Ако сакаш маска со покрупни гранули, барај ја таа со авокадо и оревче, исто во кесичка од facefood. Прави груб пилинг, ама пак е нежна за кожата. Оваа со манго е средна, ниту многу груба, ниту пренежна.
Zdravo, imam problem so liceto t.e imam potkozni vlakna, jas imam debeli crni vlakna i imam poseben problem na liceto so niv, mi se poznavaat iako uste ne se izlegle nad koza, ii na toj del koga kje stavam pudra mi izgleda loso.. a i bez pudra ne mozam... nekoja maska, piling da predlozite?
Зависи од тоа каков тип на кожа имаш, можеш да употребуваш погруб или пофин пилинг. Приготвувај си дома, некој домашен скраб за лице можеш со шеќер или кокосово брашно ако сакаш нешто не толку агресивно, кафе/какао, мед. Оваа пилинг-маска е убава. Јас ја користам верзијата со шеќер и ми ги вади поткожните влакна од раце и нозе. Ако ти е премногу груб за кожа шеќерот, слободно изостави го или замени го. И кафето прави добар пилинг.
Само зелената и розевата. Зелената не ме воодушеви, но секоја препорака за розевата. Одговара на секаков тип на кожа и многу убаво го омекнува лицето. Ниту едната ниту другата не помагаат нешто многу околу порите (ако ги имаш), но фино го регулираат лачењето на себум.
Секако имаш за преку 10 пати употреба. Јас нанесувам со рамна, плосната четка за пудра и многу малку производ треба за да го опфатиш целото лице. Скапи се, штета ретко ги има на попуст инаку убави се овие две кои ги користев.
Да, можеш така. Црвената ќе ги отвори порите, а портокаловата ќе ти направи пилинг и ќе ги исчисти мртвите клетки. За црнките не очекувај нешто многу ефект (ако имаш), ама убаво го чисти лицето, станува меко и освежено.
Дали некој ги има сретнато маските на Freeman во Македонија? Пред многу години ги имаше во Веро, меѓутоа сега никаде неможам да ги најдам
Јас ја имам,ставив еднаш и никогаш повеќе нема никаков ефект буквално ништо не ми извади и кога се засуши едвај ја извадив си го издепилирав лицето солзи ми течеа
Дали некој ги пробал 1 Minute Urban Detox маските на Нивеа? Видов дека покрај зелената сега има и плава и тиркизна, па ако ги имате пробано, која е подобра? Споредба со Pure Clay на Лореал?