Масло од чајно дрво

Discussion in 'Лице' started by SofiMar_, Apr 27, 2017.

1. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Ова ли е?
    Ќе го пробам, ми се потроши ESI, ептен сум за ново шишенце зашто многу го користам и јас маслово.

Moon2255 and MissChievous like this.
  2. WhiteAngell

WhiteAngell Популарен член

Го купив маслото на еси, со која крема би ми препорачале да го измешам за секојдневна употреба? Почнав да го користам самостојно директно на акните. Инаку имам сува кожа, со многу црнки на носот и брадата и ситни поткожни на челото како и бубулици кои се појавуваат пред циклус

3. CinnamonBambi

CinnamonBambi Истакнат член

Ако имаш сува кожа не знам дали би ти препорачала на цело лице да го користиш. И јас го ставам директно на акните по една капка и приметувам после 2-3 дена дека тој дел од кожата се исушува (можам да го излупам), така да го избегавам за поголеми површини.

4. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

@WhiteAngell Јас користев пред 2 години мешавина на аргановото масло на Fleurance Nature и маслото од чајно дрво на Еси.
    По совет со @Biodevojka на цела амбалажа (50 мл) ставив 6-7 капки.
    За во крема која што ти е погодена претпоставувам би можела неколку (4-5) капки да ставиш.

Ја означив погоре Биодевојка, па се надевам кога ќе прочита ќе ти помогне. :)

WhiteAngell likes this.
  5. BelieberYeahh

BelieberYeahh Популарен член

Кое според вас е најдобро масло од лајно дрво и како поточно се користи за нега на коса? На мајка ми и препорачаа за отстранување на брадавица, па сакав да го пробам и за коса, но читав дека сушело акни па ми беше страв да не ми се појави перут ако го ставам на коренот. И исто така доколку треба да се меша со друго масло, кое е најдобро?

6. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Има некој што го користи маслото на ESI? Ме интересира дали местото на апликација треба да се измива? И колку е ефикасно?

7. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Јас го користев за ноктите. Не се одмива. А за ефикасност не можам да ти кажам. Само месец го користев. Ама слушнав муабети дека е доста ефикасно. На другарка моја и помогна.

GrimTheReaper likes this.
  8. babydust

babydust Популарен член

Сум го користела маслото од чајно дрво на ESI конкретно за акни на лицето.Го нанесував со чепкалка за уши директно на акната неколку пати на ден.Беше доста ефикасно.Не се измива.Мислам дека кај Биодевојка го прочитав и таа многу го пофали.Не се нанесува на големи површини затоа што е јако и концентрирано.

9. temily

temily Истакнат член

Да ви го кажам моето искуство со масло од чајно дрво на Фармаси.
    Мачкам директно на акните и масирам додека да упие и за неколку дена акните ги снемува. Исто така имав израсток на прстот, да го наречам тртка и за една недела се повлече скроз. А го имав можда една година. Истото се случуба и со израстоци мевца по цело тело. Го препорачувам на сите што имаат слични проблеми. Поздрав

10. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

А го миеш после местото? Моево мириса, корне, особено на лице кога го ставам.

11. temily

temily Истакнат член

Не го мијам, убаво освежува и лади, не е многу јак мирис. А може и после 2-3 минутки да се нанесе ноќна крема на лицето и колку толку ќе мириса поубаво.

12. kala21

kala21 Популарен член

Да,го користев во Мк.Не се измива,мене ми помагаше многу за акни.

13. Macito007

Macito007 Популарен член

Да прашам дали може да се користи за брадавици кај деца?

14. kala21

kala21 Популарен член

Мислам нема да помогне, зависи колкаво е детето и дали може да издржи печење за да пробаш.

15. BelieberYeahh

BelieberYeahh Популарен член

Мене многу ми помогна конкретно тоа на ESI. Имав hypertrophic scar (се извинувам, не знам како се вика на македонски) на увото кај што имам ушник на 'рскавицата, го користев околу 3 недели и целосно ми се повлече, само морам да напоменам дека ако се користи подолг период треба да се прават паузи поради тоа што е многу јако и мене пред да престанам да го користам, тој дел од кожата ми беше многу сув и ми се лупеше. Исто така на нозете имав лузни од поткожни влакна, тука го нанесував во комбинација со кокосово масло и лузните скоро и да ми ги снема, но уште го користам. Сега зависи за што ти треба конкретно, но од мене имаш голема препорака.

16. Macito007

Macito007 Популарен член

Денеска пробав ставив малку.
    Не имаше ништо реакција ( не ја печеше)
    Ќе ставам по малку некој ден па ќе пишам дали има ефект некој.

17. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Дали е во ред ставање на масло од чајно дрво на поткожни акни?
    Сакам да го купам од фармаси маслото од чајно дрво ама не се разбирам многу во овие работи, имам дилема. Пишуваше дека тоа масло е антибактериско меѓутоа малце ми е чудно на масно лице со акни да се става додатно масло? Некој да ме просветли?:rofl:

18. Emy867

Emy867 Форумски идол

Не знам колку е правилно да го користиш за поткожни акни и колку помага за истите , ама маслото од чајно дрво за масно, не е масно. Некомедогено е и не затвара пори.

x-MajaEsposito-x likes this.
  19. Elence93

Elence93 Форумски идол

Маслото од чајно дрво всушност е етерично, ароматично масло и е доста јако за кожа и поради тоа се избегнува од дерматолозите. Јас би ти препорачала медицински препарати наместо од Фармаси, Тоанде, Авон и сл. За поткожни акни миење со Акнефуг и Ла рош ефеклар дуо+

x-MajaEsposito-x and IM.TMKQ like this.
  20. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Дерамтолози не го препорачуваат. Акнефуг како погоре што кажаа. Ако ретко ти излегува по некоја доста ќе е ова како spot treatment. Ако е поголем проблем, ќе треба дополнително третирање, најдобро преку дерматолог.

x-MajaEsposito-x likes this.