Го користам за сите видови салати. Ставам во кашите на син ми. За готвење, ставам само на ориз и компир др. со обично масло.
Зависи од каде го купуваш и колку купуваш. Пред една година купивме и од домашно производство. Цената мислам дека беше околу 30 евра за 5 л. Обично купуваме од Грција, Хрватска. Каде ќе успееме да најдеме таму. Секогаш се наоѓа доволно барем за салата. Има и во Македонија - низ маркетите можеш да најдеш ладно цедено маслиново масло. Обично тие во помалите шишиња се и поскапи.
Дали некој знае која е разликата помеѓу екстра девствено(ладно цедено-или можда овие две поими не се исти не знам) и обично маслиново масло? Во маркет ги има еден куп,сите се различни амбалажи,различни цени.. Јас ко теле во шарена врата. Ако некој има поупатен да ми ги разјасни поимиве,би го частела лажица маслиново масло И која фирма,кој тип е најдобро за готвење,те органска употреба? Тенкју вери мач
Ладно цедено се користи за свежи салати, а обичното за готвење. Било кое е добро, само да е во стаклена амбалажа.
Деновиве ќе правам суви смокви во маслиново масло , стоени во тегла. 40 суви смокви во литар маслиново масло,стои 40 дена добро затворено на ладно место . После тоа по една смоква на гладно секој ден. https://denar.mk/157031/zdravje/suvi-smokvi-vo-maslinovo-maslo-oa-ke-go-preporodi-vasheto-telo
Интересна наградна игра ако користите маслиново масло Alexandros https://www.facebook.com/aleksandro...343386520911/2190111867777395/?type=3&theater
Со години само ладно цедено маслиново користам. Го користам во салати, за третмани за коса, нокти, трепки, кога правам масло од разни билки. За готвење не купувам бидејќи не готвам со масло.
Пробај го истото за готвење, топ е, а башка и многу здраво. Со години готвам со ладно цедено маслиново масло.
Богами здраво е ептен маслиновото Само што најчесто готвам на топол воздух или со печење, динстање, варење, па не ставам никакви маснотии. Затоа гледам секојдневно во салати да го ставам за да го консумирам И заборавив, го користам и секое утро, пијам по една лажица во сок од цеден лимон
не се готви со маслиново масло. маслиновото треба да се конзумира само ладно,не треба да се загрева. идеална здрава опција на масло за готвење наместо сончогледовото е кокосовото масло.