку кога ке ја потрошам планирам ваква да земам од истата фирма , дали сте ја пробале? Прочитав дека е со некаков гел - mousse :?:

13. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Ја има оваа во Космо, volume express rocket.

14. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.016
    Допаѓања:
    81.357
    A оваа ја видела некоја низ Космо, мејби? :?:

15. Idonea

Idonea Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2012
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    642
    Девојки, ај ве молам некоја која ги користела овие маскарите од мејбилајн да ми објасни каков ефект дава секоја (ваше искуство,не она што стои на маскарата како понуда) и препорачајте ми ја најдобрата од нив сп вас :*

16. sweettwist

sweettwist Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2011
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    219
    Оваа маскара случајно ја видов во еден маркет и си реков ај да ја пробам.Позитивно ме изненади.Дава убав волумен на трепките,е сега ке видиме до кога ке оди,мн вакви маскари брзо се сушат ке видеме оваа како ке се покаже :D

Прикачени фајлови:

• IMG_5593[1].jpg
      IMG_5593[1].jpg
      Големина на фајлот:
      18,4 KB
      Прегледи:
      339
  17. Leeloo

Leeloo Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2010
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    290
    Си ја зедов на Римел Лондон extra wow lash, и ептен сум задоволна.
    Пред се пофалби за четката, пошто е од тие дебелите и убавите.

Убаво ми ги нагласува трепките, + екстра црна боја е. Досега ретко кај да си најдам добра маскара, пошто ептен ми се куси, и некако се осеќав како воопшто и да немам ставено.

Прикачени фајлови:

18. Tanjich

Tanjich Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    64
    Некој што ја има користено некоја од овие маскари да ми каже дали се добри, од орифлејм се, видов евтини се сакав да нарачам, па ваше искуство?
    :?:
    Very me fat lash black out mascara

Very me fat lash mascara

Oriflame beauty endless lash mascara

19. sweettwist

sweettwist Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2011
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    219
    Very me fat lash mascara
    Оваа маскара е жива катастрофа се размачкува ко луда не ти ја препорачувам во никој случај ке се разочараш.еднаш ставив и ја дадов на поклон....

20. Sunchild

Sunchild Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    361
    Долгите трепки ми се мојот заштитен знак(имам долги,црни и убаво виткани). Затоа многу инвестирам во квалитетна маскара. Од поефтините ми се допаднала старата на Буржоа, а од поскапите ептен ми се допадна ефектот што ми го даваше Dior Show. Сега користам исклучиво од Lancome, моментално Hypnôse Doll Lashes, а ги имам сеуште неотпакувани и други три од Lancome: Hypnose,Virtuose и Definicilis.
    Се испозаборавив на аеродром со купување,имаше промо-попусти па се снабдив за подолго време. :)

Прикачени фајлови: