Ја купив пеел офф маскава на балеа и мислам дека се покажа супер. На нејзе пишува дека треба да отстои 10-15мин,но јас ја држев пола саат бидејќи не се сушеше така брзо. Единствено нешто што не ми се допадна е тоа што на почетокот кога ја нанесував ме печеа очите, првите 5секунди. Но од кога ја извадив ептен ми беше меко лицето и мислам дека вреди да ги издржам тие грди 5секунди.
Многу е убава маскава, и јас често ја користам. Само не знам зошто те печеле очите... Да не ја нанесе и на очи случајно? @SunnyGirl2 , маскава е за комбинирана/масна или проблематична кожа. 59 денари е.
Ги има пробано некој маскиве за лице од Бершка? Мене ме привлече што е без парабени, и е vegan friendly. Aма па 199 денари е за 10ml. Дали вреди воопшто?
За сите типови на кожа и се користи два пати неделно. Се нанесува на чисто лице и се остава да делува 5-10 минути а потоа се плакне со млака вода. Се користи за длабоко чистење на кожата, намалување на маснотиите и порамнување на порите. Матира и против гланц ефект.
Ај и јас да споделам искуство со маските на Афродита. Ја земав оваа со екстракт од лаванда за смирување на лицето од црвенило и акни, бидејќи ги имам тие проблеми.. Искрено очекував повеќе, црвенилото не ми го смири драстично, ама лицето ми го направи мазно и нежно после пудрата убаво ми се нанесуваше.. Инаку навистина убаво мириса, и да може да се користи на 3-4 пати бидејќи количината е многу за по еднаш една кесичка. Пред некое време имав земено и на Нивеа, но не се сеќавам која беше ама не ме воодушеви баш. Сега сум во план да ги пробам и останатите на Афродита, гледам имаат прилично избор.
Наменета е за секој тип на кожа, посебно за оние со осетлива и неуродермитис. Нуди влажност на кожата и содржи екстракти од алги и планктони. Нанесување стандард, одмивање после 10 мин. Има зелена боја и треба да даде свежина и сјај на кожата.
Балеа имаат една во туба околу 100 ден. е баш ја видов во ДМ во Капитол кај помадите и геловите за миење на лице стоеше. Мислам дека портокалова беше опаковката. Лореал имаат три вида маски во теглички, тие се 500 ден со некое ситно денарче помалку, една. И ако не си ја пробала глината за правење маска на Виталија, не се секавам колку пари беше ама не е скапа, а добиваш цела кутија глина која предолго ќе ти користи за мион маски и башка еве на мојава опаковка што ја имам со години, пишува дека нема рок на траење. Стварно на глината не и е ништо истата си е како првиот ден од кога сум ја купила. Вчера ставив по втор пат во последниве две недели, после долга пауза од глинава, и го има истиот ефект како да е нова, а мојава е на крај и со години ја имам.
Маските за лице од Авон- Planet Spa ми се незаменливи. Може зошто не сум многу експериментирала, ми одговараат и толку. Често си правам природна маска, за уморна кожа на вработени жени ( така беше во описот) . 2 лажици пченкарно брашно, 3 л мед, 1 жолчка. Стои околу 10 минути.
Одкако ке ставам зелена глина и кога ке се измијам потоа лицето го чуствувам многу некако стегнато..Нормално е или..?
Нема маската декларација на англиски или српски? Добра е за мрсна кожа инаку, против акни и митесери е.