Па сакам да се потврди и најмногу ги јадам благите и оние со црвено пиперче внатре,другите ми се многу солени.
Не ми е важно дали се зелени или црни но сакам да се тврди. Порано ич не ги сакав се додека не пробав а сега ги обожавам.
Порано јадев секакви, меки, трвди, зелени, црни, кафеави. Сега ги јадам поретко, најчесто од зелените, оние тврдите. А омилени ми се црните.
Долго време не јадев маслинки, сега ги обожавам сите видови. Тврдите зелени со пиперка внатре ми се највкусни.
Претходно воопшто не ги јадев ,дури ми пречеше некоја миризба од тегличката ама пред три години од стрвост пробав и вкусни се ,сега со секој појадок или вечера ги јадам.
Јас многу сакам маслинки повеке црни но и зелени сакам само да се тврди.Мајка ми имаше купено во тегла без да знае какви се тие киселии awww ужасс
Да да, јас многу јадам маслинки особено онаа грчката . А слушам тие биле и за диета, па од сега здрава храна.
Обожавам маслинки... сакам црни и тврди. Оние зелените ич не ги сакам, посебно па тие со се со морковче во средина наместо семката. Каламата мислам се викаа, малку се поскапи од другите ама пак се највкусни.