Подолго време ги користам маските од Афродита и сум пре пре задоволно. За чистење на лицето ја користам Young and pure, а потоа за хидратација имаат неколку различни и сите се многу добри. Една кесичка од маската не ја користам наеднаш туку на неколку пати, зашто мислам дека количината е голема за едно нанесување. http://www.kozmetika-afrodita.com/cro/beauty-care/proizvodi/linije/njega-lica/maske/
Може да ми препорачате за суво лице маска, што го омекнува (подмладува) лицето, но да не е од типот на оние маски што тешко се вадат (лупат, peeling off..) значи да е washable. Благодарам
имам многу мрсно лице е сега сакам да си порачам некоја маска од орифлем дали мо и за помош кое од овие двете , а доколку вие знаесе некое друго што го имате користено со добри резултати кажете предлог фала многу
Може некој да ми препорача некоја маска што се лупи? Јас имав една од Авон со саќе и ориз или така нешто ама повеќе ја нема а искрено многу бев задоволна.
Прв пат ќе користам купечка маска, па ме интересира следново: Пакувањето е: Balea маска за лице 2 x 8 мл Во упатството вели: Пакувањето е доволно за 2 употреби. Дали тоа се мисли бидејќи има 2 х 8 мл или пак, едното од тие 2 треба да се подели на 2 користења?
MissChievous како ти одговара тебе. Ќе нанесеш на лицето и ќе видиш колку би ти било доволно. Зависи и од густината на маската, мене најчесто ми е премногу еден цел дел па го делам на два пати (барем оние на nivea). Денес половина и утредента другата половина за да не стои долго време отворено.
Мед и белка од јајце одлична за хидратација ја затегнува кожата и после лицето како бебешко газе ти е и мене малите мозолчиња ми ги снема незнам дали е од маската ама дефинитивно супер е
@mimi**** Прочитав дека си задоволна од оваа маска. Исто и јас имам суво лице па во потрага по маска сум. Кажи ми колку е оваа и дали сеуште ја има по каталозите во авон.
Дај кажете некоја маска за акни и црнќи имам проблем со нив веќе 2/3 години и никако да најдам начин да ги отстранам па ве молам за помош..