Јас порано го ставав на цело лице и лицето некако ми се сушеше, маслото не хидратира. А сега кога ставам само врз акните и одлично делува.
@IM.TMKQ Имам нормална кожа со масна т-зона. На чело обично кај што ми е масна кожата ми излегуваат акни и навистина приметив дека побрзо се сушат со чајно дрво. Го мешам со кокосово бидејќи одамна го користам кокосовото наместо крема навечер откако ке го измијам лицето.
Прв пат ја гледам,ако купуваш прво прогуглај за составот зашто обично содржат по 1 % од маслата ,што нема да ти заврши никаква работа за акните.
Јас го користам ова масло ставам два до три пати дневно на акните и ми помага многу, а од кремата не сум задоволна, ми ствараше нови акни.
Колку време ја користеше? Јас имам и еден тоник. Некои па што ги користеле ми рекоа дека им го забрзало појавувањето на акните, многу им се појавувале нови и потоа веќе немале као демек на некој начин им ја забрзало појавата и се се исчистиле
Се извинувам што ќе се вмешам , ова масло го има во The body shop продавниците , ама за жал не е чисто масло според декларацијата (можеш да ја ставиш во темата за декларации па @Biodevojka да ти каже) , инаку јас лично го имам користено , најблиску имаш Боди шоп во Грција , цената за 10 мл е 6 евра , 20 мл е 9 евра.
Слободно ставете декларација па ќе ви кажам. И јас се сомневам дека е чисто. Доколку сакаш чисто етерично масло од чајно дрво земи го она на ЕСИ земете масло од јојоба и ставете во 50 гр. масло од јојоба 7 капки етерично масло од чајно дрво (може од 7 до 10 не повеќе). Убаво промешајте и користете го како ноќен третман на кожата. Неколку капки на благо навлажнето лице, масирајте благо сѐ додека убаво да се впие. Да мириса интензивно, ама делумно во тоа е и тајната на ефектот!!!
Да, драга, затоа што го нормализира себумот. Не знам како ќе реагира твојата кожа, инаку како производ одговара и за масна. Не очекувај одма резултати и не се откажувај, тоа е најважно. Поздрав.
Kако сакаш така можеш да нанесуваш, кога ти одговара. Мене најубаво ми е да нанесувам пред спиење, да се впие убаво и да дејствува во текот на ноќта. Наутро обично се шминкам па ми нема логика да нанесувам масло од чајно дрво самостојно, но во периодите кога ставам масло од јојоба како подлога за шминка (во кое имам ставено неколку капки од маслово), го користам и наутро.